BOZÜYÜKLÜ SPORCU DÜNYA 3.’SÜ OLDU

BOZÜYÜKLÜ SPORCU DÜNYA 3.’SÜ OLDU

Bozüyüklü genç sporcu Zübeyir Kaan Zümbülcan, Macaristan’ın Başkenti Budapeşte’de düzenlenen ISF World Schools Championship Swimming’de (Dünya...

A+A-

Bozüyüklü genç sporcu Zübeyir Kaan Zümbülcan, Macaristan’ın Başkenti Budapeşte’de düzenlenen ISF World Schools Championship Swimming’de (Dünya Okul Sporları Yüzme Şampiyonası)’nda dünya üçüncüsü oldu.

17 finalist ülkeden katılan 281 sporcu dünya şampiyonluğu için kıyasıya yarıştı. Türkiye Okul Sporları Yüzme Şampiyonasında Türkiye şampiyonu olan TED Mersin Koleji Lise Erkek Yüzme Takımında yer alan 2000 doğumlu Bozüyük’lü Zübeyir Kaan Zümbülcan 4 x 50 yüzmede bayrak yarışında dünya ikincisi oldu. Takım halinde’de yarışan yüzücümüz Zübeyir Kaan Zümbülcan 4×50 Karışık Bayrak Yarısında da takım halinde Dünya 3.’sü olarak büyük başarıya imza attı.

Zümbülcan, önümüzdeki yıl Fas’ta düzenlenecek olan GYMNASIADE ve 2019’da Brezilya’da yapılacak olan ISF Dünya Okul Sporları Şampiyonasında daha güçlü ve hedefi daha yüksek olan geniş kapsamlı olarak çalışmalarıma başladı. Bozüyük’lü Zübeyir Kaan Zümbülcan’ın babası aynı zamanda Bozüyük Çıraklık Mesleki Eğitim Merkezinde müdür yardımcısı olan Hüseyin Zünbülcan “Oğlumla gurur duyuyorum, emeği geçen yüzme şubesi baş antrenörümüz Umut Özbek’e, Yüzme Şubesi Baş Danışmanımız Martin Grabowski’ye teşekkür ediyorum” dedi.

unnamed-039.jpg

Bu haber toplam 3484 defa okunmuştur
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.