BOZÜYÜK KENT KONSEYİ VİTRA SERAMİK FABRİKASINI ZİYARET ETTİ

BOZÜYÜK KENT KONSEYİ VİTRA SERAMİK FABRİKASINI ZİYARET ETTİ

Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli ve Kent Konseyi Yürütme kurulu üyeleri,  VitrA Bozüyük Fabrikasını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Ziyaret...

A+A-

Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli ve Kent Konseyi Yürütme kurulu üyeleri,  VitrA Bozüyük Fabrikasını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Ziyaret esnasında Yürütme Kurulu Üyelerine fabrika ve üretim ile ilgili sunum yapıldı.
Bir dünya markası olan Eczacıbaşı’nın şehrimizde ki gururu VitrA’nın Fabrika Direktörü Tuna Tümer, fabrikanın tarihsel gelişiminden bahsederek, VitrA markasının ülkemizde ve dünyada geldiği nokta, yapılan ve yapılacak olan projeler hakkında bilgi verdi. Yapı Ürünleri Grubu’nun Almanya,  Fransa ve Rusya’da bulunan fabrikalarda üretim yaptığı ve satış ofislerinin bulunduğunu söyleyen Tümer ülkemizdeki üretim üslerinin Bozüyük’te olduğunu belirterek sektöründe dünyada tek çatı altında üretim yapan en büyük tesis olduklarını anlattı. Ev sahibi VitrA’nın Yatırımlar Direktörü Mehmet Mercan, 1958 yılında başlayan yatırım serüveninde gelinen son noktayı,  büyümeyi ve yeni yapılacak projeleri anlattı. Yapı Ürünleri Grubu iş sağlığı ve güvenliği yöneticisi Erkan Yılmaz ise fabrika içerisinde uygulanması zorunlu olan iş sağlığı ve güvenliği kurallarını sunum ve uygulamalı şekilde anlatarak Kent Konseyi Yönetim Kurulu üyelerini bilgilendirdi. Daha sonra 2000’in üzerinde çalışanı olan, sektöründe her anlamda örnek olan, yasaların ilerisinde çalışmalar yapan, VitrA’nın 1., 2. 3. ve 4. işletme  üretim sahaları ziyaretçi kuralları ve güvenliği çerçevesinde ziyaret edildi. Bu gezide çalışanlar, fiziki bina yapıları, çalışma sahaları, üretimin tüm safhaları gözlemlenerek, iş sağlığı ve güvenliği kuralları, bunların uygulamaları, iyi uygulama örnekleri, ürün eğitim holü ve İSG eğitim holü gezildi. Yapılan fabrika gezisinde üretimden paketlemeye kadar her bir alanda birçok seramik fabrikasında görülemeyecek ileri teknoloji robotların, makinelerin ve tedbirlerin alınarak üretim yapıldığı gözlendi. Halen Kent Konseyi yürütme kurulu üyesi olan ve bu fabrikada uzun yıllar çalışmış, emekli olmuş üyeler; kurallar, düzen, tertip ve tedbirleri görünce eski ile yeni yapılanmayı çok bariz bir şekilde karşılaştırarak yapılanların çok üst düzeye ulaştığını belirttiler.

249765.jpg
Sosyal sorumluluk projelerine ve çevrenin korunması çalışmalarında da önder olan VitrA, atıkların geri dönüşümü ve ekonomiye kazandırılması kapsamında sektörde öncü projelere imza atmıştır. Üretim sonucu oluşan ıskarta katı atıkların ve ömrünü tamamlamış alçı kalıp atıklarının %100’ünün çimento üretiminde alternatif hammadde olarak kullanılması projesi on yıldır devam eden ülkemizdeki ilk %100 geri kazanım proje örneklerinden biridir.
Fabrika içerisindeki gezi ve incelemelerin ardından Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli ve ziyarete katılan yürütme kurulu üyeleri Kısmet Turan, Cevat Tekin, Gençağa Seraslan, Hasan Özkan, Hayati Çil, Kahri İnci, Münevver Uurhal, Necdet Yaslan, Osman Tuzak ve Suat Erbay fabrika müdürlerine göstermiş oldukları misafirperverlik ve bilgilendirmeleri için teşekkür ederek fabrikadan ayrıldılar.

592715.jpg

Bu haber toplam 3562 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.