29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI COŞKULU TÖRENLER İLE KUTLANDI

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI COŞKULU TÖRENLER İLE KUTLANDI

Bozüyük’te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 94. yıldönümü Bozüyük Spor Kompleksi Çim Sahada gerçekleştirilen tören ile kutlandı.Cumhuriyet Bayramı...

A+A-

Bozüyük’te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 94. yıldönümü Bozüyük Spor Kompleksi Çim Sahada gerçekleştirilen tören ile kutlandı.
Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ilk olarak Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi’nde Bozüyük Kaymakamı Hasan Yaman, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Kılıç ve Garnizon Komutanı Bkm. Yzbş. Murat Günhan’ın tebrikleri kabulü ile başladı. Ardından protokol üyeleri ve tüm katılımcılar etkinliklerin yapılacağı Bozüyük Spor Kompleksi Çim Saha’sına geçti. Buradaki törene; Bozüyük Kaymakamı Hasan Yaman, Garnizon Komutanı Bkm. Yzbş. Murat Günhan, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Kılıç, İlçe Jandarma Komutanı Süleyman Can, Emniyet Müdürü Hakkı Güner, Milli Eğitim Müdürü Halis Çelik, TSO Buğra Levent, Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Bozüyük Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Rıfat Yılmaz, diğer protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, okul müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

29-ekim-torenler-2017-11-(1).jpg

 Tören Kaymakam Hasan Yaman ve Belediye Başkanı Fatih Bakıcı tarafından öğrencilerin ve halkın bayramının kutlanması ile başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Kaymakam Hasan Yaman konuşmasında Cumhuriyet Bayramını kutlayarak, terörle mücadele eden güvenlik güçlerimize, sınır dışında bulunan kahraman Mehmetçiklerimize güç ve kuvvet diledi,  Cumhuriyetimizin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, gazilerimizi ve şehitlerimizi sonsuz şükran ve minnetle andı. Konuşmasında “ geride bıraktığımız 94 yıl içinde cumhuriyetimiz gelişmiş ilerlemiştir. Ancak bu kolay ve zahmetsiz olmamıştır. 1. Dünya savaşında çeşitli cephelerde, milletçe yetişmiş vatan evladı şehit düşmüş, vatanın dört bir etrafı işgal edilmiştir. Uzun savaş yılları ve kayıplarımız milletimizi yorgun düşürmüştür. 29-ekim-torenler-2017-12-(1).jpgİşte Cumhuriyet; yorgun, yoksun bir milletin adeta kendi küllerinde, doğulusuyla batılısıyla, kadınıyla erkeğiyle kan ve can ile yazdığı eşsiz destanın adıdır” diyen Kaymakam Yaman; “Yakın bir tarihte Cumhuriyetimiz, devletimiz, milletimiz tarihin en karanlık en hain darbe girişimlerinden olan fetö terör örgütünün kalkışmasıyla karşı karşıya kaldı. Bu teşebbüs  94 yıllık Cumhuriyetimizin tüm ilke ve prensip kazanımlarını yok etmeye yönelikti. Aziz milletimizin inancı ve kararlığıyla bertaraf edildi. Tarihte 16 büyük devleti kuran, Selçukludan Osmanlıdan Türkiye Cumhuriyetinin köklerinden beslenen, Alparslanları, Fatihleri, Atatürkleri bağrından çıkartan o aziz ve büyük millet ne zaman vatanın bölünmez bütünlüğü devletinin geleceği tehlikeye girse her zaman milli mücadele ruhuyla, bir Çanakkale ruhuyla varlığını ve canını hiçe saymış ve hainlere karşı koymuştur” dedi.
 Kaymakam Yaman’ın konuşmasının ardından program kutlama mesajlarının okunması, şiirlerin okunması, folklor gösterileri, Lise öğrencilerinin oratoryo gösterisi ve kahramanlık türküleri ile devam etti. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konulu çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Program bando eşliğinde öğrencilerin Resmi Geçit Töreni ile sona erdi.

29-ekimsd.jpg

Bu haber toplam 2444 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.