‘BOZÜYÜK’ÜN EN BÜYÜK YATIRIMI BAŞLADI’

‘BOZÜYÜK’ÜN EN BÜYÜK YATIRIMI BAŞLADI’

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ilçede gerçekleştirdiğimiz röportajlarla ilgili olarak konuk olduğu basın masası programında yapımına başlanılan...

A+A-

Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ilçede gerçekleştirdiğimiz röportajlarla ilgili olarak konuk olduğu basın masası programında yapımına başlanılan kapalı Pazar projesinin ilçenin en büyük yatırımı olduğunu söyledi. Köylü esnafın pazarda yer bulamamasıyla ilgili olarak sorularımızı cevaplandırdı.

Mücahid ERDAL: Sayın Başkan yıllar önce kapalı pazar yıkıldı. Röportajlarda enteresan hiç kapalı pazarla ilgili bir konu gündeme gelmemiş. Kapalı pazar ne aşamada?

Fatih BAKICI: İhalemiz gerçekleştirildi. Eski mevcut olduğu yere yapılıyor. Yıkılmasından dolayı yapan müteahhit ile ilgili mahkememiz devam ediyor. Burada mağdur olan esnaflarımız var, onların hakları ödenecek. Kapalı pazarın olmayışı hem esnafımız hem de vatandaşımız açısından bir sıkıntı. Bizde projemizin dört dörtlük olmasını ve kar kıştan etkilenmemesini istedik. Riskleri göze alarak kar kalınlığını statik olarak artırdık. Oluklarımız ısıtmalı sistem olacak. 14 bin 500 m2 kapalı alanda olacak. Bir öncekinden 2 bin 500 m2 daha büyük olacak. 30 tane dükkanı ile birlikte isterlerse 24 saat açık ama haftanın 7 günü herkes istediği zaman alışveriş yapabilecek şekilde düşünüldü. 10.5 milyon TL'ye mal olacak bir projemiz. Ramazan'dan önce temel atmak istiyoruz inşallah. Bozüyük'ün en büyük yatırımı başladı diyebiliriz.

Mücahid ERDAL: Sizden önceki dönemde köylü pazarıyla ilgilide sıkıntı vardı, köylüler pazarda kendilerine yer bulamıyordu. Yine sıkıntı var mı?

‘İSTEDİKLERİ KADAR SERGİ AÇABİLECEKLER’

Fatih BAKICI: İlk geldiğimizde 380'e yakın tezgah açılıyordu. Özellikle köylü pazarının gelmediğini biliyorduk. Ben kendim dönemin milletvekili Fahrettin bey ile beraber Söğüt'ten başlayarak Gölpazarı'na kadar ne kadar köy varsa ziyaret ettim. Cami minarelerinden anonslar yaptık. Bize orada insanların söylediği çok önemli şeyler var ve halkımızın da bilmesini istiyorum. Bizim yediğimiz dayağı siz yeseniz, bizim yediğimiz küfürleri siz yeseniz oraya gelmezsiniz dediler. Gelen köylüler bunlarla karşılaşmışlar. Biz garanti verdik ve şu anda tezgah açma sayısı 580'in üzerinde. Yeni yapılan pazarımızda da onların yerleri ayrık bir şekilde ve istedikleri kadar sergi açabilecekler. Biz sadece üretici belgesi istiyoruz.

a9227.jpg

Bu haber toplam 15931 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum