AY YILDIZ FİGÜRÜ HERKESİ GURURLANDIRDI

AY YILDIZ FİGÜRÜ HERKESİ GURURLANDIRDI

Bozüyük’te Cumhuriyet Bayramı kutlamaları muhteşem bir finalle sona erdi. Cumhuriyet Yürüyüşü’nün ardından öğrencilerin ellerindeki meşalelerle...

A+A-

Bozüyük’te Cumhuriyet Bayramı kutlamaları muhteşem bir finalle sona erdi. Cumhuriyet Yürüyüşü’nün ardından öğrencilerin ellerindeki meşalelerle oluşturdukları ay ve yıldız figürü herkesi gururlandırdı.

29-ekim-cumhuriyet-yuruyusu-2.jpg
Bozüyük’te düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının son bölümünde düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

29-ekim-cumhuriyet-yuruyusu-6.jpg

Cumhuriyet Yürüyüşü Cumhuriyet’in ilan edildiği yıl olan 1923’ü temsilen saat 19:23’te İlçe Emniyet Müdürlüğü önünden başlayıp, Cumhuriyet Meydanı’nda sona erdi. Yürüyüşe Bozüyük Kaymakamı Hasan Yaman, Garnizon Komutanı Bkm. Yzbş. Murat Günhan, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Cumhuriyet Başsavcısı Savaş KILIÇ, İlçe Jandarma Komutanı Süleyman Can, Emniyet Müdürü Hakkı Güner, Milli Eğitim Müdürü Halis Çelik, TSO Buğra Levent, Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli, diğer protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, okul müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

29-ekim-cumhuriyet-yuruyusu-15.jpg

Bando eşliğinde yapılan yürüyüşte öğrenciler 100 metrelik Türk Bayrağı açarak yürürken Bozüyük Belediyesi tarafından tüm katılımcılara Türk Bayrağı dağıtıldı. Vatandaşların yoğun katılımı ve ilgisi ile Cumhuriyet Meydanı’nda tamamlanan yürüyüş programında Osmanlı Mehter Takımı seslendirdiği mehter marşları ile meydandaki coşkuyu arttırdı. Bu sırada öğrenci gurubu Atatürk Anıtı’nın önünde ellerindeki meşalelerle birlikte ay ve yıldız oluşturdular. Dijital ekrana yansıyan bu eşsiz görüntü izleyen herkesi gururlandırdı.

29-ekim-cumhuriyet-yuruyusu-13.jpg

Burada vatandaşlara hitaben bir konuşma yapan Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Baıcı herkesin Cumhuriyet Bayramını kutlayarak “Bu akşam 500 gencimiz ay yıldızlı bayrağımızın kareografisini hazırladı. Bu kareografinin yapılmasında ilk başta Sayın Kaymakamımızın izni ve vermiş olduğu destekten dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nin ilk cümleleri çok önemli. ‘Ey Türk Gençliği Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.’ Biz bayrağımız huzurunda her zaman bu yolda kanımızı her zaman vermeye hazırız. Hepimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun” dedi. Başkan Bakıcı’nın konuşmasının ardından kürsüye gelen Kaymakam Hasan Yaman “Cumhuriyet, Türk milletinin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin adı. Cumhuriyet savaşta yorgun bitap düşmüş, Aziz Türk milletinin canıyla kanıyla doğulusuyla batılısıyla genciyle yaşlısıyla kadınıyla erkeğiyle yazmış olduğu eşsiz bir destan. Atatürk Cumhuriyeti gençlere emanet etti. Bugün gençlerin coşkusu bir farklıydı bu etkinliklerin düzenlenmesinde katkısı olan bir çok kuruma, başta Bozüyük Belediye Başkanımıza ve çalışma arkadaşlarına, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve arkadaşlarına, Gençlik Spor Müdürlüğüne, bu etkinliklere katılan tüm siyasi partilerin temsilcilerine, meslek odalarımıza, sivil toplum örgütlerine ve bu etkinliklerde güvenlik tedbirleri alan Emniyet Müdürlüğüne teşekkür ediyorum. Cumhuriyetimiz kutlu olsun. İnşallah her günümüz böyle birlik, beraberlik, coşku ve heyecan içinde olsun” dedi.

29-ekim-cumhuriyet-yuruyusu-22.jpg
Bozüyük’teki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları; konuşmaların ardından hep bir ağızdan, büyük bir coşku ile söylenen 10. Yıl Marşı eşliğinde, Bozüyük Belediyesi tarafından hazırlanan muhteşem havai fişek gösterisi ile sona erdi.

29-ekim-cumhuriyet-yuruyusu-18.jpg

Bu haber toplam 3107 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.