BAHADIR ERDAL'DAN BİR BAŞARI DAHA!

BAHADIR ERDAL'DAN BİR BAŞARI DAHA!

Kayseri’de yapılan Okullar arası Halter Şampiyonasının ilk gününe madalya ile başladık. İlimiz sporcularından Yıldızlar 56 kg sıkletinde Bilecik...

A+A-

Kayseri’de yapılan Okullar arası Halter Şampiyonasının ilk gününe madalya ile başladık. İlimiz sporcularından Yıldızlar 56 kg sıkletinde Bilecik Dursun Fakıh İmam Hatip Ortaokulu adına yarışan Bahadır Erdal, koparmada 63, silkmede 83 kg kaldırarak toplamda 146 kg ile Türkiye 3.sü oldu. 


Gazetemiz Sahibi Kadir Erdal'ın yeğeni, Sakarya Gazetesi sahibi Şadi Erdal’ın torunu ve Osmaneli Haber Gazetesi Sahibi Mehmet Erdal'ın oğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcularından Bahadır Erdal, Dursun Fakıh İmam Hatip Ortaokulu adına turnuvanın ilk gününde ilimize madalya kazandırmış oldu.
Antrenör Caner Özteke önderliğinde çalışmalarını sürdüren genç halterci Erdal, başta antrenörü olmak üzere Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız ve müdürlük personeline, Bilecik Dursun Fakıh İmam Hatip Ortaokulu'na ve kendisine her zaman destek olan ailesine teşekkür etti. 
Türkiye Halter Federasyonu tarafından Okullar Arası Halter Şampiyonası geçtiğimiz hafta sonu Kayseri de Talas Spor Salonu’nda yapıldı. 249 bayan, 479 erkek olmak üzere toplam 728 sporcunun katılımı ile gerçekleşen şampiyona toplam 6 gün sürecek.

2-1-002.jpg
Cumartesi günü saat 19.30’da başlayan 56kg sıkletindeki yarışmalar son 5 sporcu arasında kıyasıya bir rekabetle devam etti. Tüm salon son 5 sporcuya kilitlendi ve heyecan tavan yaptı. Antrenörlerin sporcuları hazırlaması, taktik savaşları izleyenlerden tam not aldı. Büyük bir rekabetin yaşandığı turnuvada Antrenör Caner Özteke ve sporcusu Bahadır Erdal madalya kazanmayı başardı.
Yarışma sonrası madalya törenine geçildi. Yıldızlar 56kg da dereceye girenlerin ödüllerini Osmaneli Haber Gazetesi sahibi Mehmet Erdal takdim etti. Sporcuları tebrik ederek hepsine madalyalarını takdim eden Halterci Bahadır Erdal’ın babası Mehmet Erdal; “İlimizde halterin ismi duyulmazken Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Antrenör Caner Özteke’nin sayesinde bu günleri görmek nasip oldu. İlimizin adının bu salonlarda anons edilmiş olması, ilimize madalya ile dönmek bizlere ayrı bir mutluluk veriyor. Başta Caner hocamıza, desteklerinden dolayı Gençlik ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız’a, Milli Eğitim Müdürümüz Fazilet Durmuş’a ve Dursun Fakıh İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Sabri Turhan’a teşekkür ediyorum. Bu gençlerimize sahip çıktıkça, onları destekledikçe inanıyorum ki, daha büyük dereceler bizleri bekliyor” dedi.
Müsabakalar sonrası görüşlerini aldığımız Antrenör Caner Özteke de; “Bilecik’in adını duyurmak, gençlerimize sahip çıkmak için var gücümüzle çalışıyoruz. İl Müdürümüzün bize verdiği desteği boşa çıkarmamak, ilimize madalya ile dönmek bizleri gururlandırıyor. İnşaallah diğer sporcularımızla da başarı görürüz. Bahadır aylardır bu yarışmaya hazırlanıyordu. Emeğin karşılığını aldı. Tebrik ediyorum” dedi.
Halterci Bahadır Erdal’da; “Başta hocama çok teşekkür ediyorum. Bizleri bu turnuvaya hazırladı. Elimden gelen gayreti gösterim. Bizlere inananların güvenleri boşa çıkartmadığım için çok mutluyum” dedi.

Müsabakalar sonrası okul müdürü Sabri Turhan ve Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş öğrencileri Bahadır Erdal’ı ve babası Mehmet Erdal’ı arayarak tebrik ettiler.
İlimizden çeşitli sıkletlerde 14 sporcu katılıyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün katkıları ile ilimizde başlayan Halter sporu Antrenör Caner Özteke yönetiminde devam etmekte. Kısa bir süre önce kurulmuş olmasına rağmen Halter takımı şu ana kadar ilimize 15 madalyalı sporcu kazandırmış oldu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün kapalı yüzme havuzunda tahsis edilen salonda turnuvalara hazırlanan sporcular her bir turnuvada başarılarını arttırarak devam ediyorlar.
Kayseri’de düzenlenen şampiyona önümüzdeki Cuma gününe kadar devam edecek. Farklı sıkletlerde ilimiz sporcuları kıyasıya mücadeleleri devam ediyor.
Şampiyonaya, Halter Federasyonu Genel sekreteri Levent Parlar, Teknik Kurul Başkanı Orhan Boltürk, Merkez Hakem Komitesi Başkanı Ayhan Bayhan’da katıldı. 

Bu haber toplam 2734 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.