'BU GECE GÜNAHLARDAN ARINMA GECESİ'

'BU GECE GÜNAHLARDAN ARINMA GECESİ'

Bozüyük İlçe Müftüsü Mustafa Topal Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Bu gece mü’minler için bir arınma gecesidir diyen Müftü Topal...

A+A-

Bozüyük İlçe Müftüsü Mustafa Topal Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Bu gece mü’minler için bir arınma gecesidir diyen Müftü Topal mesajında;  "Ramazan ayının 27. gecesi Kadir Gecesidir. Bu gün (31 Mayıs 2019) inşaallah Kadir Gecesi’ni idrak edeceğiz. Zamanlar ve mekânlar içinde meydana gelen olaylarla değer kazanır. Kadir gecesi, Kur'an-ı Kerim'in ifadesiyle "bin aydan daha hayırlı" olan mübarek bir gecedir. Geceyi bu derece yücelten sebeplerden biri, insanlık âlemini zulmetten nura ve huzura kavuşturmak için gerekli olan temel esasları ihtiva eden Kur'an-ı Kerim'in, bu geceden itibaren beşeriyetin ufuklarını aydınlatmaya başlamış olmasıdır.
Yüce Allah, bu geceyi Kur'an-ı Kerim'de şöyle anlatıyor: "Doğrusu, biz Kur'an-ı Kadir Gecesinde indirdik. Kadir Gecesi'nin ne olduğunu sen ne bileceksin? Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. O gece, melekler ve Cebrail, Rablerinin izniyle her bir iş için iner dururlar. O gece, tan yeri ağarıncaya kadar süren bir esenliktir." (Kadir,1-5).
Günümüzde Müslüman toplumların karşı karşıya olduğu problemlerinde çoğu, Kuran'ın bildirdiği evrensel ilkelerden uzaklaşmaktan kaynaklanmaktadır. İnsanlığı da huzursuz eden bu ızdıraplardan kurtulmanın çaresi, bütün beşeriyeti kucaklayacak, onların hepsine şamil olan, hak, adalet ve merhamet duygularının insanlığın vicdanında hakim olmasını sağlamaktır
Kadir Gecesi bu açıdan biz müslümanlar için çok önemlidir. Dolayısıyla bu gecede yapmamız gereken öncelikli iş, Kur'an'ın üzerine yoğunlaşmaktır. Ayrıca bu gece Rabbimize tevbe ve dua etmeyi de ihmal etmemeliyiz. Tevbe, ruhumuzu yıkamanın ve yeniden dirilişin bir vasıtasıdır. Dua ise, Hz. Peygamberin ifadesiyle ibadetlerin özüdür, sınırlı varlık olan insanın Kadir-i Mutlak'ı imdada çağırmasıdır. Dua, kulluk esprisi içinde ve sıradan isteme anlamlarının ötesinde, Allah'ın Rablık ve ilahlık hakikatine en köklü bir sığınma hadisesidir. "Duanız olmasa, Rabbim size niye değer versin ki!" ayeti buna işaret eder.
Bu gece mü’minler için bir arınma gecesidir. Nefsin kötülüklerinden, işlemiş olduğu günahlardan dua ve tevbe ile arınma fırsatının sunulduğu bir gecedir. Mü’min Rabbine yakınlaşmanın fırsatını bu gecede yakalayacaktır. 
Bu duygu ve düşüncelerle Aziz Bozüyük halkının, milletimizin ve bütün müslümanların Kadir Gecesini kutlar, insanlığın barış ve mutluluğuna vesile olmasını dilerim" dedi.

 


Bu haber toplam 1952 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.