BÜTÇE AKTARIMI TAMAM

BÜTÇE AKTARIMI TAMAM

Bozüyük Belediye Meclisi Eylül ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Fatih Bakıcı başkanlığında gerçekleştirildi. 6 gündem maddesi ile...

A+A-

Bozüyük Belediye Meclisi Eylül ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Fatih Bakıcı başkanlığında gerçekleştirildi. 6 gündem maddesi ile yapılan toplantıda meclis gündemine ilave önergeler verildi. Ağustos ayı meclis toplantısının ardından bu ayki toplantıda ikinci kez gündeme gelen bütçe aktarımı konusu AK Parti ve CHP’li meclis üyelerinin oylarıyla oy çokluğu ile kabul edildi. MHP’li meclis üyeleri ise kararlarından vazgeçmeyerek bütçe aktarımına ikinci kez karşı çıktı. İlçe genelinde kaçak su kullanımının önüne geçilebilmesi amacıyla 110 TL olan ceza bedeli 1.000 TL’ye yükseltildi.

dsc_0692.jpg

Toplantının ilk gündem maddesinde Yeşilkent Mahallesine yapılacak olan mahalle konağının yeri için gerekli imar değişikliği talebi görüşüldü. 3194 sayılı İmar Kanunun 8.maddesi (b) fıkrasına, 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesi (c) fıkrasına istinaden, Yeşilkent Mahallesinde  imar planı değişikliği  talebinin görüşülerek oy birliği ile komisyona sevk edildi.

Yeni Mahalle de sağlık tesisi alanında kalan belediyeye ait taşınmazın; kamu idarelerine ait taşınmazların tahsis ve devri hakkındaki yönetmeliğin 12.maddesi ve 5393 sayılı Belediye Kanunun 75.maddesi (d) fıkrasına istinaden sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere Sağlık Bakanlığına bedelsiz devrinin yapılması ve protokol imzalanması için Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’ya yetki verilmesi konusu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. 3194 sayılı İmar Kanunun 8.maddesi (b) fıkrasına, 5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesi (c) fıkrasına istinaden, İlçemiz Yeni Mahalle 249 Ada 73 -74 Parsellerde Plan değişikliği talebinin görüşülerek imar komisyonuna sevk edildi. Ağustos ayı meclis toplantısının ardından ikinci kez meclis gündemine gelen bütçe aktarımı konusu AK Parti ve CHP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi. MHP’li meclis üyeleri bütçe aktarımına ikinci kez karşı çıktı.

dsc_0699.jpg

10 Mart 2006 tarih ve 26104 sayılı Resmi gazetede yayınlanan Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 36. maddesine göre Belediyemizin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün 18.08.2017 tarih ve 1131 sayılı yazılarına istinaden Belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 42-03050105 Harita yapım ve alım giderleri harcama kaleminden 350.000,00 TL alınarak Başkanlık Makamının 72-03.06.01.01 Temsil, ağırlama tören, fuar org. giderleri harcama kalemine, Temizlik İşleri Müdürlüğünün 27-03050104 Müteahhitlik hizmetleri harcama kaleminden 450.000,00 TL alınarak, Kültür ve sosyal işler Müdürlüğünün 83-03.06.02.01 Tanıtma, ağırlama, tören, fuar org. giderleri harcama kalemine aktarma yapılması konusunun görüşülmesinin ardından yapılan oylamada bütçe aktarımı oy çokluğu ile kabul edildi.

“Kaçak su kullananlar yandı”

Ardından belediye imar komisyonuna sevk edilen konuların görüşülmesi yapıldı. 4 Eylül Mahallesi Yaşar Doğu Caddesinin sağ tarafına park yasağı konulması konusu oybirliği ile kabul edildi. Bölge Trafik istasyonunun bulunduğu bölgede belediyeye ait 143 metrekarelik taşınmazın bedelsiz olarak maliye hazinesine verilmesi konusu oy birliği ile kabul edildi. Devamında plan ve bütçe komisyonuna sevk edilen konular görüşüldü. 2017 yılı gelir tarifesinde bulunan kaçak su kullanım bedeli 110 TL’den ilk ihtarda 1.000 TL’ye ikinci ihtarda ise 2.000 TL’ye çıkartıldı.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından MHP belediye meclis üyesi Nizamettin Kırkan söz alarak mahalle konaklarında bir yıl içerisinde yapılan faaliyet türleri ve gelirleri hakkında bilgi istedi. Ayrıca 3 yıl önce talep edilerek kabul edilen Sarı Toprak Sokak sakinlerinin Tekke Mahalleye bağlanması konusunda ki gelişmeyi sordu. Başkan Bakıcı, mahalle konaklarıyla ilgili ilgili birim müdürlerince bilgi verileceğini diğer konu ile ilgili kentsel dönüşüm çalışmaları sonrasında bu talebin yerine getirileceğini söyledi.

CHP meclis üyesi İsmail Yemen de sözlü olarak doğa sporlarıyla alakalı bir kulüp kurulması önerisinde bulundu. Gündem maddelerinin görüşülmesinin tamamlanmasıyla toplantı sona erdi.

 

 

Bu haber toplam 2434 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.