Bozüyük Belediyesi'nden Açıklama: İddialar Asılsızdır!

Bozüyük Belediyesi'nden Açıklama: İddialar Asılsızdır!

Geçtiğimiz günlerde çobanlık yaparak geçimi sağlayan iki şahsın işten çıkarılmalarının ardından kalacak yerleri olmadığı için Bozüyük otogarında üç gün konakladığı ve ardından Bozüyük Belediyesi'ne yardım talebinde bulunduğu ancak belediyenin onlarla ilgi

A+A-

Geçtiğimiz günlerde çobanlık yaparak geçimi sağlayan iki şahsın işten çıkarılmalarının ardından kalacak yerleri olmadığı için Bozüyük otogarında üç gün konakladığı ve ardından Bozüyük Belediyesi'ne yardım talebinde bulunduğu ancak belediyenin onlarla ilgilenmediği iddia edilmişti.

Yaşanan olaylarla ilgili olarak Bozüyük Belediyesi'nden yapılan açıklamada; Son günlerde bazı basın ve yayın organlarında Bozüyük Belediye Başkanımız ve Belediye Başkanımız Sayın MEHMET TALAT BAKKALCIOĞLU hakkında gerçek dışı, kamuoyunu yanıltıcı nitelikte haberlere yer verildiği görülmektedir.

Söz konusu haberlerde BOZÜYÜK BELEDİYEMİZİN bir çifti kapı dışarı ettiği, sahip çıkmadığı ve ilgilenmediği iddia edilmiş, bahse konu kişilerin görüntüleri manipüle edilerek BELEDİYEMİZ ve yöneticilerimiz zan altında bırakılarak kamuoyunda yanlış bir algı yaratılmaya çalışılmaktadır.

BASIN ve İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ demokrasimizin vazgeçilmez bir unsurudur. Ancak basın ve ifade özgürlüğü; kişi ve kurumlara yönelik soyut, iftira, karalama ve kamuoyunu yanlış bilgilendirme hakkını kapsamamaktadır.

İlgili haberlerde yer alan hususlar asılsız ve mesnetsiz iddialar içeren, gerçek dışı ve hiçbir doğruluk ve haber değeri olmayan sosyal medya paylaşımını haber yapılması toplumda yanlış algı oluşturmaya ve belediyemizin itibarsızlaştırılmasına yöneliktir.

ŞÖYLE Kİ:

Görüntülerde yer alan şahıslar Bozüyük’e otogara gelmiş olup birkaç gün otogarda konaklamışlardır. Yetkililer tarafından ilgili şahıslara burada kalamayacakları ifade edilmiş, yer temini konusunda bu konularda kamuda görevli yetkililerce yardımcı olunmaya çalışılmış, BİLECİK AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜ’ne gitmeleri için 11 ABP 648 plakalı Bilecik otobüsüne 07/10/2025 saat 11:00’de bindirilmişlerdir. İlgili şahıslar otobüs sürücüsünün verdiği beyana istinaden Bilecik Otogarı’nda inmişlerdir.

Haberde ifade edildiğinin aksine, ambulans çağrılması, yardım edilmemesi, ilgili şahısların talep ve şikâyetlerinin reddedilmesi gibi herhangi bir yardım talepleri söz konusu olmamıştır. Zabıta ekiplerimizce de azarlandığı iddiası gerçeği yansıtmamakta, bilakis aksine ambulans çağrılması konusunda yardım olunması gerektiği ifade edilmiştir.

İlgili şahıslar tarafından tüm talepler reddedilmiştir. İlgili şahısların Pazaryeri ilçesine ne şekilde, ne zaman ve ne için gittiklerine dair kurumumuzun herhangi bir bilgisi bulunmamaktadır.

Kamuoyunu bilinçli bir şekilde yanlış yönlendirmeye yönelik ilgili gazete ve sosyal medya haberlerine tarafımızca TEKZİP (DÜZELTME) gönderilmiş olup, basın aracılığıyla yeniden BELEDİYEMİZ ve Sayın MEHMET TALAT BAKKALCIOĞLU hakkında yapılan yayınlara karşı hukuki süreç başlatılacaktır.

Kamuoyu bilmelidir ki; haber yapılan paylaşımlar ve haberler tamamen asılsız, mesnetsiz ve gerçek dışıdır.

Haber yapılan paylaşımın doğru ve tarafsız habercilik anlayışı ile bağdaşmadığını, hukuki ve cezai tüm haklarımızı saklı tutarak kamuoyuna saygılarımızla duyururuz." ifadelerine yer verildi.

Bu haber toplam 197 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.