101. YILI EVLERDE KUTLANACAK

101. YILI EVLERDE KUTLANACAK

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 101. Yılı Etkinlikleri sosyal mesafeli olacak. Görkemli törenlerle kutlanması planlanan 19 Mayıs...

A+A-

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 101. Yılı Etkinlikleri sosyal mesafeli olacak. Görkemli törenlerle kutlanması planlanan 19 Mayıs Nisan maalesef koronavirüs sebebiyle evlerde kutlanacak.
Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, her yıl 19 Mayıs tarihinde kutlanan, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin resmî bayramıdır. 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkmıştır ve bugün İtilaf Devletleri'nin işgaline karşı Türk Kurtuluş Savaşı'nın başladığı gün kabul edilir. Atatürk bu bayramı Türk gençliğine armağan etmiştir.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yarın ilk tören sosyal mesafeli olarak Cumhuriyet Meydanında Çelenk koyma töreni ile yapılacak.
Türkiye 23 Nisan’dan sonra 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı da koronavirüs tedbirleri kapsamında ev ev, tek yürek kutlamaya hazırlanıyor. Türkiye bayraklarla donatılırken stadyumlarda İstiklal Marşı okunacak, Cumhurbaşkanı Erdoğan videokonferansla gençlere seslenecek.
 


Bu haber toplam 3292 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.