BOZÜYÜK'E 40 MİLYON EURO'LUK YATIRIM

BOZÜYÜK'E 40 MİLYON EURO'LUK YATIRIM

Bozüyük Organize Sanayi Bölgesine KİPAŞ Holding tarafından son teknoloji ekipmanlarla donatılmış oluklu mukavva ve kutu fabrikası kuruluyor. Kahramanmaraş...

A+A-

Bozüyük Organize Sanayi Bölgesine KİPAŞ Holding tarafından son teknoloji ekipmanlarla donatılmış oluklu mukavva ve kutu fabrikası kuruluyor. Kahramanmaraş ve Aydın’da da fabrikaları bulunan Kipaş Holding ilçeye yapacağı bu fabrikada da atık kâğıtların geri dönüşümünü gerçekleştirerek tekrar ekonomiye kazandırılmasını sağlayacak.
Bozüyük Organize Sanayi Bölgesinde 123 ada 4 nolu parsel üzerinde 141 dönümlük alana kurulacak fabrikanın inşaat çalışmaları bütün hızıyla devam ediyor. 2016 yılında KİPAŞ Kağıt Sanayi İşletmeleri A.Ş.’ye tahsis edilen alanda  inşaat çalışmalarının tamamlanmasıyla yaklaşık 50.000 metrekare kapalı alan oluşturulması öngörülüyor. 2018 yılı ilk çeyreğinde üretime geçmesi planlanan fabrikada hurda kâğıttan oluklu mukavva üretilecek. Eylül ayında ise tam kapasite olarak çalışmaya başlayacak fabrikanın açılışının yapılması hedefleniyor. Yaklaşık 40 milyon Euro'ya mal olacak fabrikanın bölgemizde ek olarak 200 kişilik bir istihdam sağlaması bekleniyor. 
Hem ekonomiye hemde çevreye katkı sağlayacak olan bu yatırım şimdiden Bozüyük’ün önemli yapı taşlarından biri olmaya aday gibi görünüyor. Fabrikanın üretime geçmesiyle birlikte bugüne kadar ilçede toplanan atık kağıtların çevre illerdeki geri dönüşüm fabrikalarına gönderilme sorunununa da katkı sağlayacak gibi duruyor. Bu konuda halkın bilinçlendirilmesiyle birlikte kağıtların geri dönüşümde kullanılmasına vatandaşlar tarafından da destek verilmesi bekleniyor. Hurda kağıtların toplanması ile birlikte ham maddelerin tekrar hayat bulacağı ve ağaç kesimlerini de biraz olsun azaltılacağı düşünülüyor. Bu konuda vatandaşların geri dönüşümde daha dikkatli olması ve yeni açılacak olan kağıt fabrikasına destek olunması bekleniliyor.

25319812_10212816377819115_911396696_o-(2).jpg


Bu haber toplam 15279 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.