AK PARTİ KONGREYE GİDİYOR

AK PARTİ KONGREYE GİDİYOR

 Bozüyük AK Parti İlçe Teşkilatı hafta sonu 6. olağan kongresini gerçekleştirecek. Pazar günü Metristepe Kültür Merkezinde akşam saat 17.00’de...

A+A-

 

Bozüyük AK Parti İlçe Teşkilatı hafta sonu 6. olağan kongresini gerçekleştirecek. Pazar günü Metristepe Kültür Merkezinde akşam saat 17.00’de gerçekleştirilecek olağan kongrede partililer yeni ilçe başkanını seçecek. Sürpriz bir gelişme yaşanmaz ise mevcut başkan Mesut Çetin’in tek listeyle seçime girmesi bekleniyor. 100 bin nüfusun altındaki ilçelerde yönetim kurulu sayısının 25’ten 20’ye düşmesiyle birlikte alanı iyice daralan ve ince eleyip sık dokuyan Çetin’in yönetim kurulunu oluşturmakta zorlandığı belirtiliyor.  Dengeleri koruyup kırgınlığa sebebiyet vermeden  iyi bir yönetim kurulu listesi hazırlamak isteyen Çetin’in listesinde sürpriz isimlerin de olabileceği gelen bilgiler arasında yer alıyor.

AK Partinin Bozüyük’te kurulduğunda partiye ilk üye olanlardan birisi olan Mesut Çetin, uzun yıllar yönetim kurullarında görev yaptı. Görev yaptığı zaman içerisinde AK Parti teşkilatlarından sorumlu ilçe başkan yardımcılığı görevini de yürüten Çetin, Bozüyük’te AK Partinin mahalle teşkilatlarına kadar sağlıklı bir şekilde teşkilatlanmasını sağlayan kişi olarak biliniyor. Mesut Çetin, ilk olarak 13 Kasım 2013 tarihinde Genel Merkez tarafından ilçe başkanlığı görevine atandığında başkanlık koltuğuna oturdu. Görevin kendisine tebliğ edilmesiyle birlikte yönetimini oluşturan Çetin, 30 Mart seçimlerinin çalışmalarına başladı. 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Dodurga Belde Belediyesini ve Bozüyük Belediyesini AK Partiye kazandıran ilçe Başkanı olarak bir ilke imza attı. Ardından 2014 yılı Kasım ayında gerçekleştirilen 5. Olağan kongrede ilçe başkanlığına aday oldu. Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen kongrede delegelerin tamamının desteğini alan Çetin, atama döneminden sonraki süreçte yaptığı başarılı çalışmalarıyla güven tazeleyerek yeniden ilçe başkanlığı görevine seçildi. 3 yıllık süreçte milletvekilliği seçimleri ve referandum da partisinin başında seçim çalışmalarını organize etti. 2015 yılındaki milletvekilliği seçimlerinde AK Parti’nin Bilecik’ten 1 milletvekili çıkarılması noktasında teşkilatıyla birlikte büyük çaba sarf ederek iyi bir oy potansiyeline ulaştı. Ancak son yapılan referandum da iyi bir oy potansiyeli yakalanmasına rağmen Bozüyük’ü kırmızı bölgeden çıkarmayı başaramadı. AK Parti’nin teşkilat yapısını çok iyi bilen Mesut Çetin’e AK Parti teşkilatlarının da oldukça güvendiği belirtiliyor. AK Parti tabanı ve parti içerisinde partililer tarafından sözü dinlenen bir kişi olarak bilinen Çetin, 24 Eylül de yapılacak kongrede parti teşkilatı tarafından tek aday olarak gösterilecek isim olarak konuşuluyor.

Bu haber toplam 2333 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.