"2018 YILI SONUNDA O İŞ BİTECEK"

"2018 YILI SONUNDA O İŞ BİTECEK"

Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken, Bilecik Devlet Hastanesi temel atma töreni öncesinde Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’yı makamında...

A+A-

Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken, Bilecik Devlet Hastanesi temel atma töreni öncesinde Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’yı makamında ziyaret etti. Ziyarette gazetemiz Yazı İşleri Müdürü İsmet Cep’in Bozüyük’te yapılması planlanan yeni hastanenin durumuyla ilgili sorusunu cevaplandıran Bakan Yardımcısı Öğütken, ihale aşamasından sonra 1-1,5 sene içerisinde işi bitirmiş olacaklarını söyledi. Yani hesabın önümüzdeki Haziran’dan itibaren yapıldığında 2018’in sonu 2019’un başında o işin biteceğini tahmin ettiğini kaydetti.

unnamed-(2)-015.jpg

Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken, açıklamasında “Planlamaya aldık mı biz bu işi, o iş bitmiş demektir. Önemli olan planlamaya girmesi demektir. Hem ekonomik açıdan hesaplarının yapılması arkasından inşaat planlarının gerçekleşmesi, arkasından da ihale aşaması. İhale aşamasından sonrada 1-1,5 sene içerisinde işi bitirmiş oluruz. Yani hesabı önümüzdeki Haziran’dan itibaren yapsak demek ki 2018’in sonu 2019’un başı o iş bitmiştir diye tahmin ediyorum. Şimdi gelelim, çalışalım birazcık daha hızlandıralım bu işleri. Takipçisi olalım ve biran evvel neticelendirelim. O bakımdan bir sıkıntı yok. Hastane yapmamız adına bir sıkıntımız yok. Önemli olan burada entegre sistemi oluşturmak. Hem Bozüyük’teki hastane hem de Bilecik’teki hastane bunlar birbirleri ile organize çalışmalı. Şimdi oradaki hastanenin de bugün temelini atıyoruz. O hastanemizde kapasite olarak % 100’ü aşkın kapasite eski hastaneye göre artmış olacak ve % 400 gibi bir alanı büyümüş olacak. Biz artık alanlarımızı tek odalı yataklara veya çift odalı yataklara göre ayarlıyoruz. Tek oda çok ihtiyaç olursa yarın öbür gün farklı bir iş için kullanmamız gerekirse bir yataklı odayı çift yatağa göre ayarlamış oluyoruz. 35 metre gibi bir büyüklükte yapıyoruz. Kendi tuvaleti, banyosu içinde olan son derece lüks hazırlıyoruz. Artık devlet hastanesi deyince akılda o eski günlerde olan koğuş sistemi ortadan kalktı. Tek veya iki kişilik odalar olan hastaneler inşa ediyoruz. Bazı hastalarla anketler yapıyoruz bazıları iki kişide kalmak istiyor. Çok enteresan teklifler geliyor, onları da değerlendiriyoruz. Yoksa bizim hedefimiz bütün hepsinde tek kişilik odalar yapmak. Sayın Bakanımız Recep Akdağ’ın fikri böyle. Bizde bu uygulamaları gerçekleştiriyoruz. Şehir hastaneleri açıyoruz, devlet hastaneleri açıyoruz artık bunlar birbirinden farksız çok güzel hastaneler açıyoruz. Gerçekten hem lüksü hem konforu hem de ameliyathanelerinde teknik donanımları çok yüksek hastaneler. Ülkemiz bu konuda 2002’ye göre çok büyük bir atılım yaptı. Çevre ülkelerden bizi tercih ediyorlar, Avrupa ülkelerinden bizi tercih ediyorlar. Ve sağlık turizmi adı altında çalışmalarımız başladı. Şuan da Türkiye’de 3 Milyar dolarlık yabancı turist geliyor ve sağlımızdan yararlanıyor. Ama hedefimiz bunu 20 Milyar dolara çıkartmak. İnşallah bunun için çalışmalar yapıyoruz bu şehir hastaneleri ile bu konseptlerle bunlar çok daha iyi noktalara gelecek. Özel hastanelerde bizlerin yaptığı bu çalışmalardan sonra kendilerine çeki düzen verecekler. Ve onlarda daha modern çalışmanın veya daha ve teknik çalışmalar yapabilecekleri hastaneler kurmak için çaba sarf edecekler diye düşünüyoruz” dedi.

unnamed-(3)-021.jpg

Toplantıda Milletvekili Halil Eldemir, Kaymakam Hasan Yaman, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ve Bilecik Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Burak Öztop tarafından ilçemize yapılması planlanan yeni hastanenin yeri ve durumu hakkında görselleriyle birlikte Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken bilgilendirildi. Ziyaret günün anısına hediye takdimi ve fotoğraf çekinilmesi ile sona erdi.

unnamed-(4)-025.jpg

Bu haber toplam 3561 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.