BAŞKAN ERSOY SERT ÇIKIŞTI!

BAŞKAN ERSOY SERT ÇIKIŞTI!

Bozüyük Ak Parti İlçe Başkanı Hüsnü Ersoy, son günlerde ülkemizde ve Bozüyük'te yaşanılan olaylarla ilgili basın açıklaması yaptı. Ak Parti İlçe...

A+A-

Bozüyük Ak Parti İlçe Başkanı Hüsnü Ersoy, son günlerde ülkemizde ve Bozüyük'te yaşanılan olaylarla ilgili basın açıklaması yaptı. Ak Parti İlçe Binasında gerçekleşen basın açıklamasında Başkan Ersoy, çarpıcı başlıklara değindi. 
Bozüyük Belediyesinin göreve geldikleri günden beri bir şey yapmadıklarını iddia eden Başkan Hüsnü Ersoy;  "Bozüyük’te belediyeyi yöneten zihniyet tüm Türkiye’de olduğu gibi sadece hayal kırıklığı üretmiştir. Belediye Bozüyük’ümüz için hizmet üretememekte “seni seviyorum Bozüyük” sloganları ancak ve ancak laf-ü güzaf’tan öteye bir anlam taşımamaktır. Bozüyüklü hemşehrilerimiz, belediye yönetiminden altını dolduramadıkları bu slogan siyasetini bir kenara bırakıp, ilçemiz için, bu şehre yakışacak yatırımlar beklemektedir." ifadelerine yer verdi. 
Bozüyük Ak Parti İlçe Başkanı Hüsnü Ersoy açıklamasında şu sözlere yer verdi; 
"Öncelikle hemşerilerimize, tüm milletimize, insanlığa sağlıklı ve sıhhatli günler temenni ediyorum.
Devletimiz bilhassa sağlık bakanımız ve sağlık ordumuz tüm imkânlarıyla pandemi sürecinde gerekli her adımı atmış, atmaya da devam etmektedir. Burada bir hususu ilave etmek isterim. Artık öyle bir safhaya geçtik ki pandeminin belini kırmanın tek yolunun bireysel önlemler olduğu gün gibi ortadadır. 
Burada ricamız, vatandaşlarımızın gerekli hassasiyeti göstermesi maske+temizlik+mesafe gibi olmazsa olmazlara özen göstermeleridir.
Tabii ki bu süreçte cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türk devletinin tüm kurumlarının milletimizin sağlığı ve refahı için aldıkları önlemlere de hep birlikte şahit olduk.
Pandemi süreci bize cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ne kadar dinamik ve ne kadar hızlı kararlar alarak vatandaşlarımızın lehine süreçlerin geliştirileceğini göstermiştir. Devletimizin, Türk milletinden aldığı güç ile yine millet için bu zor günlerde tüm imkânlarını seferber ettiğine şahit olduk, olmaya devam ediyoruz.
"Vatandaşlarımıza adeta nefes olmuştur"
Katrilyonlarla ifade edebildiğimiz sosyal destekler, kısa çalışma ödenekleri, devletimizce sübvanse edilmiş düşük faizli kredi paketleri, istihdamın korunmasına yönelik adımlar, bu zorlu süreçlerde vatandaşlarımıza adeta nefes olmuştur.
Sosyal koruma kalkanı destek paketi ile sadece Bilecik’te 72 milyon(72.000.000) TL destek gerçekleştirilmiştir. Ayrıntılarını sizlere takdim edeceğim.
“Onlar konuştu, Ak Parti yaptı.”
Bu zorlu süreçten, dünyanın sözde süper güçleri sınıfta kalırken Cumhurbaşkanımız önderliğinde öyle bir sinerji oluşturuldu ki, buhran yaşayan dünyaya inat her gün Türk milletinin istifadesine yeni projeler sunuldu. Devasa şehir hastaneleri, iki bin yataklı pandemi hastanesi, barajlar, savunma sanayi projeleri, teknoloji merkezleri, yerli solunum cihazı üretimi, yeni çift yollar,  dev tarımsal sulama projeleri ve daha sayamadığımız yüzlerce dev proje bu süreçte birer ikişer milletimizin kullanımına sunuldu. Tam da sloganımızdaki gibi “onlar konuştu, Ak Parti yaptı.”
Tabii ki bu süreçte iç ve dış politika bağlamında da dünyayı ve ülkemizi ilgilendiren birçok gelişme yaşadık.
