Anadolu Kadınları Kahvaltıda Bir Araya Geldi

Anadolu Kadınları Kahvaltıda Bir Araya Geldi

Bilecik Anadolu Kadınları Derneği üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir araya geldi. Yaklaşık 50 kişilik bir grupla yapılan kahvaltı programında,  İlçe Sağlık müdürlüğünden görevlendirilen Psikolog Buse Özyılmaz ve Diyetisyen Emine Girci

A+A-

Bilecik Anadolu Kadınları Derneği üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir araya geldi. Yaklaşık 50 kişilik bir grupla yapılan kahvaltı programında,  İlçe Sağlık müdürlüğünden görevlendirilen Psikolog Buse Özyılmaz ve Diyetisyen Emine Girci tarafından mutlu ve sağlıklı yaşama dair bilgilendirme toplantısı yapıldı. 
Dernek başkanı Nurcan Özçakır;  8 Mart vesilesiyle bugün üyeler ile bir araya geldiklerini belirterek, kısa zamanda çok şeyler yaptıklarını ve her geçen gün ilginin artarak üye kayıtları ile hızla büyüdüklerini anlattı. Derneğin 2022 yılında yapılan faaliyetler değerlendirildi ve 2023 yılında yapmayı düşündükleri faaliyetler planlandı. 

dd73bfe1-07fe-4410-b5d9-8c239c8675e6.jpg
Üyelere ait,  işyerlerinden güzellik merkezleri, kuaför, terzi, kuru temizleme gibi hizmetleri çekiliş yapılarak katılımcılara ücretsiz hediye verildi. Daha sonra hep birlikte Cumhuriyet meydanına yürürken kadın esnafları ziyaret edilerek Kadınlar günü kutlandı. 
Atatürk Anıtına çelenk sunumu yapıldı, 8 Mart’ta can veren Emekçi kadınlar için 1 dk saygı duruşu ve İstiklal Marşı ardından,  günün anlam ve önemine dair konuşma yapan Dernek başkanı Nurcan Özçakır; 8 Mart 1857 tarihinde Amerika’da 40.000 kadın dokuma işçisinin daha iyi şartlarda çalışmak için verdiği mücadelede ölen kadınlarımız anısına, eşitlik, özgürlük, dayanışma, adalet ve barış için başlattıkları mücadelelerinin simgesi olarak her yıl 8 Mart’ta ‘’Dünya Emekçi Kadınlar Günü’’ olarak hatırlanır.
Toplumun tüm bireylerinin üretici gücünden yararlanmayan, kadınlarını üretime ve yönetime katmayan ülkelerin gelişmişliğinden ve geleceğinden söz edemeyiz.

a3b47ce2-aac0-41bc-baa9-13516bf21a17.jpg

Demokratik toplumların başarılarının arkasında yatan önemli nedenlerden biri kadınların toplumsal ve ekonomik yaşama olan katkılarıdır. Kadınların toplumsal yaşamda erkeklerle eşit biçimde varlık gösterebilmeleri, ekonomik özgürlüklerini elde etmeleri ve tüm karar süreçlerinde etkin olarak yer almaları çağdaşlığın vazgeçilmez koşuludur. Günümüzde kadınlara yapılan olumsuzluklardan ders çıkarılıp, toplumun en önemli parçası kadın olduğu gerçeğinden yola çıkarak, tüm kadınlarımız, gelecek için, çocuklarımız için, zor koşullara rağmen mücadele etmelidir ve başta eğitimde, ekonomide, ticarette, siyasette, derneklerde, sosyal birlikteliklerde aktif olarak rol almalıdır. Toplumdaki kadın saygınlığının, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün verdiği önem seviyesine yeniden yükselmesini temenni ediyoruz. Eşitlik, özgürlük, dayanışma, adalet ve barış içinde yaşamak arzusu ile tüm kadınlarımızın Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyoruz ‘’ dedi.

d0efd45d-e6c6-4356-8dfc-e0e702666cbc.jpg

21a1b094-a737-4264-89b9-553389b1fcd9.jpg

Bu haber toplam 2782 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.