Bozüyük TOKİ Sakinlerinden Örnek Davranış

Bozüyük TOKİ Sakinlerinden Örnek Davranış

"İNSANLIK ÖLMEMİŞ DEDİRTTİLER"

A+A-

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden en çok etkilenen iller arasında yer alan Hatay için tüm Türkiye seferber oldu. Büyük yıkım yaşanan Hatay'da enkazlar da arama kurtarma mücadelesi sürerken kentin yaraları da sarıyor. Bu seferberliğe Bozüyük'te kayıtsız kalmadı. Gerek yardım kampanyaları olsun gerek Kızılay'a kan bağışı konusunda olsun çoğu konuda depremzedeleri yalnız bırakmadı.

025bd41a-7bb5-4863-b71a-fb7d296252f3.jpg

Bozüyük yeni TOKİ sakinleri bu bağlamda depremzede bir aile için seferber oldu. Hatay'dan gelecek bir aile için evlerini açan TOKİ sahibi bir vatandaşın hazırlığı tüm insanlık için büyük bir örnek oldu. Bunun yanında TOKİ sakinleri hep birlikte evin içerisini ihtiyaçlarını karşıladı. Birlik ve beraberlik içerisinde hazırlanan ev gelecek ailenin yaralarının bir kısmını saracak.

7cd44dcf-c5e7-47bb-a83c-f27d1feb14b9.jpg
TOKİ sakinlerinin hazırlamış olduğu evin son hali insanlık ölmemiş dedirtti. Hazırlanan ev ile ilgili bilgi veren yardımseverler o anları gözleri dolu dolu anlattı.  TOKİ sakinleri; "Bloğumuz da bir kat boş halde duruyordu. Bizlerde deprem televizyon karşısında ne yapabiliriz diye düşünürken boş olan evin sahibi o katı depremzede bir aile için kullanıma açacağını duyurdu. Bizde birlik olup bu evin ihtiyaçlarını karşılama görevini üstlendik. Sosyal medya gruplarımızda durumu anlattık. Bütün TOKİ'de ki oturan vatandaşlar sanki bu anı bekliyormuş gibi bir anda seferber oldu. Böyle bir manzara karşısında gözlerimiz dolu dolu evi hazırladık. Her gelen eşya karşısında göz yaşı döktük. Bir nebzede olsa insanlara faydamızın olabilmesi bizleri derinden etkiledi.

b0213c42-bf82-4e56-9784-bc1d51fe6665.jpg
Evin içerisinde aklınıza gelebilecek bütün ihtiyaçları yerleştirdik. Örneğin evde havlu yok diye gruba yazıyoruz bir anda onlarca havlu kapıya geliyor. Başka bir ihtiyacı dile getiriyoruz anında yerine getiriliyor. Evde yağından tuzuna balından kahvesine deterjanından peçetesine her türlü ihtiyacı karşıladık ve karşılamaya devam edeceğiz. Odalardaki dolapları doldurduk. Battaniyeler, yorganlar, kıyafetler her şey hazır halde misafirimizi bekliyor. 

tokii-002.jpg
Hazırlarken herkesin ağzında tek kelime; insanlığımız ölmemiş, biz birlik olduktan sonra her türlü zorluğun üstesinden geliriz dedik. Bu konuda seferber olan bütün TOKİ sakinlerini canı gönülden teşekkür ediyoruz. Gelen depremzedemizi en iyi şekilde ağırlamak hepimizin boynumuzun borcu. Elimizden gelenin fazlasını yapmaya hazırız. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun." dedi

tokiii-004.jpg

26c70dbc-e712-44f3-930f-efedd337a608.jpg

Bu haber toplam 5423 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.