Başkan Bakkalcıoğlu Gazetemize Projelerini Anlattı

Başkan Bakkalcıoğlu Gazetemize Projelerini Anlattı

Sakarya Gazetesi ve Yeni Bozüyük Gazetesi olarak Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'na nezaket ziyaretinde bulunduk.

A+A-

Sakarya Gazetesi ve Yeni Bozüyük Gazetesi olarak Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'na nezaket ziyaretinde bulunduk.
Ziyarette; Erdallar Basın Kuruluşları Şirket Müdürü Mücahid Erdal, Yeni Bozüyük Gazetesi Sahibi Kadir Erdal, Yeni Bozüyük Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Çağla Canbaz, yer aldı. 
Başkan Bakkalcıoğlu, gazetemiz yetkilileriyle görüşerek bir süre sohbet etti. Çalışmaları hakkında bilgiler veren Başkan Bakkalcıoğlu, yapmış oldukları projeleri ve hayata geçirmeyi planladıkları projeleri gazetemize anlattı.

bd7af233-a0b1-40db-aa70-8601ff97d5d7.jpg
Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Bozüyük Belediyesi'nin bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalarını ve yapacakları projelerden bahsetti. İlk olarak Çarşı Projesini anlatan Başkan Bakkalcıoğlu, %67 oranında projenin tamamlandığını belirtti. Başkan Bakkalcıoğlu;  'Çarşı projesi bizim için çok özel ve önemsediğimiz bir projedir. 5-6 ay gibi uzaması söz konusu şuan. İki katlı otopark ve üst katlarında iş yerinin olacağı proje, 2 bölümden oluşacak. Bozüyük Çarşı Meydan Projesi’nin toplam inşaat alanı 8.800 M² olan ilk kısmının 2.501,50 M²’lik bölümünde Meydan düzenlemesi, 1.650 M²’lik alanda ticari birimler, zemin katta 12 adet 1. katta 4 adet olmak üzere toplamda 16 adet iş yeri ve zabıta birimi ile 5.796,60 M²’lik bir alanda da 200 Araçlık kapalı Otopark alanı yer alıyor." dedi.


"Borçları temizledim"
Çarşı Projesini anlattıktan sonra göreve geldiği zaman ilk olarak Belediye'nin eski döneme ait borçlarını temizlediğini belirten Başkan Bakkalcıoğlu; "2019'da Belediyemize ait bütün borçlarını temizledik. Belediyemiz yaklaşık olarak  23 Milyonluk bir borcu vardı. Çoktur demiyorum ama baya çok, Belediyenin bütçesinin neredeyse 4/1'i gibi bir rakam. İyi ki o sene bu kararı almışım, başta hiç bir iş yapmadan o borçları temizledim" şeklinde konuştu.

1-011.jpg
Bunun ardından Mücahit Erdal;  'Her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır, bazı iş adamları riski sever çokta kazanabilir çokta kaybedebilir, bazı iş adamları ise riski sevmez garanticidir." ifadelerini kullandı. 
Başkan Bakkalcıoğlu ise; 'Ben borçlanmayı yanlış görmüyorum, geçmişe dönüp bir kasıtla söylemiyorum, para çar çur edilerek borçlanma var birde bir şeyler yaparak borçlanma var. Yani israf konusunda geçmişe dönük bir şeyler yaşandı. O nedenle biz bu borçları kapatma kararı aldık. Borçları kapattıktan sonra biz projelerimize başladık, çok önemsediğim bir projemiz var, "Ücretsiz Su Projesi" her hanede sembolik bir ücretle metre küpü 1 kuruştan faturalarımıza yansıtıyoruz. Suyun temel bir insan hakkı olduğunu TBMM'de onayladık ama yasal olarak ücretsiz vermemize engel var. Bu konuda kapsamlı araştırmalar yaptık, ve 10 M3'ten sonrası kademeli olarak arttırmalarda bulunuldu. Bu konuda konutlarımız konusunda çok hassasız. 
Bunun yanında 'sosyal destek kartımız' hayata geçirildi. Dar gelirli ailelere yönelik tamamen alışveriş için geçerli kartlarımızı yapılan araştırmalar sonucunda ihtiyaç sahibi 600 kadar insanımızın yararlanmasını sağladık. Ayrıca bunun yanında kömür yardımlarımızda oluyor. Fakat şöyle bir durumla da karşılaştık.  Gerçek bir ihtiyaç sahibi olsa bile vatandaşımızın evi doğalgazlı olduğu için o kömürleri satıyor buda can sıkıcı bir durum. O yüzden bu yıl cansuyu haricinde 'sosyal destek yardımı' adı altında cansuyundan yararlananların hepsine ayrıca cansuyu desteğinden yararlanmayıp başvuran vatandaşlarımıza daha yüksek bir değerlendirme ile 5 ay boyunca kullanabileceği bu karttan veriyoruz. Her ay 300 lira yatıracağız. Toplam 1500 lira ile kömür de alabilir, çocuğunun eğitimi için kullanabilir."

3-007.jpg
 

"Bizden önce hiç sanayi kullanılmadı"


Belediye yönetimi olarak kentin gelişimine bakışımız sanayi üzerindendir. Bizim vizyonumuzun birinci kelimesi sanayi, bizden önce hiç sanayi kullanılmadı. Ayrıca sanayicilerimizin önünü açmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bunun yanında Belediyeye her hangi bir yapı için başvuran herkese 15  gün içinde ruhsatlarını teslim ediyoruz. Bizde bekleme yok, bu konuda kimmiş, görüşü neymiş düşünceleri bizde yoktur. Kurallara aykırı hiç bir şey yapmıyoruz."
4 Eylül mahallemiz bizim en büyük mahallemizdir. Bizim orada sıfırdan büyük bir tesis yaptık. Bizden önceki belediye burayı konak olarak proje etmişti, sıfır hafriyatla önünde 145 araçlık otoparkla birlikte büyük bir tesis elde ettik. Üst katı çok amaçlı salon şeklinde düzenlendi düğün vb. organizasyonların yapılacağı güzel bir alan oldu. Alt katında ise gündüz bakım evi olarak kullanılacak 80 ila 100 öğrenci kapasiteli bir alan yaptık. Arkasında ki park alanını restore ettik ve bunun yanında bir cafe düzenledik. 


