BAŞKAN BAKICI DOWN SENDROMLU VE OTİZMLİ GENÇLERE UMUT OLUYOR

BAŞKAN BAKICI DOWN SENDROMLU VE OTİZMLİ GENÇLERE UMUT OLUYOR

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, sentetik çim saha ve basketbol sahası çalışmaları tamamlanan Şehit Zafer İpek Özel Eğitim Merkezi ve Mesleki...

A+A-

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, sentetik çim saha ve basketbol sahası çalışmaları tamamlanan Şehit Zafer İpek Özel Eğitim Merkezi ve Mesleki Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti.
Okul Müdürü Muhammet Salih Yıldırım tarafından karşılanan Belediye Başkanı Bakıcı, okul bahçesinde tamamlanan mini sentetik saha ve basketbol sahasını incelemesinin ardından okulda eğitim gören öğrencileri ziyaret etti. El sanatları, müzik ve kişisel becerilerin geliştirilmesine yönelik eğitim veren okulda sınıfları tek tek dolaşan Başkan Bakıcı, Özel Eğitim Merkezi öğretmenlerinden dersler ve verilen eğitimler hakkında bilgi aldı. Aldıkları eğitimler ile zihinsel gelişimleri ve el becerilerinin gelişmesi hedeflenen öğrencilerin eğitimler sırasındaki mutluluğu gözlerden kaçmadı.

baskan-bakici’dan-ornek-proje.jpg 
"Bu proje ile gençlerimiz sosyalleşecek"
Ziyaretin ardından Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ve Okul Müdürü Muhammet Salih Yıldırım, öğretmenler ile görüştü. Belediye Başkanı Fatih bakıcı, yapılan sentetik saha çalışmalarının yanı sıra okul içerisinde engelli çocuklar için oluşturulacak oyun alanının da en kısa sürede hayata geçirileceğini belirtti. Bunun gibi tüm ihtiyaçlarda okulun ve eğitimcilerin yanlarında olduklarını belirten Başkan Bakıcı, Bozüyük’te bir ilke daha imza atacaklarını söyledi. Bakıcı, "Down sendromlu ve otizmli çocuklarımız gerekli özel eğitimleri almalarının ardından sosyal hayatın içinde son derece rahat bir şekilde yer alabiliyorlar.

baskan-bakici’dan-ornek-projeer.jpg

Bu doğrultuda gerçekleştireceğimiz proje kapsamında ilk olarak Bozüyük Metristepe Kültür Merkezi altında açılacak olan kafeteryada, sonrasında Cemalettin Köklü ve diğer belediye iştiraklerinde servis görevlisi olarak çalışacak, bu proje ile bu gençlerimizin sosyalleşmesi ve hatta hayatlarını idame ettirebilecekleri ücretler kazanmaları sağlanacak. Bu proje kapsamında sizler ile toplantılarımız istişarelerimiz devam edecek. Bu örneğin ilçemizde hayata geçmesi bir ihtiyaca katkı sağlamakla birlikte bu gençlerimizin kendilerine güvenleri içinde son derece önemli ve yaralı olacaktır” dedi.
Özellikle eğitmenler tarafından bu projenin düşünülmesi ve bu çalışmanın ilçeye kazandırılmasının önemi vurgulanırken, eğitmenler böylesine yararlı ve sosyal bir proje için Başkan Bakıcı’ya teşekkür ettiler.

baskan-bakici’dan-ornek-projedg.jpg

Bu haber toplam 3118 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.