Bozüyük'te 19 Mayıs coşkusu

Bozüyük'te 19 Mayıs coşkusu

Milli Mücadele ateşinin başlangıcı olan, Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 103. yılında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Bozüyük’te törenlerle kutlanıyor.

A+A-

Milli Mücadele ateşinin başlangıcı olan, Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 103. yılında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Bozüyük’te törenlerle kutlanıyor.

bozuyukte-19-mayis-coskusu1.jpg

İlk olarak Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törenler Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunularak Şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve hep bir ağızdan İstiklal Marşımız söylendi. Ardından törenler hava muhalefeti nedeniyle Bozüyük Merkez Kapalı Spor Salonu'nda ve Mustafa Şeker Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan program ile devam etti. Kapalı spor salonundaki törenlerde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Selçuk Özdemir tarafından yapıldı. Özdemir konuşmasında herkesin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlayarak  gençlere "Sizler, ülkemizin sadece zenginliği değil, aynı zamanda dinamizminin ve değişim potansiyelinin de kaynağısınız" dedi. Konuşmanın devamında tören Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nin okunması, Çocuk Evleri Sitegsi Zeybek Folklor Gösterisi, Müzik dinletisi, 19 Mayıs Marşı'nın seslendirilmesi, şiirlerin okunması, Zeybek Ekibi folklor gösterisi, Cimnastik ve Taekwando branşlarındaki spor gösterileri ile devam etti. Daha sonra İlçe Kaymakamı Adem Öztürk,  İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Hamdi Ferhat İnanç ve Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu tarafından yıl içerisinde çeşitli kültürel branşlarda ve spor dallarında derece elde eden öğrencilere ödülleri verildi. Tören öğrencilerin protokolü selamlamalarıyla sona erdi.

bozuyukte-19-mayis-coskusu2.jpg

Törenlere İlçe Kaymakamı Adem Öztürk, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Hamdi Ferhat İnanç, Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Bozüyük Cumhuriyet Başsavcı Vekili Birgivi Dertli, Kent Konseyi Başkanı Nurettin Oydu, kurum müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

bozuyukte-19-mayis-coskusu3.jpg

Bu haber toplam 4008 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.