BOZÜYÜK’TE 'EFENDİMİZİN İZİNDE' SİYER-İ NEBİ YARIŞMASI

BOZÜYÜK’TE 'EFENDİMİZİN İZİNDE' SİYER-İ NEBİ YARIŞMASI

Bozüyük’te, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Bozüyük Şubesi tarafından ortaokul ve lise öğrencileri arasında "Siyer-i Nebi" yarışması yapıldı.AGD...

A+A-

Bozüyük’te, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Bozüyük Şubesi tarafından ortaokul ve lise öğrencileri arasında "Siyer-i Nebi" yarışması yapıldı.

AGD Bozüyük Şube Başkanı Esat Kısaer yaptığı açıklama “''Ülke genelinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından izin alınarak her sene düzenli olarak yaptığımız Siyer-i Nebi Yarışması'nı bu sene de yapıyoruz. Anadolu Gençlik Derneği Bilecik Şubesi tarafından organize edilen yarışmamız için 24 Ekim-4 Aralık 2016 tarihleri arasında kayıtlar alındı. İl genelinde ortaokullarda 1.200 başvuru yapılmıştır. Lise düzeyinde ise toplam 750 kişi başvuru yapmıştır. Bu da yarışma için oldukça güzel bir neticedir. 'Efendimiz (S.A.S) İzinde' Siyer-i Nebi yarışmamız bugün ortaokul öğrencileri için Bozüyük Atatürk Ortaokulu'nda, lise öğrencileri için ise Kumral Abdal Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirildi.

dsc_0042.jpg

Buradaki genel amacımız Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'in hayatını gençlerimizin daha iyi anlamaları ve hayatlarına geçirmeleridir. Şu an bu sınavı Bozüyük'te ortaokullarda 300 öğrenci, liselerde 100 öğrenci ile tertip etmekteyiz. Ayrıca teşvik amacıyla ülke 1’incisine 4 tam altın, 2’incisine 3 tam altın ve 3’ncüsüne 2 tam altın hediye vereceğiz. İl genelinde ise 1’inciye bir akıllı telefon, 2’inciye tablet, 3‘üncüye şık bir kol saati hediye edeceğiz” dedi.

dsc_0043.jpg

 

Bu haber toplam 3200 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.