"Toplu açılış yapabileceğimiz yatırımlarımız mevcut"


Bununla birlikte Yeşilkent Mahallemizde sosyal kültürel bir tesis yaptık. Projeyi komple revize ettik. Alt katında büyük bir alan var mahalleli bizden, kurumsal zincir alanında ki marketlerden istemişti burayı onların istekleri doğrultusunda ihale ettik. Üst katına bir spor salonu ve çok amaçlı salon yaptık. Şuanda üç noktada yaptığımız, toplu açılış yapabileceğimiz yatırımlarımız mevcut ama bunları biz duyuramadık. Biz insanlara bu konuda ulaşamadık."


"Biz bilgilendirilmiyoruz"


Başkan Bakkalcıoğlu'nun bu konuşmasının akabinde, Mücahit Erdal; "Biz gazete olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Vatandaşın nabzını tutmaya çalışıyoruz, röportajlar, köşe yazıları yazıyoruz, belediyenin haberlerini gazetemizde yer veriyoruz. Bu konuda sizin bunları biraz daha ayrıntılı bir şekilde anlatmanız gerektiğini düşünüyorum. Geçtiğimiz günlerde Yeni Bozüyük Gazetesi Tramvay Projesi hakkında ne düşünyorsunuz diyerek vatandaşlara mikrafon uzattı. Yapılan röportajda vatandaşların büyük bir kısmı 'Biz bu projenin nasıl yapılacağı hakkında bilgimiz yok, biz bilgilendirilmiyoruz tramvay projesi hakkında yorum yapacak bilgiye sahip değiliz' şeklinde cevaplar aldık. Bundan dolayı bu konuda sizin biraz daha halkı bilgilendirmeniz gerekiyor diye düşünüyorum." dedi.

5s.jpg
 

Başkan Bakkalcıoğlu Tramvay Projesini anlattı
Tramvay Projesi hakkında bilgiler veren Başkan Bakkalcıoğlu, 'Ben bu projenin birazcık konuşulmasını istedim. İnsanlar ne diyecek nasıl yorumlar gelecek bunları görmek istedim. Projemiz hakkında ki tüm detayları daha sonra geniş çaplı olarak sizlere açıklayacağız. Bizim tramvayımız, Eskişehir, Ankara, Bursa'da ki tramvaylar gibi değil. İstiklal Caddesinde ki gibi olacak ama nostaljik değil. Nostaljik ama fonksiyonlu olacak. Ana caddemiz üzerinde Adliye ile Eczacıbaşı fabrikası arasında 5.5 kilometrelik bir alan üzerine yapılacak. Bu tramvayın ücreti 50 kuruş ila 1 lira arası ücretinin olmasını planlıyoruz. Şehir içinde ki indi bindi olayının da bir düzenleme olacak dolmuş güzergahların da bir değişiklik meydana gelmeyecek. Bununla birlikte Bozüyük kent olacak. Bozüyük ana caddesinde ki yapı değişecek. Bu üç aşamalı bir çalışma, önümüzde ki yıl inşallah projemize başlayacağız."


"Bozüyük'e nefes aldıracak bir proje yapacağız"


Başkan Bakkalcıoğlu vizyon projelerinden biri olan 'Bozpark' projesinin ayrıntıları gazetemize anlattı. Kapalı Pazar otoparkının arkasında bulunan yoldan Yeşilkent bağlantı yoluna kadar olan yeşil alana yapılacak olan proje için şu ifadeleri kullandı; "Bizim çok güzel bir projemiz daha var. Bozüyük'ün merkezinde kalan tek yeşil alan üzerine Eskişehir'de ki Kent Park gibi bir park yapacağız. Ortasında büyük bir göl, çocuk oyun alanları, restoranlar, çay içme yerleri gibi Bozüyük'e nefes aldıracak bir proje yapacağız." şeklinde konuştu.

4s.jpg

Öte yandan Erdallar Basın Kuruluşları Şirket Müdürü Mücahid Erdal, Başkan Bakkalcıoğlu'na 1989 yılına ait o dönemde yapmış olduğu Belediye Başkanlığı sürecinde ki haberlerinin bulunduğu gazete arşivlerinin kopyalarını Başkan Bakkalcıoğlu'na hediye etti.  Mücahid Erdal; "Ev sahipliğinizden çok memnun kaldık, bilmediğimiz bir çok konuda bizleri bilgilendirdiniz. Bir gazeteci olarak ben bilmiyorsam vatandaşta çoğu şeyden habersizdir. Bundan dolayı sizleri basın masası programına davet ediyorum. Bu konuları ayrıntılı olarak programınız da anlatırsanız, vatandaşımızı da daha güzel bilinçlendirmiş oluruz diyerek Başkan Bakkalcıoğlu'na göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür etti.

2-008.jpg

Başkan Bakkalcıoğlu Sakarya Gazetesi ve Yeni Bozüyük Gazetesi'ne nazik davetleri nedeni ile teşekkür ederek plaket takdim etti. Ziyaret hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

Bu haber toplam 6787 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum