13 Gündem Maddesi Görüşüldü

13 Gündem Maddesi Görüşüldü

Bozüyük Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu Başkanlığında yapıldı. 

A+A-

Bozüyük Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu Başkanlığında yapıldı. 

Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda 13 gündem maddesi görüşüldü. Toplantıda yoklama alınmasının ardından İYİ Partili Meclis Üyelerince verilen “Bildiğiniz gibi 30 Aralık 2022 tarihinde Ankara’da hunharca katledilen Doç. Dr. Sinan Ateş’in faillerinin bir an önce bulunması dileklerimizle adının Bozüyükümüzde bir cadde bir park veya başka bir etkinlik alanına verilmesini öneriyoruz” yazılı önerge okunarak gündeme alınması oy çokluğu ile kabul edildi. Ardından gündemin ilk 3 maddesinde yer alan Belediye Encümen Üyelerinin seçimi, Belediye Plan ve Bütçe Komisyon Üyeliği seçimi ve Belediye İmar Komisyon Üyeleri seçimi yapıldı. Kapalı oylama ile yapılan Belediye Encümen Üyelikleri seçiminde Encümen üyeliklerine Sezai İnci ve Ömer Çoban, açık oylama ile yapılan Belediye Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliklerine İsmail Yemen, Yavuz Bektaş ve İsmail Seyhan, Belediye İmar Komisyon Üyeliklerine de İsmail Özcan, Salih Gazozcu ve Merve Ünsal seçildi. Ardından 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 41. maddesine göre hazırlanan, 5393 Sayılı Belediye Kanununun 56. maddesine göre Belediye 2022 Yılına ait Faaliyet Raporu Meclis Başkan Vekili İsmail Özcan’ın Başkanlığında görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi.

meclis-6-nisan-2023-1.jpg

5393 Sayılı Belediye Kanununun 55. maddesine göre, Meclis Belediye Denetim Komisyon Raporu okunarak bilgilendirildi. Bozüyük Ziraat Odası Başkanlığı’nın 23.03.2023 tarihli dilekçesine istinaden İlçemiz Yeni Mh. 414 ada 789 parselde belediyemiz adına kayıtlı 1 ve 2 nolu bağımsız taşınmazın 5393 sayılı Kanununun 75. maddesinin (d)bendine istinaden 25 yıllığına bedelsiz olarak Bozüyük Ziraat Odası’na tahsisi konusu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. 5393 Sayılı Kanun’un 18.maddesinin (l) bendi ile 49. maddeleri ve Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 11. maddesi hükümleri doğrultusunda Dolu Kadro Derece değişikliği yapılması konusu oy birliği ile yine 5393 Sayılı Kanunun 18.maddesinin (l) bendi ile 49. maddesi ve Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 9 ve 11. maddeleri hükümleri doğrultusunda Boş Kadro Unvan değişikliği yapılması konusu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

meclis-6-nisan-2023-5.jpg

Hayatlarını sosyal yardımlarla idame ettirmekte zorlanan ve bu sebeple belediyemizden yakacak, eğitim, kırtasiye, giyim kuşam ve gıda gibi yardım talebinde bulunan ihtiyaç sahibi hemşerilerimiz ile Cansuyu projemizden yararlanan hemşerilerimizde dahil olmak üzere tümüne Ramazan ayında bir defaya mahsus olmak üzere “Ramazan Yardımı” yapılması ve yardım miktarının da 550 tl olması oy birliği ile kabul edildi. Bilecik İli, Bozüyük İlçesi Yeni Mahalle Eskişehir Caddesi mevkii tapulama alanı 283 ada 28 parselde kayıtlı; Kasımpaşa Mahallesi İsmet İnönü Caddesi No: 21 açık adresinde bulunan “Çarşı ve Kent Meydanı” içerisinde yer alan  1,2,3,4,5,6,8,9,10,11,12,13,14,15,16 ve 17 no'lu 16 adet  bağımsız bölümlerin satılması, satış işlemi sonrasında tapuda yürütülecek iş ve işlemler için Belediye Başkanı Mehmet Talat BAKKALCIOĞLU’ nun yetkili kılınması talebi görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi.

meclis-6-nisan-2023-3.jpg

 Toplantının devamında Belediye İmar Komisyonuna sevk edilen konular görüşülerek karara bağlandı. İlçe genelinde 1/1000 ölçekli uygulama imar planında yer alan kat yüksekliklerinin değiştirilmesine ilişkin, 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği talepleri oy birliği ile kabul edildi. Daha sonra Belediye Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edilen konular görüşülerek karar bağlandı. Toplantıda son olarak oy çokluğu ile gündeme alınan yazılı önerge oylanarak oy çokluğu ile İmar Komisyonuna sevk edildi. Başkan Bakkalcıoğlu ayrıca toplantıya katılan Muhtarların istek ve taleplerini dinledi, sorularını yanıtladı.

meclis-6-nisan-2023-4.jpg

Bu haber toplam 2933 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.