BAYILTILIP ATILAN KÖPEKLERE BELEDiYE SAHiP ÇIKTI

BAYILTILIP ATILAN KÖPEKLERE BELEDiYE SAHiP ÇIKTI

Başkan Yardımcısı Mahmut Fındık: 10 kadar hayvanı, barınağımıza aldık ve rehabilitasyonatabi tutuyoruz. Bakımlarını tamamlayacağız ve gerekli tedavilerini yapacağız.

A+A-

Geçtiğimiz günlerde çok sayıda sokak hayvanının Bozüyük Aşağı Armutlu Köyü kırsalına bırakıldığı ihbarını alan Bozüyük Belediyesi ekipleri, minik dostlarımıza sahip çıktı.
 Konu ile ilgili olarak Bozüyük Belediyesi geçici hayvan barınağında basın açıklaması yapan Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Fındık konuşmasında; “Değerli basın mensupları öncelikle hepiniz hoş geldiniz, son günlerde yerel basında can dostlarımız ile ilgili bazı zaman olumlu, bazı zaman olumsuz yazılar görmekteyiz. Yapılanları görmeyen ve gerçeklerden uzak kişiler basında bazı konularda yer almakta. Ben siyasi başkan yardımcısı olmama rağmen,  mesleğim gereği 38 yıl veteriner olarak hizmet ettim, bölgemizdeki hayvan popülasyonunu bilen bir insanım ve bu konularla bizzat ilgileniyorum. Bu yönde can dostlarımızla ilgili projelerimiz hızla devam etmekte. En son olarak dün Aşağı Armutlu Köyü mevkiinde baygın halde köpeklerin atıldığı ihbarı geldi.

kopek-001.jpg

Biz hemen harekete geçtik ve oradaki hayvanların narkoz etkisi altında olduklarını tespit ettik. Orada kalan 10 kadar hayvanı, barınağımıza aldık ve rehabilitasyona tabi tutuyoruz. Bakımlarını tamamlayacağız ve gerekli tedavilerini yapacağız.  Bozüyük Kent Konseyi ve Belediye olarak bu dönem sokak hayvanlarına yönelik, onların beslenmeleri için bir takım projeler yürütüyoruz. Sokak hayvanlarımızın beslenmelerine yönelik aparatları şehir merkezinin yanı sıra Hamidiye Köyü yolu bölgesine, kırsal alanlara da yerleştiriyoruz.  Basında iki gün önce köpeklerin beslenmesine yönelik bir yazı okudum, bu yazının içinde bu faaliyeti yapan belediyemizin adı geçmiyor. Bu bizleri gerçekten üzdü.  Can dostlarımızla ilgili bu konuya katkı sağlamak amacıyla bizlerin gözünden de kaçabilecek hususları, herkes bizimle paylaşabilir.” dedi.
Hayvanların kimin tarafından bırakıldığı konusunda da konuşan Başkan Yardımcısı Mahmut Fındık, “Bu hayvanlar bölgemizde bazı komşu ilçelerimizden getiriliyor, hatta bu konuda ceza alan belediyeler var. Veteriner teşkilatı olmayan, yakalama birimleri ve barınakları olmayan belediyeler bunları dışarıdan şirketlere yaptırıyorlar. Bu şirketler tarafından hayvanlar bırakılmış olabilir. Konu ile ilgili Jandarma gerekli çalışmayı yapacaktır” dedi.
 Basın mensuplarına barınak ve faaliyetler hakkında bilgi veren Başkan Yardımcısı Mahmut Fındık, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
adsiz-011.jpg

Bu haber toplam 4434 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.