AVRUPA ŞAMPİYONASINDA ÜLKEMİZİ TEMSİL EDECEK

AVRUPA ŞAMPİYONASINDA ÜLKEMİZİ TEMSİL EDECEK

Bozüyük Dodurga Beldesi Spor Kulübünün başarılı sporcularından Mehmet Oral, Konya’da yapılan Taekwondo gençler milli takım seçmelerini de başarıyla...

A+A-

Bozüyük Dodurga Beldesi Spor Kulübünün başarılı sporcularından Mehmet Oral, Konya’da yapılan Taekwondo gençler milli takım seçmelerini de başarıyla tamamlayarak Avrupa Şampiyonasında ülkemizi temsil etme hakkı kazandı.

Türkiye Taekwondo Federasyonu Gençler Milli Takım seçme müsabakaları 27-28 Eylül 2017 tarihleri arasında Konya'da yapıldı. Son olarak Samsun’da düzenlenen şampiyonada bütün rakiplerini yenerek Türkiye Şampiyonu olan Mehmet Oral, milli takım seçmelerinde de kendisine güvenenleri mahcup etmedi. 45 kg mücadele eden Mehmet Oral, Konya’daki milli takım seçmelerinde de büyük bir başarı örneği gösterdi. Final karşılaşmasında rakibini 38-31 yenmeyi başaran Oral, ilçe ve beldenin gurur kaynağı oldu. Yıl boyunca katıldığı tüm turnuvalarda başarılı çıkışını sürdüren genç sporcu elde ettiği bu başarılı sonuçlarla Avrupa Şampiyonasına katılma vizesini aldı.

Dodurga Belde Belediye Başkanı Selim Tuna, “İlçemiz ve beldemizin gurur kaynağı olan başarılı sporcumuz Mehmet Oral, Konya'da yapılan milli takım seçmelerinde final maçını kazanarak Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil etmeye hak kazanmıştır. Mehmet Oral kardeşimizi ve hocalarımızı yürekten tebrik ediyorum.  İnanıyorum ki bu çalışma azmi inanç ve kararlılığı ile çok daha büyük başarılara imza atmak sporcumuz ve hocalarına nasip olacaktır. Katılacağınız Avrupa Şampiyonasında bizleri, ilimizi, ülkemizi temsil edecek olmanız bile hepimiz için büyük bir gurur kaynağıdır. Mevla’m çıktığınız bu yolda yar ve yardımcınız olsun” dedi.

Antrenör Gökalp Yıldız da Mehmet’in bu sene Türkiye’deki karşılaşmalarda hiç yenilmediğini söyledi. Antrenör Yıldız, “2000 kişilik küçük beldemizden böyle bir başarı çıkması hem bizi hem de ilçemizi gururlandırdı. Mehmet bu sene Türkiye'de hiç yenilmedi. Dodurgaspor olarak bu sene 3 Türkiye şampiyonluğu, 2 Türkiye üçüncülüğü 1 Uluslararası şampiyonluk 1 Uluslararası üçüncülük kazandık. 4 sporcumuzda Balkan Şampiyonasına katılacaklar. Böylece 6 sporcumuz milli statü elde ederek üniversite hayatlarını garantilediler. Bu başarıyı Dodurga halkına, köyümüze ve her ihtiyacımızı karşılayan her zaman yanımızda olan bizlere maddi ve manevi desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Başkanımız Selim Tuna'ya armağan ediyoruz" dedi.

Diğer taraftan Taekwondo Avrupa Şampiyonasının 2-5 Kasım tarihleri arasında Kıbrıs Rum kesiminde yapılacağı belirtildi.

21433006_1073870469422354_2803759546349164846_n-(1).jpg

Bu haber toplam 2559 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.