2020 YILI ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

2020 YILI ŞUBAT AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Bozüyük Belediye Meclisi Şubat ayı olağan meclis toplantısının 1. birleşimi Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu’nun başkanlığında yapıldı.Bozüyük...

A+A-

Bozüyük Belediye Meclisi Şubat ayı olağan meclis toplantısının 1. birleşimi Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu’nun başkanlığında yapıldı.
Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan Şubat ayı toplantısı 7 gündem maddesi ile başladı. Toplantının ilk gündem maddesinde yer alan BEBKA Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansının açık bulunan 2020 yılı Mali Destek Programları, 2020 yılı Teknik Destek Programları, 2020 yılı Fizibilite Destek Programlarına, AB Hibe programlarına, yurt dışı ülkelerin hibe programları kapsamındaki hibe teklif çağrıları ile Türkiye Cumhuriyeti Bakanlıklarının, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının teşvik kapsamındaki proje karşılığı hibe ve destek programlarına proje sunulmasına ve talebin başarılı olması durumunda faaliyetin uygulanmasına, sunulan faaliyette Belediyeyi temsile, ilzama ve talebe ilişkin belgeleri imzalama hususunda Belediye Başkanına yetki verilmesi konusu  oy birliği ile kabul edildi.
 Belediyenin kamulaştırma, yer altı otopark yapımı, meydan düzenlemesi ile gerçekleştireceği alt yapı projelerin finansmanını sağlamak üzere yurtiçi ve yurtdışı bankalar, fonlar, kredi kuruluşları v.b. finans kurumlarından teminat mektubu, temlik, bağış, hibe, borçlanma ve proje kredileri için görüşmeler ile anlaşmalar yapabilmesi konusunda Belediye Başkanına yetki verilmesi konusu oy çokluğu ile kabul edildi. 
Ardından 10.03.2017 tarih ve 25 sayılı Belediye Meclis Kararı ile  kabul edilen Bozüyük Şehir Müzesi ve Arşivi Şefliği Görev ve Çalışma  Yönetmeliğinin  2.maddesi, 9. Maddesinin (a) bendi, 10. Maddesinin (a) bendi ,11 maddesinin (f) bendi ve 18. Maddesinde  değişiklik yapılması konusu görüşülerek değişiklikler oy çokluğu ile kabul edildi. Mülkiyeti Belediyeye ait olan Kasımpaşa Mahallesi Seramik Caddesinde bulunan yeni otogardaki 15 adet bilet satış yerleri ve 3 adet ofislerin 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. Maddesinin (e) bendine istinaden 5 yıllığına kiraya verilmesi konusu oy birliği ile kabul edildi.

meclis-3-subat-2020--3.jpg

Belediyemiz Meclisinin 18.11.2019 tarih ve 138 sayılı kararı ile kabul edilen 2020 yılında uygulanan gelir tarifesinde evsel atık ücretleri bölümünün yeniden belirlenmesi konusu oy birliği ile plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edilirken gündemin 6. Maddesinde yer alan Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliğinin 8-9-14. maddeleri uyarınca; A tipi muayene kuruluşu ile dört yıllık protokol yapmak üzere; Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'na yetki verilmesi ve Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliğinin 10. ve 23. maddeleri gereğince; A tipi muayene kuruluşunun bina sorumlularından tahsil edecekleri periyodik kontrol ücretinin ve idare payının belirlenmesi konusunun görüşülmesi ise oy çokluğu ile Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edildi. Gündemin son maddesinde Başkanlık Makamınca verilen yazılı önergede yer alan “İmar yolunun kamu eline geçmediği yerlerde bu yola cepheli imar adalarının köşe başı parsellerinde, her ada cephesindeki bütünlüğü korumak ve Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde belirtilen ön bahçe mesafesi bırakmak şartıyla bu yola bakan bina cephelerinde pencere ve kapı açılabilir. Bununla ilgili Belediye çalışma yapmaya yetkilidir.” ifadesinin plan hükümlerine eklenmesi konusu oy birliği ile İmar Komisyonuna sevk edildi. Toplantıda son olarak Başkan Bakkalcıoğlu mahalle muhtarlarının mahalleleri ile ilgili istek ve sorunlarını dinleyerek fikir alışverişinde bulundu.
Bozüyük Belediyesi Şubat ayı olağan meclis toplantısının 2. birleşimi Cuma günü  saat 14:30’da yapılacak.

 

Bu haber toplam 2031 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.