İçeride neredeyse bitme noktasına getirilen Türkiye’nin terör sorunu, şükürler olsun ki liderimizin terörle mücadeledeki kararlılığı ve samimi duruşu, milletimizin desteği, pkk ve fetö terör örgütlerinin yanı sıra daeş gibi örgütleri eylem yapamaz hale getirmiştir. 
Yerli ve milli teknolojilerle, gerek Kuzey Irak gerekse Suriye bölgesindeki Türk silahlı kuvvetlerimiz, inisiyatifi tamamen ele almıştır.
Diğer taraftan başta Suriye olmak üzere doğu Akdeniz ve Libya’daki gelişmeler Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, etkin ve proaktif politikaları sayesinde cesur ve ilkeli adımlarıyla, nasıl bir bölgesel ve küresel güç olduğunun kanıtı olmuştur. Artık dünyanın ve bölgemizin hiç bir politikası Türkiye’ye rağmen gerçekleştirilemeyecektir. 
"Zahmetsiz hiç bir nimet olmaz"
Buradan şunu da ifade etmemiz lazım. Dünyanın hayranlık ve bir o kadar da kıskançlıkla izlediği oyun kurucu rolümüzü maalesef başta ana muhalefet olmak üzere içeride bazı çevreler anlayamamakta hatta anlamamak için dirençte göstermektedir. Bizler şunu biliyoruz ki zahmetsiz hiç bir nimet olmaz. Yaşadığımız bazı sıkıntılar mutlaka olacaktır, ama menzile giden yollar her zaman meşakkatlidir. Ak Parti’nin 18 yıllık iktidarında memleketin geçtiği bu zorluk, Türk milletinin desteği ile aşılmış bundan sonra da şartlar ne olursa olsun aşılacaktır.
Buna örnek teşkil edebilecek bir hadise de Ayasofya Camii Kebiri’nin 86 yıl sonra tekrar ibadete açılmasıdır. Nesillerin hayali, Sultan Fatih’in kılıç hakkı ve fethin sembolü Ayasofya şükürler olsun ki 86 yıl aradan sonra ibadete açılmıştır. Başta ülkemiz olmak üzere tüm âlemi islamda coşkuyla karşılanan Ayasofya’nın tekrar ibadete açılmasında, bu hayalin gerçekleşmesinde emeği olan başta liderimiz cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere herkese şükranlarımızı sunuyoruz.
Sözlerimin bu bölümünde biraz da yerel gelişmelere değinmek istiyorum. 
"Sadece hayal kırıklığı üretmiştir"
Malumunuz 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde hemşehrilerimiz bizlere Bozüyük’te yerel muhalefet görevi vermiştir. Milletimizin takdir ettiği her görevi kutlu ve mübarek görüyoruz. Şunu da iyi biliyoruz ki 1 Nisan’dan beri Bozüyük’te belediyeyi yöneten zihniyet tüm Türkiye’de olduğu gibi sadece hayal kırıklığı üretmiştir. Belediye Bozüyük’ümüz için hizmet üretememekte “seni seviyorum Bozüyük” sloganları ancak ve ancak laf-ü güzaf’tan öteye bir anlam taşımamaktır. Bozüyüklü hemşehrilerimiz, belediye yönetiminden altını dolduramadıkları bu slogan siyasetini bir kenara bırakıp, ilçemiz için, bu şehre yakışacak yatırımlar beklemektedir.
"%200’e varan zamlar yapmıştır"
Seçim kampanyası döneminde su paraları üzerinden yanıltıcı ve aslı olmayan birçok vaatte bulunan mevcut belediye başkanı, 2020 yılı için tüm karşı duruşlarımıza rağmen su m³ fiyatları ve atık su bedellerine %200’e varan zamlar yapmıştır. 2020 su ve atık su tarifelerde yaptıkları hesap kurnazlıkları, önceki dönem çok sade bir hesaplama şekline sahip su tahakkuklarına, hane halkı hemşehrilerimiz ve ticarethanelerimiz için fahiş zamlı hale getirmiştir.
Hani nerede kaldı sizin vadettiğiniz bedava su, nerede kaldı sürekli savunduğunuz suya ulaşımın insani bir hak olduğuna işaret eden söylemleriniz..!
Gerçekleri hemşehrilerimiz tecrübe etti ve kabarık su faturaları maalesef Bozüyük’ümüzün bir gerçeği oldu. 
