Bakan Dönmez hazırlıkları inceledi

Bakan Dönmez hazırlıkları inceledi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilimize gerçekleştireceği ziyaret öncesi hazırlıkların son durumunu incelemek üzere Bilecik’e geldi.

A+A-

Bakan Dönmez ilk olarak Bilecik Valiliği’ni ziyaret ederek burada çalışmalara ve hazırlıklara ilişkin bilgiler aldı. Bakan Dönmez daha sonra Vali Dr. Kemal Kızılkaya ve beraberindekiler ile birlikte miting alanını inceledi.

bakan-donmez-hazirliklari-inceledi1.jpg

Dönmez, burada yaptığı açıklamada, Bilecik halkını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingine davet etti. Tüm Bilecik halkının Regaib Kandili’ni kutlayan Bakan Dönmez, “Yarın sayın Cumhurbaşkanımızı Bilecik’te ağırlayacağız. 60 civarında yatırımın açılışlarını yapmış olacağız. 60 projeden 21 tanesi bizim Bakanlığımız ile ilgili. Üç ilçemize doğalgaz verilmesinin açılışını yapacağız. Söğüt’te ilk külçe altınımızı dökeceğiz. Tüm Bilecik halkını açılışa bekliyoruz.” dedi.

Bilecik’in son yıllarda kalkınan ve gelişen bir il olduğun ifade eden Bakan Dönmez, “Bilecik sanayisi hızla büyüyen kentlerimizden birisi. Adeta kavşak noktasında yer alan bir ilimiz. Yenişehir’e bağlantı yolumuz yakında tamamlanacak. Osmaneli’nden limana olan bağlantımız devam ediyor. Bunları da dikkate aldığımızda burada üretilen ürünlerin gerek ulusal gerekse uluslararası pazarlara çıkışında son derece önemli bir noktada olduğunu söyleyebiliriz.” diye konuştu.

bakan-donmez-hazirliklari-inceledi2.jpg

Söğüt’ten çıkacak altın madenine dikkat çekerek açıklamalarını sürdüren Bakan Dönmez, “Biz Bilecik’i tarif ederken taşı mermer toprağı seramik diye tarif ediyorduk. Şimdi toprağın altından bir başka cevheri daha ekonomimize kazandırmanın mutluluğunu ve heyecanını duyacağız. Artık taşı mermer toprağı sadece seramik değil altın olan bir yerden bahsedeceğiz. Cevherden mücevhere giden yolun en güzel örneklerinden bir tanesini inşallah yarın Söğüt’te sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleri ile açmış olacağız.” ifadelerini kullandı.

Bakan Dönmez daha sonra AK Parti Bilecik İl Başkanlığına geçerek burada partililer ile bir araya geldi.  

bakan-donmez-hazirliklari-inceledi3.jpg

Bu haber toplam 1948 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.