“BU GECE KUTLU GECEDİR”

“BU GECE KUTLU GECEDİR”

Bozüyük İlçe Müftüsü Selami Bağcı, bu akşam idrak edeceğimiz Mevlid Kandili ile ilgili önemli açıklamalarda bulunarak bu gecenin önemine değindi....

A+A-

Bozüyük İlçe Müftüsü Selami Bağcı, bu akşam idrak edeceğimiz Mevlid Kandili ile ilgili önemli açıklamalarda bulunarak bu gecenin önemine değindi. Müftü Selami Bağcı, insanların birbirine zulmettiği, savaşların, katliamların yaşandığı günümüzde onu ve getirdiği mesajları anlamaya daha çok ihtiyaç duyduğumuzu söyledi. Milletimizin de asırlardır sevgili Peygamberimize derin bir muhabbet duyduğunu ve Onun doğduğu günü kutlu gece ilan ederek aziz hatırasını yâd etmek üzere çok sayıda manzum ve mensur eserler meydana getirip, bir mevlid edebiyatı oluştuğunu ve bu maksatla merasimler tertip edildiğini kaydetti.
Müftü Bağcı yaptığı açıklamada, “Hz. Peygamber(SAV)’in dünyamıza teşrifini ifade eden Mevlid Kandili, biz Müslümanlar için önemli gecelerdendir. Allah’ın yarattığı en değerli varlık olan insanın, sahip olduğu değerleri ve insani erdemleri yitirdiği ve dünyanın yaşanılmaz hale geldiği bir dönemde, Allah’ın Rahmet sıfatının tecellisi olarak, Hz. Peygamber’in gönderilmesi, insanlık için kurtuluş meşalesinin yakılmasını ifade ediyordu. Onun gelmesiyle, insanlık insan olduğunu öğrendi. Sevgi, saygı, hoş görü, adalet, kul hakkı, birlikte yaşama ve daha birçok güzellikleri onun yaşantısında gördü. 
İnsanların birbirine zulmettiği, savaşların, katliamların yaşandığı günümüzde onu getirdiği mesajları anlamaya daha çok ihtiyaç duymaktayız. Milletimiz de asırlardır sevgili Peygamberimize derin bir muhabbet duymuş Onun doğduğu günü kutlu gece ilan ederek aziz hatırasını yâd etmek üzere çok sayıda manzum ve mensur eserler meydana getirilmiş, bir mevlid edebiyatı oluşmuş, bu maksatla merasimler tertip edilmiştir. Bu merasimler vesile edilerek milletimizin peygamberimize olan sevgisi perçinleşmiş ve toplumuza Onun sevgisi etrafında birlik ve beraberlik mesajları verilmiştir. 
Anadolu insanı Hz. Muhammed (S.A.S.)’e olan sevgisinden ve bağlılığından dolayı çocuklarına onu hatırlatacak isimler vermektedir. Erkek çocuklarına Mehmet, Ahmet ve Mustafa gibi isimleri tercih etmişlerdir. Bu hususta bir inceliği de dikkate alarak ''Muhammed'' ismini verecek olursa ağzından çıkabilecek bir hatalı ifadeden dolayı Peygambere saygısızlık olmasın diye daha çok “Mehmet” olarak isimlendirmeyi uygun görmüşlerdir. Bilindiği gibi, gül motifi Hz. Peygamber (S.A.S.)'in bir simgesi olarak kabul edilmektedir. Anadolu'da kız çocuklarına Gül, Güldane, Gülser, Gülseren veya Güllü gibi isimler verilmesinin sebebi de peygamber sevgisidir. 
Mevlid kandili, kalbimizde ayrı yeri olan Hz. Peygamber’in doğumu vesile edilerek onun tekrar gündemimize getirdiğimiz, ahlak ve yaşantısı anlatılarak, ona layık ümmet olma çabalarımızın yeniden sorguladığımız özel bir gecedir. Bu gece dolayısıyla ilçemizde Cami ve Kur’an Kurslarımızda çeşitli programlar yapılacaktır. Bu gece yapılacak en güzel amelimiz Hz. Peygamber’in Sünnet’ine olan bağlılığımızı yeniden gözden geçirmemizdir. Yaşadığımız pek çok problemin çözümünde onun insanlığa sunduğu altın değerinde reçeteler büyük önem arz etmektedir.
Bu vesile ile bütün Müslümanların Mevlid kandilini tebrik eder, Hz. Peygamber’i yeniden, doğru bir şekilde anlamaya ve ahlakını yaşamaya vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ederim” dedi.

 


Bu haber toplam 2174 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.