ATA SPORU YENİDEN CANLANDIRILACAK

ATA SPORU YENİDEN CANLANDIRILACAK

Bozüyük Ata Sporu ve Okçuluk Spor Kulübü tarafından ata sporu matrak yeniden canlandırılacak.Kulüp Başkanı ve proje sorumlusu Erol Dübek, Ata Sporu ve...

A+A-

Bozüyük Ata Sporu ve Okçuluk Spor Kulübü tarafından ata sporu matrak yeniden canlandırılacak.
Kulüp Başkanı ve proje sorumlusu Erol Dübek, Ata Sporu ve Okçuluk Spor Kulübü olarak ‘Ecdadımızın mirası matrak’ isimli projelerinin İçişleri Bakanlığı tarafından kabul gördüğünü söyledi. Bu doğrultuda ilçede matrak sporunun tanıtılması ve sevdirilmesi konusunda çalışmalar yapacaklarını kaydetti. Erol Dübek yaptığı açıklamada, “Matrak şehzade dövüş sanatı olup yeniçerilerde kılıç eğitimi ve dövüş eğitimi vermek amacıyla kullanılıyordu.

24135220_10155744430966832_431261603_n-(1).jpg

Bizlerde bu ata sporumuzu yeniden canlandırmak için yola çıktık. Projede Bozüyük Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğümüz sosyal ortak olarak yer almaktadır. 5 aylık bu proje çerçevesinde öncelikle antrenör yetiştirilmesi ve bununla beraber ilçedeki 14-18 yaş arası gençlere bu sporun tanıtılması ve sevdirilmesi amaçlanmaktadır. Bu sporu tekrar dirilten ve canlandıran Efkan Çalış Matrak Federasyonu Başkanı olarak ilçemizde Kaymakam Vekili İbrahim Sağır, Belediye Başkanımız Fatih Bakıcı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis Çelik’i ziyaret etmiştir. Kendilerine projenin tanıtımı ve uygulanması yönünde bilgiler verilmiştir. Bu konuda bizlere destek veren başta Kaymakamımız olmak üzere Belediye Başkanımız Fatih Bakıcı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis Çelik’e çok teşekkür ediyoruz” dedi.

bsk--matrak-sporu-bilgiledirme--1.jpg

Bu haber toplam 2816 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.