Caddenin adı Bedri Yaz değil Sinan Ateş oldu

Caddenin adı Bedri Yaz değil Sinan Ateş oldu

Bozüyük’te Kanal Boyu Caddesinin adı 2021 yılında Bedri Yaz olarak değiştirilmesi gündeme gelmişti. Son Bozüyük Belediye Meclis Toplantısında Kanal Boyu Caddesinin adı Dr. Sinan Ateş caddesi olarak değiştirilecekti, fakat oy çoğunluğu sağlanamadığı için

A+A-

Bozüyük’te Kanal Boyu Caddesinin adı 2021 yılında Bedri Yaz olarak değiştirilmesi gündeme gelmişti. Son Bozüyük Belediye Meclis Toplantısında Kanal Boyu Caddesinin adı Dr. Sinan Ateş caddesi olarak değiştirilecekti, fakat oy çoğunluğu sağlanamadığı  için reddedildi.
Bozüyük Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 1. Birleşimi Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu Başkanlığında yapıldı. Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda 5 gündem maddesi görüşüldü. Görüşülen 5. madde de Belediye İmar Komisyonuna sevk edilen konular görüşülürken Kanal Boyu Caddesi’nin adının  Doç. Dr. Sinan ATEŞ  caddesi olarak değiştirilmesi  mecliste yapılan oylama sonucunda oy çokluğu ile kabul edildi. Ancak 5393 Sayılı Kanun 81 .maddesine göre Ad değişikliği yapılabilmesi için 2/3 çoğunluk sağlanamadığından ad değişikliği red edilmiş sayılmıştır.
Bu maddenin gündeme gelmesi üzerine, eski konular gün yüzüne çıktı. 2021 yılı Ağustos ayı meclisinde görüşülen konu tekrardan gündeme geldi. O dönemde  MHP Meclis Üyesi Nurettin Oydu Tarafından Verilen Yazılı Önerge'de İlçemiz Çarşı Mahalle muhtarlığını uzun yıllar yapan ve yine muhtarlık görevini sürdürürken vefat eden Bedri Yaz abimizin isminin yine kendisi ile bütünleşmiş olan Çarşı mahallede, eski mezbahaya çıkan kanal caddesine veya uygun olan bir yere (Muhtar Bedri Yaz) olarak verilmesi talebi görüşülmüştü. 

O dönemde aile özel olarak Çarşı mahallede, eski mezbahaya çıkan kanal caddesine ismin verilmesini istemişti. Fakat Belediye bunun mümkün olmadığını, Cadde isimlerinin değişmesi adres ve diğer konular açısından sıkıntı yarattığını belirtti. Bunun üzerine Çarşı Mahalle’de var olan "Yaz” sokağın isminin "Muhtar Bedri Yaz Sokak" olarak değiştirilmesine karar verildi.2023 Haziran ayı meclisinde ise Kanal Boyu Caddesi’nin adının  Doç. Dr. Sinan ATEŞ  caddesi olarak değiştirilmesi üzerine MHP Meclis Üyesi Nurettin Oydu bu konuyu tekrar gündeme getirdi.  Bozüyük belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu ise bunun üzerine o gün mümkün değildi ama bugün ise böyle karar verildiğini belirtti.

bozuyuk-belediye-meclisinin-haziran-ayi-toplantisi-1-birlesimi-yapildi2.jpeg


Bu haber toplam 5707 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum