Bozüyük, 18 Mart Anma Törenleriyle Çanakkale Ruhunu Diriltti

Bozüyük, 18 Mart Anma Törenleriyle Çanakkale Ruhunu Diriltti

Bozüyük, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümünü coşkuyla kutladı.

A+A-

Bozüyük, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümünü coşkuyla kutladı. Günün anlam ve önemine uygun olarak düzenlenen anma törenleri, şehrin her köşesinde duygu dolu anlar yaşattı.

bsk-18-mart-2024-canakkale-zaferi-torenler-17.jpg

Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın coşkulu sesleriyle başladı. Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Bozüyük Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği adına sunulan çelenkler, Atatürk Anıtı'na adeta bir vefa örneği sergiledi.

bsk-18-mart-2024-canakkale-zaferi-torenler-21.jpg
Metristepe Kültür Merkezi’nde Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu tarafından hazırlanan program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim Tilaveti okundu. Programda günün anlam ve önemini belirten konuşma Garnizon Komutanı Mühimmat Binbaşı Caner Yılmaz tarafından yapıldı.

bsk-18-mart-2024-canakkale-zaferi-torenler-25.jpg

Garnizon Komutanı Mühimmat Binbaşı Caner Yılmaz konuşmasında Çanakkale Savaşları’nı anlatarak “Türk vatanının kutsallığını, Türk milletinin namusunu ve Türk bayrağının şanını canından üstün tutan aziz şehitlerimiz sizleri bizden ayıran ölüm size olan bağlılığımızı asla koparamayacak. Kutsal emanetiniz olan Türk vatanı ilelebet hür kalacaktır. Sizlere söz veriyoruz ki Çanakkale’de sonsuza dek geçilemeyecek” dedi. Ardından hazırlanan sinevizyon gösterisi izlenerek öğrenciler tarafından Çanakkale şiirleri okundu.

bsk-18-mart-2024-canakkale-zaferi-torenler-29.jpg

Öğrenciler tarafından sunulan Diriliş Destanı Çanakkale Oratoryosu ilgi ile izlendi. Programın son bölümünde ilçe genelinde düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

bsk-18-mart-2024-canakkale-zaferi-torenler-33.jpg

Daha sonra 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109'uncu yıl dönümü programı kapsamında İntikamtepe Şehitliği ziyaret edildi. İntikamtepe Şehitliği'nde gerçekleştirilen ziyarette, şehitlerimiz için yapılan saygı duruşu ve dualar, gönüllerde iz bıraktı.

bsk-18-mart-2024-canakkale-zaferi-torenler-31.jpg

Kaymakam Adem Öztürk'ün imzasıyla Şehitlik Defteri'ne duygusal notlar düşüldü. Protokol üyeleri ve şehit ailelerinin bir araya gelerek, her bir şehidin kabrine karanfil bırakması, vatan sevgisinin en güzel ifadesiydi.

bsk-18-mart-2024-canakkale-zaferi-torenler-34.jpg
Törenlere İlçe Kaymakamı Adem Öztürk, Garnizon Komutanı Mühimmat Binbaşı Caner Yılmaz, Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu ile birlikte protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire amirleri, okul müdürleri, şehit aileleri ve gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

bsk-18-mart-2024-canakkale-zaferi-torenler-5.jpg

bsk-18-mart-2024-canakkale-zaferi-torenler-4.jpg

Bu haber toplam 1266 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.