BU İŞ YERİNDE CUMA SAATİ ALIŞVERİŞ YAPILMIYOR

BU İŞ YERİNDE CUMA SAATİ ALIŞVERİŞ YAPILMIYOR

Bozüyük’te hizmet veren Eskişehirlim Gıda firması ve bütün şubelerinin Cuma namazı vakti sırasında işyerlerinin kapıları alışverişe kapanıyor....

A+A-

Bozüyük’te hizmet veren Eskişehirlim Gıda firması ve bütün şubelerinin Cuma namazı vakti sırasında işyerlerinin kapıları alışverişe kapanıyor. İşyerinin bütün çalışanları bayan olmasına rağmen Cuma namazı vaktinde işyerleri kapalı kalıyor.

İşyeri sahibi Nuri Yılmaz, bu geleneğin 1963 yılından bu yana aynen devam ettiğini söyledi. Yılmaz, ”Biz ilk ticarete başladığımız günden bu yana Cuma namazı vaktinde alışveriş yapmadığımız gibi işyerlerimizde kapalı kalır. Kuran-ı Kerim'deki Cum’a Suresi’nin 9'uncu ayetinde ‘Ey iman edenler! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığı zaman hemen Allah'ın zikrine koşun ve alışverişi bırakın. Eğer bilirseniz bu, sizin için daha hayırlıdır’ denilmektedir. Bizde kutsal kitabımızın emrini yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu gelenek dedemin zamanından beri böyledir. Biz dedemizden böyle gördük, böyle öğrendik. Cuma günleri Cuma namazı vaktinde yaklaşık bir saat işyerlerimizi alışverişe kapatıyoruz. Müşterilerimizin bu konuda bizleri anlayışla karşılayacaklarına inanıyoruz” Dedi.


Bu haber toplam 6882 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum