3. MESUT DÖNEMİ BAŞLADI

3. MESUT DÖNEMİ BAŞLADI

Bozüyük AK Parti İlçe Teşkilatının 6. olağan kongresinde mevcut başkan Mesut Çetin yeniden başkanlığa seçildi. Metristepe Kültür merkezinde yoğun...

A+A-

Bozüyük AK Parti İlçe Teşkilatının 6. olağan kongresinde mevcut başkan Mesut Çetin yeniden başkanlığa seçildi. Metristepe Kültür merkezinde yoğun katılımla gerçekleştirilen kongreye katılan delegelerin tamamının oyunu alan Mesut Çetin güven tazeledi. Başkan Çetin 20 kişiden oluşan yönetim kurulunda da yenilenmeye gitti. 20 kişilik yönetim kurulu listesinde eski yönetimden 11 kişi yer alırken 9 yeni isim yönetim kurulunda kendilerine yer buldu. Böylece Mesut Çetin’in 13 Kasım 2013 tarihinde Genel Merkez tarafından ilçe başkanlığı görevine atanmasıyla başlayan süreçte 2014 Kasım ayındaki 5. olağan kongre ve bugün gerçekleştirilen 6. olağan kongrede yeniden güvenoyu almasıyla birlikte 3. Mesut Çetin dönemi resmen başladı.

dsc_3286-001.jpg

Kongreye konuk olarak katılan AK Parti Genel Başkan yardımcısı Ahmet Sorgun, bizim köklerimizin Anadolu’nun köklerinin burada atıldığını belirterek Bilecik düşmeden Bozüyük düşmeden Allah’ın izniyle Türkiye’nin düşmeyeceğini söyledi.  AK Parti Genel Başkan yardımcısı Ahmet Sorgun “Biz bir ilçe kongresindeyiz. Onun için tazelenip yenilenmeye ihtiyacımız var. Sorumluluk hepimizin üzerinde ve büyük dünyanın sorumluluğu bizlerin omuzunda. Dünya bize bakıyor. Allah'ın bu millet üzerine yüklediği bir tarihi sorumluluk vardır. Arkadaşlar hangi görev olursa olsun görevin önemsizi yoktur. En önemli görev hakkı verilmiş görevdir. Sandık sorumlusuysan da müşahitsen de ne olursa olsun hepsi önemlidir. O yüzden elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Durursak düşeriz bunu unutmayın” dedi.

Saygı duruşu ve istiklal marşımızın okumasının ardından divan heyetinin oluşturulmasıyla konuşmalara geçildi. Kongrenin açılış konuşması başkan Mesut Çetin tarafından yapıldı.

mesut.jpg

“AK Parti kongreleri düğün bayram gibi gerçekleşir”

Mesut Çetin konuşmasında, “Sayın Genel Başkan yardımcım, değerli dava arkadaşlarım AK Parti için kongreler kendimizi çek etme, eksiklerimizi tamamlama, partimizi geleceğe hazırlama açısından çok önem arz etmektedir. AK Parti kongreleri bayramlar, düğünler gibi gerçekleşir. Çünkü AK Parti kadrolarında ben yoktur, biz vardır. Bu bağlamda bugün burada 6.’sını gerçekleştireceğimiz kongremizde bundan önce gerçekleştirdiğimiz kongrelerimiz gibi birlikteliğimizi bütünlüğümüzü tekrar pekiştirerek yönetim kurulumuzda bazı yenilikler yaparak 2019 yılında yapılacak olan yerel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi seçimlerine en iyi şekilde hazırlanıp hedefine kilitlenmiş bir teşkilat olarak başarıyla çıkacağımıza inanıyorum.

“AK Parti 15 yıldır millete hizmet etmenin adıdır”

Değerli dava arkadaşlarım 14 Ağustos 2001 yılında kurulan kuruluşundan 15 ay sonra 3 Kasım 2002 yılında milletimizin destek ve teveccühleri ile tek başına iktidara gelen ve 15 yıldır iktidarda olan bir partidir AK Parti. 15 yıldır millete hizmet etmenin adıdır AK Parti. Sayın Genel Başkan yardımcım AK Parti Bozüyük İlçe Teşkilatı Bozüyüklü hemşerilerimizin hizmetlerinde olan bir teşkilattır. AK Parti Bozüyük ilçe teşkilatı kadın kolları, gençlik kolları ve mahalle teşkilatlarıyla ilçe teşkilatımızın kurumsallaşmasını daha da ileriye taşımak için gayret eden bir teşkilattır. AK Parti ilçe teşkilatı belediyemizin ve hükümetimizin yaptığı hizmetleri Bozüyüklü hemşerilerimize en iyi şekilde anlatmak için çalışan bir teşkilattır. Bozüyük AK Parti ilçe teşkilatı il başkanlığımız ve belediyemiz ile uyum içerisinde çalışan bir teşkilattır.

Söylenecek çok söz var ama fazla zamanınızı almak istemiyorum. Ancak iki kelimeyle sizlere eski ve yeni Türkiye arasındaki farkı mukayese etmeden geçemeyeceğim. Değerli dava arkadaşlarım hepimizin bildiği gibi Suriye’de 6 yıldır devam eden bir savaş var. Eski Türkiye’nin yöneticileri olsalardı ne düşünürlerdi biliyor musunuz? ABD ve AB ne derse bizler onlar gibi düşünüyoruz derlerdi. Peki biz ne dedik. Suriye’de her konuda biz de varız. Hatta ondan da öteye biz buradaki oluşumlarda söz sahibi olduğumuzu dünyaya gösteriyoruz. Onun için AK Partideyiz” dedi.

dsc_2949.jpg

Partisinin kuruluşundan bu yana görev yapmış ve kuruluşunda öncülük etmiş tüm ilçe başkanlarına, kadın kolları, gençlik kolları, mahalle başkanları, sandık müşahitleri ve tüm partili üyelerine teşekkür etti. 15 yıllık AK Parti iktidarında AK Parti’yi 1. Parti yapan tüm hemşerilerine teşekkür etti. Bozüyük Belediyesi ve Dodurga Beldesini AK Partiye kazandıran ilçe ve belde halkına teşekkür etti.

“Teşkilatımız ile uyum içinde çalışıyoruz”

Devamında Belediye Başkanı Fatih Bakıcı tarafından bir konuşma yapıldı. Başkan Bakıcı konuşmasında teşkilatların öneminde bahsederek belediye ve AK Parti teşkilatı olarak uyum içinde çalıştıklarını söyledi. Başkan Bakıcı konuşmasında, “Muhakkak ki teşkilatlar bizim için çok önemlidir. AK Parti'nin her seçimde başarılı olmasının tek sebebi teşkilatlarıdır. Yönetimi, milletvekilleri aynı zamanda, belediyeleri ile birlikte istişareli bir şekilde çalışıp hizmete ortak olmasıdır. Bizlerde Sayın Cumhurbaşkanımızla beraber onların bize verdiği güçle teşkilatlarımızla birlikte bu memleketimize, ilçemize hizmet etmeye çalışıyoruz. Elimizden geldiği kadarıyla da projeler ile anılan ve aynı yolda ilerleyen hizmet anlayışına sahibiz. Ama teşkilatçı olmak çok daha farklıdır. Buraya gelmeden önce teşkilatımızın ne kadar personelle çalıştığına baktığımızda 55 tane daimi çalışan ve şuana kadar da 150 tane İŞKUR personelimiz olmak üzere sadece teşkilatımız tarafından belediyede istihdam sağlanmıştır. Yaptığımız tüm meclis toplantılarından önce ilçe başkanımız ve meclis üyelerimizle tüm projeler onaylandıktan sonra hayata geçiriliyor. Ben yok biz olan anlayışa sahip olarak bu memleketimize hizmet etmeye çalışıyoruz. Ama şunu da biliyoruz ki teşkilatlar çok çok önemlidir.  Bu teşkilatta yer alan başta tüm ilçe başkanlarımız ve bu yönetimde yer alan özellikle tüm yönetici arkadaşlarımıza ben teşekkür etmek istiyorum AK Partinin muhakkak ki teşkilatçı bir yapısı var.

dsc_3037.jpg

Bizlerde bu teşkilatta yer alıyorsak aynı aşkla ve şevkle bu memlekete hizmet etmek zorundayız. Bu parti ismini sayamadığımız ve bu salona sığmayan tüm vatandaşlarımızla yine 2019 da başta Belediye Başkanlığı ve akabinde inşallah Cumhurbaşkanlığını tekrar AK Partiyi en üst seviyeye taşıyacak bu teşkilatlardır, bu yönetimlerdir.  Muhakkak bizler piramitlerin en alt taşları olarak verilecek her türlü göreve hazırız diyerek kongremizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Ardından 22. 23 ve 24. dönem milletvekili Fahrettin Poyraz tarafından bir konuşma yapıldı. Poyraz konuşmasında, “AK Parti içinde belki çok farklı delegeler sayılabilir. İsterseniz seçimleri esas alın isterseniz farklı olayları esas alın ama son yaşadığımız siyasi süreçte AK Partiyi iki dönem olduğunu kabul ediyorum. Bir tanesi kuruluştan itibaren başlayan ve 15 Temmuz’a kadar devam eden dönemidir. Bir tanesi de 15 Temmuz’da başlayan ve yine devam eden dönemidir.  AK Parti siyaseti 15 Temmuzdan sonra değişti. AK Parti siyaseti 15 Temmuzdan sonra farklı özellikler kazanmıştır. Dolayısıyla tüm teşkilat mensubu arkadaşlarımızın yeni döneme uygun tavır almaları hususunda hassasiyet göstermeleri gerekiyor. Bazıları bence farklı yorumluyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız konuşmalarında zaman zaman metal yorgunluğu kavramından bahsediyor. Bu kavramın içinde kullanılmak isteneni ben 15 Temmuz öncesi ve sonrası farklılaşan siyasetimiz olduğunu düşünüyorum. Biz bu millet için çok şey yaptık yapmaya da devam edeceğiz. Hep birlikte ama sadece Türkiye için yapmadık tüm Dünya mazlumları için yaptık. Yaptıkça rahatsız oldular yaptıkça tasfiye etmek için her türlü yola başvurdular.

dsc_3286.jpg

Her türlü entrikayı denediler. Elhamdülillah başarılı olamadılar. Biz milletten oy istedik, destek istedik. Bu millet bize bugüne kadar her seçimde oy verdi, her seçimde destek verdi. Ama 15 Temmuz gecesi bu millet bize canını da verdi. Bunu unutmamız lazım. Bu sorumluluk AK Parti kadrolarına yüklenen önemli bir sorumluktur. Önümüzde 2019 var. 2019 da hem yerelde hem genelde daha fazla çalışmamız gerekiyor” dedi.  

dsc_2974.jpg

Ardından İl Başkanı Fikret Karabıyık tarafından bir konuşma yapıldı. Karabıyık konuşmasında, “14 Ağustos 2001 tarihinde boylu poslu cesur bir adam kameraların karşısına geçti ve dedi ki artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak. Hakikaten o günden sonra 2002 seçimlerinden sonra hiç bir şey eskisi gibi olmadı. Bu süreci hep birlikte daha dolu bir şekilde yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. Ne yaşadık bu süreçlerde kurucusu olduğu partinin içerisinden milletvekili seçilmesini engellediler ama sonrasındaki seçimlerde milletvekili seçildiler. İMF'ye borcu bitirdiğimiz Mayıs 2013 tarihinde gezi olaylarını patlattılar. Ülkeyi 150 milyar dolar civarı zarara uğrattılar. Öncesinde parti kapatma davası açtılar. Anayasa mahkemesi üyelerinden bir fazla oy olarak partimiz kapanmanın eşiğinden döndü. Devamında yine acı olaylardan 17-25 Aralık emniyet ve yargı darbe girişiminde bulundular. Yine halkımız izin vermedi. 2014 yerel seçimlerinde desteğinizi sandığa giderek gösterdiniz. En son olarak 15 Temmuz hain darbe girişimi. Ama yine halkımız izin vermedi. Bu sefer sadece oy vermek yetmez canımızı da veriyoruz dedi ve liderine ülkesine milletinin bekasına sahip çıktılar.  Rabbim onlardan razı olsun” dedi.

dsc_3272.jpg

Ardından Milletvekili Halil Eldemir tarafından bir konuşma yapıldı. Eldemir konuşmasında, “Siyaset insandan fedakârlık talep eder. Zamanını emeğini alın terini ilçesi için ili için ülkesi için harcamayı gerektirir. Yazı olur, kışı olur yağmuru olur, çamuru olur. Her mevsimde her koşulda fedakârlık ister. İşte bu salonu bir fedakârlık gösterisi olarak altıyla üstüyle doldurduğunuz için Bozüyük teşkilatına teşekkür ediyorum. Bozüyük'te geçtiğimiz günlerde yaşadığımız olduğumuz yangından dolayı herkese geçmiş olsun diliyorum ve Belediye Başkanlarımızın ve ekiplerinin göstermiş oldukları çabalardan dolayı herkese teşekkür ediyorum” dedi. AK Partinin bu güne kadar ülkemiz ilimiz ve Bozüyük için yapmış olduğu hizmetlerinden bahsetti.

Son olarak AK Parti Genel Başkan yardımcısı Ahmet Sorgun tarafından bir konuşma yapıldı. Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun konuşmasında, “AK Parti sadece bir parti değildir. AK Parti bir davanın adıdır. O yüzden AK Partinin 15 yıldır iktidarda kalmasının sebebini öğrenmek isteyen varsa gelsin buraya baksın.

dsc_3296.jpg

Bizim bir derdimiz var, bin dermana değişmeyiz. Derdi olamayan insan yeryüzüne yüktür. Elhamdülillah böyle bir dertle vatan millet bayrak derdi ile dertlendiğimiz için müştekiyiz Sonsuz şükürler bizi bu dertle müptela kıldığı için. Bugün Bozüyük'teyiz. Arkadaşlar burası sıradan bir yer değil. Burası şüheda yurdu. Ama burası 600 yıl öncede böyleydi, 100 yıl öncede böyleydi. Sadece Osmanlı'nın kuruluş yeri değil Bilecik, İznik bu bölge Selçukluya’da başkentlik yapmış. Bizim köklerimiz burada Anadolu’nun kökleri burada onun için Bilecik düşmeden Bozüyük düşmeden Allah’ın izniyle Türkiye düşmez. Yeniden köklerimizle diriliriz. Bugün buraya Konya’dan hızlı trenle gelmeyi tercih ettim. Önceden 15 saat olan yolları şimdi 2 saatte geldim. Ne oldu da buralar değişti gökten dolarlar Eurolar mı fışkırdı. Yerden petroller doğalgazlar mı fışkırdı. Türkiye'nin coğrafyası mı değişti. Arkadaşlar 2001 yılında bir kitapçık fırlatıldı. Bankalar battı hatırlıyor musunuz? O zaman arkadaşlar batan bankanın devlete yükü Konya’nın gelirinin 100 katıydı. Bunların nasıl yapıldığının sebebi bunlardır. Ne petrol bulundu ne dolar yağdı. Zamanında Erbakan'la dalga geçilen şeyler bugün hizmete sunuldu. Köprüler yapıldı, hızlı trenler yapıldı. Her tarafa doğalgaz hatları getirildi. Bırakın ilçeleri köylere kasabalara kadar doğalgaz ulaştı. Bölünmüş yollar, nükleer santraller yapıldı. AK Partiye Recep Tayip Erdoğan'a niye karşı olduklarını bunlara bakarak anlayabilirsiniz. Ama bu milleti tanımıyorlar. Bozüyük'ü Söğüt'ü bu milleti tanımıyorlar. Allah'ın izniyle önümüzde Recep Tayyip Erdoğan arkamızda bu millet olduktan sonra bizim aşamayacağımız hiç bir problem yoktur. Bundan adım gibi eminim. Bizim rakibimiz kendimiziz biz ancak kendimizle yarışırız.

dsc_3011-001.jpg

“En önemli görev hakkı verilmiş görevdir”

Biz bir ilçe kongresindeyiz. Onun için tazelenip yenilenmeye ihtiyacımız var. Sorumluluk hepimizin üzerinde ve büyük dünyanın sorumluluğu bizlerin omuzunda. Dünya bize bakıyor. Allah'ın bu millet üzerine yüklediği bir tarihi sorumluluk vardır. Arkadaşlar hangi görev olursa olsun görevin önemsizi yoktur. En önemli görev hakkı verilmiş görevdir. Sandık sorumlusuysan da müşahitsen de ne olursa olsun hepsi önemlidir. O yüzden elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Durursak düşeriz bunu unutmayın. İnşallah bu kongremiz hayırlara vesile olmasını dilerim. Bugüne kadar görev almış arkadaşlarımızdan Allah razı olsun daha sonra görev alacak arkadaşlarımıza da Allah kolaylıklar versin” dedi.

Konuşmaların ardından faaliyet raporlarının okunması ve ibrasının yapılmasının ardından oy kullanımına geçildi. Yoğun katılımın olduğu kongrede tek aday yer almasına rağmen delegeler oy vermekte adeta birbiriyle yarıştı. Oy kullanma işlemlerinin ardından kongreye katılan delegelerin tamamını oylarını alan Mesut Çetin güven tazeleyerek yeniden ilçe başkanlığına seçildi.

Mesut Çetin başkanlığındaki AK Parti yönetim kurulu üyeleri Selim Şaşmaz, Hüsnü Ersoy, Köksal Kacır, Nevriye Özdemir, Abdullah Algın, İsmet Sağlam, İsmail Buz, Sefa Erim, Bilal Oydu, Gül Kurt, İsmail Karaca, İsmail Erdal, Cengiz Kaçar, Tuğba Ölçücü, Hakan Uğuz, İslam Uslu, Hikmet Ertekin, Onur Soylu, Hüseyin Akkuş’tan oluştu.

dsc_3302.jpg

Bu haber toplam 7146 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum