Bilecik ve İlçelerinde Vaka Sayıları Artıyor

Bilecik ve İlçelerinde Vaka Sayıları Artıyor

Koronavirüsle mücadele dünya genelinde devam ederken, Bilecik'te vaka sayısındaki artış olduğu öğrenildi. İki gündür günlük vaka sayısında artışın...

A+A-

Koronavirüsle mücadele dünya genelinde devam ederken, Bilecik'te vaka sayısındaki artış olduğu öğrenildi. İki gündür günlük vaka sayısında artışın yaşandığını belirten, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca; “Tedbirde güç birliğine ihtiyacımız var” diyerek vatandaşlara çağrıda bulundu.
Kontrollü sosyal hayata geçişin ardından en az vaka görülen iller arasında yer alan Bilecik’te son günlerde yaşanan artış vatandaşları tedirgin ediyor. 
1 Temmuz itibariyle düğünlerin başlaması ve yaz sezonu ile artan nüfus hareketliliği Bilecik'i de etkiledi. Bayram öncesi yaşanan yoğunluk sonrası kötü haberler gelmeye başladı. Bu bağlamda; Bozüyük Sarar AVM'de bir mağaza çalışanın Covid-19 testi pozitif çıktı. Osmaneli ilçesine bağlı Selimiye Köyü'nde 3 ev karantinaya alındı. Pazaryeri'nde ise tespit edilen pozitif vakalar ev karantinasında tutuluyor. 
Diğer yandan, 4 günlük bayram tatili süresince maalesef maske ve sosyal mesafe kurallarına yeterince riayet edilmediği görüldü. Uzmanlar, bayram tatilinde meydana gelen görüntülerin önümüzdeki günlerde vaka sayılarına yansıyacağını belirtirken uyarılarını yineledi. 
Ayrıca, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın Bilecik’i en az vaka görülen iller arasında açıklamasının ardından kente binlerce vatandaşın geldiği öğrenildi. 
 


Bu haber toplam 18173 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.