"Belediyecilikte fetret devrini yaşamaktadır."
Bu güzel ilçe 31 marttan beri hak ettiği hiç bir vizyon proje ile ilgili çalışma görmüyor. Her geçen gün daha da içine kapanarak potansiyelini yitirmektedir. Belediyecilikte fetret devrini yaşamaktadır.
Geleceğe dair hiç bir söylemi olmayan belediye yönetimi neredeyse 2 senesini geçmiş dönem Ak Parti hizmetlerini kendince itibarsızlaştırmak için geçirmiştir. Dillerine doladıkları bir “borç ödüyoruz” yalanı adeta “cambaza bak” oyununa dönüştürmüştür. Türkiye’deki bütçe performansı en iyi belediyelerden birini devralan Sn. Bakkalcıoğlu, kısır belediyeciliğini meşru kılmak için bu söylemi geliştirmiştir.
Arkadaşlar! Bu makamlar bahane değil, millete hizmet üretme makamlarıdır. Siz ne yapacaksınız Bozüyük’e onu gösterin..!
"Vatandaşlarımıza bir bardak çay ikram etmenin hesabını yapıyorsunuz. "
Belediyemizin sosyal tesislerine bilhassa parklar, seyir teraslarını bile çalıştırma iştahınız yok. Vatandaşlarımıza bir bardak çay ikram etmenin hesabını yapıyorsunuz. Sizler su paralarından olduğu gibi her faaliyetinizde milyonları kazanmak zorunda değilsiniz. Kaldı ki belediyeler kar amacı güden kuruluşlar değildir. Bırakın zaten kısıtlı olan sosyal hayatımızda, belediyenin park bahçelerinde milletimize hizmet kalitesini yükselterek dua alın.
Her fırsatta israf diye Ak Parti Belediyeciliği dönemindeki zaruri hizmetleri bile itibarsızlaştırmaya çalışan Başkan Bey’e buradan bir sor soru sormak isterim:
"Dağa bayıra atılan 1500’den fazla ekmek israf değil mi?"
“Belediye ekmek fırınınca kurban arefesinde üretilen ve Bozüyük çevresine dağa bayıra atılan 1500’den fazla ekmek israf değil mi? Yazık değil mi sizlerin plansızlığı yüzünden o kadar ziyan olan milletin nimet dediği ekmeği insanımıza ulaştırmak varken sağa sola saçmaya?” Bunun cevabını bekliyoruz. 
"Bozüyük’te şirket tescil edecek makam mı yoktu "
Bir de Gölpazarın’da kuruluşu yaptırılıp devir aldığınız şirket meselesi var. 
Burada sormak isterim Bozüyük’te şirket tescil edecek makam mı yoktu da Gölpazarın’da şirket kurdurup, hem de Chp’li il genel meclisi üyenize, Bozüyük Belediyesi’ne devir aldınız.  Bu şirket ile Gölpazarın’dan getirdiğiniz şu anda başkan yardımcınız olan eski Gölpazarı Belediye Başkanı’nın bir bağlantısı var mı? Sayın başkana sormak isteriz. 
Belediye başkanı olduğunuz bu şehrin potansiyeli bu kadar mı kısıtlı da sürekli çevreden şirket, çalışma arkadaşları vs. getiriyorsunuz?
Bozüyük’e inanın ve güvenin belki bilmiyorsunuz ama bu şehrin çok engin bir potansiyeli var. Yeter ki inanarak ve güvenerek bu yönde çalışalım.
Bozüyük öyle bir yerde ki sanayi kapasitesi ile eğitimi ve çalışkan nüfusuyla jeostratejik konumuyla gıpta ile bakılan şahsına münhasır bir şehir.  İlçemizin bu kıymeti Ak Parti hükümetlerinde taçlandırılmış, konutlar, yollar, hastaneler, hızlı tren, organize sanayi bölgeleri ve birçok alt yapı yatırımları ile hakkı teslim edilmiştir. 
"Derdimiz millet, derdimiz Bozüyük’tür."
Yerelde de bu mücevherin kıymeti bilinmelidir. Bizim derdimiz budur. Kaybedecek bir anımız bile yoktur. Sadece gündelik asli işlerini yapıp, fark yaratamayan hiç bir durumu kabullenemeyiz. Bu güzel şehri yerel hizmet ve ihya vizyonuyla koşturmamız gerekiyor.  Derdimiz millet, derdimiz Bozüyük’tür.


Bu haber toplam 12389 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum