Bozüyük Müftülüğü İlk Binasına Kavuştu.

Bozüyük Müftülüğü İlk Binasına Kavuştu.

Cumhuriyet tarihinde Bozüyük'te bir ilk

A+A-

Bozüyük Müftülüğü dualarla hizmete açıldı. Cumhuriyet tarihinden bu yana bağımsız bir binası olmayan İlçe Müftülüğü ilk binasına kavuştu.

Cumhuriyet tarihi boyunca Bozüyük'te İlçe Müftülüğü'nün kendine ait binası olmadı. Hükümet konağında faaliyet gösteren müftülüğün bugün yapılan açılış töreni ile kendi binasına kavuştu.
2.5 yıl önce İlçe Müftüsü olarak Bozüyük’e atanan Mustafa Topal, göreve başlar başlamaz İlçe Müftülüğüne bağımsız bir bina kazandırılması noktasında çalışma başlattı. Yapılan istişareler ve girişimler sonucunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın onayıyla ilçe merkezinde bulunan Milli Emlak’a ait eski yurt binası süresiz olarak İlçe Müftülük binası olarak tahsis edildi. Tahsisin gerçekleşmesinin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfının katkılarıyla binanın tadilat çalışmaları gerçekleştirildi. Çalışmaların tamamlanması ile birlikte Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen'in katılımıyla açılışı gerçekleşti. 

dsc-0121.jpg

"Onların ihtiyaçlarında her zaman yanlarındayız"
Açılış konuşmasını yapan Bozüyük İlçe Müftüsü Mustafa Topal, "Din görevlileri olarak, Bozüyük'te halkımızla iç içe görev yapıyoruz. Onların ihtiyaçlarında her zaman yanlarındayız. Bütün din görevli arkadaşlarımız hep birlikte fevkalade hizmet verdiler. Her zaman da desteğimiz devam edecektir. Binamızın tahsisi döneminde bizden yardımlarını esirgemeyen, Millet Vekilimiz Selim Yağcı'ya, Ayvalık'ta göreve başlayan Kaymakamız Hasan Yaman'a teşekkür ediyoruz. Bozüyük halkının desteği çok fazla oldu özellikle vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Binamızın açılışında desteği olan herkese minnettarız. Müftülük personelimizle omuz omuza vererek binamızı tamamladık. Bozüyük halkının hizmetine hep birlikte sunuyoruz. Herkese hayırlı olsun."

dsc-0136.jpg
"Bozüyük bizim önemli ilçelerimizden"
Bozüyük Müftüsü Mustafa Topal'ın ardından konuşan Bilecik İl Müftüsü Ali Erhun konuşma yaptı. Konuşmasında, "Diyanet işleri Başkanlığı ve müftülükler olarak hizmet anlayışımız değişti. Eskiden beş vakit namazı kıldırıp camiiyle meşgul olup dağılıyorduk. Hizmet yelpazemiz artık çok geniş alanları kapsıyor.  Bir çok Bakanlıkla protokollerimiz var. Eski görev anlayışımız kalmadı. Onun için ihtiyaçlarımız arttı. Bozüyük bizim önemli ilçelerimizden. Böyle bir hizmet binasının bu ilçemize kazandırılması hakikaten güzel bir hizmet oldu. Emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bütün Bozüyük'e hayırlı olsun." dedi.

dsc-0141.jpg
"Manevi değerlerimiz olmadan biz yaşayamayız"
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen ise emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Bu güzel günde, atamızın Osmanlı'nın 740. kuruluş yıl dönümünü kutladığımız aynı zamanda  İstiklal mücadelesinin verildiği düşmanın buradan itibaren denize kadar sürüldüğü topraklarda bizi  buluşturan Rabbimize şükürler olsun. Dün müftümüz bize Bilecik'i gezdirdi. Burada bir şehir vardı hocam dedi. Orada bir minarenin sadece yarısının kalmış olduğunu gördüm. Yunan buraya geldiği zaman başta mescitler, mabetler, camiler olmak üzere burayı hep yaktı dedi.

dsc-0153.jpg

Maneviyatın en yoğun yaşandığı bu topraklarda şunu bir kez daha biliyoruz ki manevi değerlerimiz olmadan biz yaşayamayız. Bu maneviyatı güçlendirmek için çaba gösteriyoruz. Her alanda hizmet etmeye çalışıyoruz. Bu binada aile dini rehberlik bürosu var. Arkadaşlarımız boşanma oranlarının arttığını söylüyor, biz diyoruz ki hem evlerini ziyaret ederek hem müftülük binamızda onları ağırlayarak, mahkemeye gitmeden önce konuşarak aile problemlerini çözmeye çalışalım. Bunun gibi daha bir çok alanda hizmet vermek için binamızı vatandaşlarımıza sunuyoruz. Bu konuda emeği geçen, katkı sunan herkese tebrik ve teşekkür ediyorum. Cenab-ı Hak burada hayırlı hizmetler yapabilmeyi nasip etsin."

dsc-0193.jpg
Açılış konuşmalarının ardından, Kütahya Müftüsü Hüseyin Demirtaş'ın duası sonrasında açılış kurdelesi kesildi. Açılışa Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Osman Şahin, İl Müftüsü Ali Erhun, AK Parti Bozüyük İlçe Başkanı Hüsnü Ersoy,  il ve İlçe müftüleri, din görevlileri ve davetliler katıldı.

dsc-0163-001.jpg

Bu haber toplam 4617 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.