BAŞVURULAR BAŞLADI

BAŞVURULAR BAŞLADI

2022 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) başvuruları başladı.

A+A-

2022 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) başvuruları başladı. Başvurular Bozüyük ticaret ve sanayi odasının 2.ve 3.katında hizmet veren Bozüyük Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünde yapılacak. Konu ile ilgili bilgilendirme yapan Bozüyük Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, istenilen belgelerin dikkatli bir şekilde hazırlanması için uyardı.
Yapılan açıklamada; Başvurular Cumhuriyet Meydanı Yanında Bulunan Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odasının 2.Ve 3.Katında Hizmet Veren Bozüyük Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğümüze Yapılabilecektir.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzce ÖSYM Başvuru Merkezi, Şeker Petrol Karşısındaki, Meteoroloji Binasının Yanındaki Bozüyük Endüstri Meslek Lisesi Müdürlü Binasında Bulunmaktadır. Engelli Vatandaşlarımızın Birden Fazla Gidiş-Geliş Yapmamaları İçin Dikkatle Okuyup İstenilen Belgelerle Müracaat Etmeleri Menfaatlerine Olacaktır.

Sınav başvurusu için gerekli şartlar şu şekildedir; 
2022 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) 24 Nisan 2022 tarihinde 81 il merkezinde yapılacaktır.
Başvurular 27 Ocak-15 Şubat 2022 tarihleri arasında alınacaktır. (Başvuru sürecini kaçıran adaylar için geç başvuru 9-10 Mart 2022 tarihleri arasında alınacaktır.)
Kuraya başvuracak adayların başvuruları 28 Nisan-17 Mayıs 2022 tarihleri arasında alınacaktır. (Başvuru sürecini kaçıran adaylar için geç başvuru 7-8 Haziran 2022 tarihleri arasında alınacaktır.)
2020 yılında yapılan EKPSS sonuçları ile kura kayıtları yapıldığı tarihten itibaren 4 yıl geçerlidir. 2020-EKPSS’ye giren veya kura başvurusu bulunan adaylar, istedikleri taktirde 2022 EKPSS/Kura başvurularını yapabileceklerdir.
 Daha önce ÖMSS/EKPSS’ye başvuran ve engel durumuna ilişkin bilgilerinde değişiklik bulunmayan adaylar için tekrar Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı Belgesi DÜZENLENMEYECEKTİR. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı olan ve eğitim bilgilerinde değişiklik bulunmayan adaylar ÖSYM’nin internet sitesinden 2022 EKPSS/KURA ’ya başvurularını bireysel olarak yapabileceklerdir.
 İlk defa sınava girecek adaylar, EKPSS veya kuraya başvuracak adaylardan ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde EKPSS/KURA için gereken engel grubu bilgisi bulunmayan veya EKPSS/KURA engel grubu bilgisinde değişiklik olan adaylar için Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı Belgesi düzenlenecektir.
Adresi KKTC olanlar, Türkiye’de istedikleri bir ildeki Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlüğüne şahsen başvurarak Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesini edineceklerdir.
Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı Belgesi, her aday için görevli tarafından 3 nüsha düzenlenerek aday ve görevli tarafından imzalanacaktır (İmza atamayacak durumda olan engelli adaylar için imza alanına uyarı yazınız.) 3 nüsha olarak düzenlenen ve imzalanan bu belgenin bir nüshası Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlüğünde, bir nüshası adayda kalacaktır. Diğer nüsha ise aday tarafından başvurunun yapıldığı ÖSYM Başvuru Merkezi görevlisine teslim edilecektir.
ÖMSS ve EKPSS’ye daha önceki yıllarda başvurup engel durumu değişmeyen, eğitim durumu değişen adaylar, 2020 EKPSS kılavuzundaki bilgiler doğrultusunda ÖSYM başvuru merkezlerinde kayıtlarını yenileyecektir. Ayrıca bir Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı Belgesi almalarına GEREK YOKTUR.
Kuraya başvuracak adaylar için düzenlenen Ön Kabul ve Taahhüt Beyanı belgesinde adayın sadece engel grubu yazılacak, engeline ilişkin diğer bilgiler boş bırakılacaktır.
Yönetmelik” veya “Erişkinler İçin Engellilik Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik” hükümlerine uygun alınmış %40 ve üzeri Engelli Sağlık Kurulu Raporu olan tüm başvurular kabul edilecektir. Raporlarda ÇALIŞABİLİR İBARESİ ARANMAYACAKTIR. “ÇALIŞAMAZ” ibareli raporların atama sürecinde yenilenmesinin gerekli olabileceği adaya hatırlatılacaktır.
“Çocuklar İçin Özel Gereksinim Değerlendirmesi Hakkında Yönetmelik” hükümlerine uygun olarak alınmış Çocuklar İçin Özel Gereksinim Raporunda (ÇÖZGER) Hafif düzeyde ÖGV, Orta düzeyde ÖGV, İleri düzeyde ÖGV, Çok ileri düzeyde ÖGV, Belirgin özel gereksinimi vardır (BÖGV), Özel koşul gereksinimi vardır (ÖKGV) şeklinde özel gereksinim düzeylerinden en az birinin yer aldığı raporların başvuruları kabul edilecektir.
Sağlık Bakanlığı tarafından Bakanlığımıza iletilen 16.12.2021 tarih ve E-23642684.010.99.2344 sayılı yazı ile;
a. Geçerlilik süresi 01.01.2020 – 31.12.2020 tarihleri arasında sona ermiş süreli engelli sağlık kurulu raporu bulunan ve yeniden rapor düzenlenmemiş olan kişilerin raporlarının 30.06.2022 tarihine kadar geçerli kabul edilmesi,
b.  Geçerlilik süresi 01.01.2021 tarihi ve sonrasında sona ermiş/erecek süreli engelli sağlık kurulu raporu bulunan ve yeniden rapor düzenlenmemiş olan kişilerin raporlarının 30.12.2022 tarihine kadar geçerli kabul edilmesi,
Belirtilmiş olup süreli raporların bu kapsamda değerlendirilmesi gerekmektedir.
EKPSS’ye ortaöğretim kurumlarından (lise), yükseköğretim ön lisans veya lisans programlarından herhangi birisinden mezun olan veya EKPSS’nin geçerlilik süresi içerisinde mezun olabilecek durumda olanlar başvurabilecektir.
Kuraya; ilkokul/ortaokul/ilköğretim/özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu veya bu okullardan yerleştirme işlemlerine başvuru tarihi itibariyle mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabileceklerdir.


Bu haber toplam 3208 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.