4 EYLÜL KURTULUŞ ETKİNLİKLERİ YAPILMAYACAK

4 EYLÜL KURTULUŞ ETKİNLİKLERİ YAPILMAYACAK

CHP ve MHP grubunun karşı çıktığı bütçe aktarımı gerçekleşmeyince Belediye Başkanı Fatih Bakıcı tarafından bu yıl 4 Eylül Kurtuluş etkinliklerinin...

A+A-

CHP ve MHP grubunun karşı çıktığı bütçe aktarımı gerçekleşmeyince Belediye Başkanı Fatih Bakıcı tarafından bu yıl 4 Eylül Kurtuluş etkinliklerinin gerçekleştirilemeyeceği açıklandı.

Bozüyük Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı olağan meclis toplantısı her zamankinden farklı olarak akşam saatinde türbin mesire alanında yapıldı. 7 gündem maddesi ile gerçekleştirilen toplantıda AK Parti grubu adına Belediye Başkan yardımcısı Ali Avcıoğlu tarafından toplantı gündemine ilave olarak ek önerge verildi. Belediye İmar Ve Şehircilik Müdürlüğü ile Temizlik Hizmetleri Müdürlüğü kalemlerinde kullanılmayan bütçe kalemlerinin Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğünün tanıtma, ağırlama, tören, fuar organizasyon giderleri harcama kalemine aktarma yapılması konusu görüşülürken kısa süreli gerginlik yaşandı. Yapılan görüşmelerde CHP ve MHP grubu bütçe aktarımına karşı çıkarken harcamaların önceden belirlenmesi gerektiğini savundular. Oylamada AK Parti grubunun da toplantıda 2 kişi eksik olmasıyla bütçe aktarımı gerçekleşmedi. Belediye Başkanı Fatih Bakıcı “Karşı çıktığınız bu bütçe aktarımı sayesinde 4 Eylül Kurtuluş etkinliklerini gerçekleştiremeyeceğimizden bilginiz olsun. Gözünüz aydın” dedi.

İlk gündem maddesinde 2017 yılında uygulanan belediye gelir tarifesinin 9.sayfasında bulunan su abone ücretleri gelirleri bölümünde bulunan kaçak su kullananlardan, kaçak su kullanım bedeli olarak belirlenen 110,00 TL’nin yeniden belirlenmesi konusu görüşüldü. Görüşmelerin ardından kaçak su kullanımının caydırıcılığını sağlamak amacıyla ücretin arttırılması konusu oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna sevk edildi. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün 31.07.2017 tarih ve 1010 sayılı yazılarına istinaden Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 42-03050105 Harita yapım ve alım giderleri harcama kaleminden 350.000,00 TL alınarak Başkanlık Makamının 72-03.06.01.01 Temsil, ağırlama tören, fuar org. giderleri harcama kalemine, Temizlik Hizmetleri Müdürlüğünün 27-03050104 Müteahhitlik hizmetleri harcama kaleminden 450.000,00 TL Alınarak, Kültür ve sosyal işler Müdürlüğünün 83-03.06.02.01 Tanıtma, ağırlama, tören, fuar org. giderleri harcama kalemine aktarma yapılması konusunun görüşülmesi yapıldı. Yapılan görüşmelerde CHP ve MHP grubu bütçe aktarımına karşı çıkarken AK Parti grubunun da toplantıda 2 kişi eksik olmasıyla bütçe aktarımı gerçekleşmedi. Belediye Başkanı Fatih Bakıcı “Karşı çıktığınız bu bütçe aktarımı sayesinde 4 Eylül Kurtuluş etkinliklerini gerçekleştiremeyeceğimizden bilginiz olsun. Gözünüz aydın” dedi. 3194 sayılı İmar Kanunun 8. maddesi (b) fıkrasına, 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesi (c)fıkrasına ve Salih Gazozcu’nun dilekçesine istinaden; Çarşı Mahalle, Kiremitçi Mevkii, 148 ada 37 nolu parselin bulunduğu bölgede imar planı değişikliği talebi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesi (e) bendine ve Bektaşlar Nak. Turz. İnş. San. Tic. Ltd.Şti.’nin dilekçesine istinaden; İlçemiz Yeni Mahalle, 287 ada 126 nolu parselde Bozüyük Belediyesi adına kayıtlı 50,64 m²’lik taşınmazın; şuyulu olduğu 287 ada 121 nolu parsel maliki Bektaşlar Nak.Turz. İnş. San. Tic. Ltd. Şti’ne satışının yapılması için Bozüyük Belediyesi Encümenine yetki verilmesi talebinin görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesi (e) bendine ve Zinnur Uğuz’un dilekçesine istinaden; Akpınar Mahallesi, 162 ada 2 nolu parselde kayıtlı taşınmazda bulunan 25797000/149830 (257,97 m²) Belediye hissesinin diğer hissedar olan Zinnur Uğuz’a satışının yapılması için Bozüyük Belediyesi Encümenine yetki verilmesi talebi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.3194 sayılı İmar Kanunun 8. maddesi (b) fıkrasına, 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesi (c) fıkrasına istinaden; Çarşı Mahalle, 373 ada ile Devlet Demir Yolları arasında bulunan imar yolunda, imar planı değişikliği talebi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Ardından İmar komisyonuna sevk edilen konuların görüşmesi yapıldı. Son olarak Belediye Başkan yardımcısı Ali Avcıoğlu tarafından toplantı gündemine ilave olarak verilen ek önerge görüşüldü. 15 Temmuz Şehitler Parkının finansmanını sağlanması konusunda Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’ya yetki verilmesi konusunun görüşüldüğü ek önergede MHP grubu adına konuşan İsmet Ülken proje bazlı borçlanmalara destek vereceklerini daha önce de söylediklerini belirtti. Ancak proje gerçekleşmeden bilgilendirme yapılmasını istediklerini kaydetti. Yapılan oylamada önerge oy birliği ile kabul edildi.

meclis-haber-(21).jpg

Bu haber toplam 6598 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum