CAMİLER ŞENLENDİ

CAMİLER ŞENLENDİ

 Yaz Kur'an kurslarının başlamasıyla birlikte binlerce öğrenci mahallelerinde bulunan camilerle buluştu.Bozüyük’te yaz Kur'an kursları açılış...

A+A-

 

Yaz Kur'an kurslarının başlamasıyla birlikte binlerce öğrenci mahallelerinde bulunan camilerle buluştu.

Bozüyük’te yaz Kur'an kursları açılış programıyla birlikte binlerce öğrenci mahallelerinde bulunan camilerle buluştu. 9 hafta boyunca günde 3 saat süreyle devam edecek kurslarda öğrencilere Kur’an eğitimi verilecek.

muftu.jpg

Yeşil Cami’de düzenlenen yaz Kur'an kursları açılış programına, İlçe Müftüsü Selami Bağcı ve din görevlileri, veliler ve öğrenciler katıldı. Program, İlçe Müftüsü Selami Bağcı'nın açılış konuşması ile devam etti. Müftü Selami Bağcı, yaz Kur'an kurslarının başlamasıyla camilerin şenlendiğini söyledi. Dinini bilen güzel ahlak sahibi anne babasına ve topluma faydalı insanlara ihtiyaç olduğunu bunun yolunun da camilerden geçtiğini belirten Bağcı, "Camiler Allah'a ibadet edilen, namaz kılınan ve dinin öğrenildiği önemli mekanlardır. Camilere sadece yaşlıların gençlerin değil, siz çocukların da mekanı ve evidir. Camilerimiz son yıllardan sizlerden mahrum oldu. Biz camilerimiz çocuklarımızla şenlensin istiyoruz. 2 ay sürecek olan yaz Kur'an kurslarımız bugün itibariyle başlıyor. Kurslarımıza katılmakla öncelikle camiyi öğreniyoruz. Camide nasıl ibadet edildiğini öğreneceksiniz. Hepsinden ziyade dinimizi burada öğreneceğiz. Kur'an-ı Kerimi kutsal kitabımızı rahat bir şekilde okumasını öğreneceksiniz. Yaşadığımız bu hayatı Müslümanca yaşamak için kitabımızı, dinimizi öğrenmek zorundayız. Ben sizlerden camilerimize kurs boyunca aksatmadan gelmenizi istirham ediyorum. Ayrıca dışarıda kurslara katılmayan arkadaşlarınızın camilere gelmesine vesile olursanız sizin için 2 sevap verilir. Camiye gelen herkes Allah'ın misafiridir. Camilerimize sükünet içerisinde sessizce gelip koşmadan, bağırmadan, yüksek sesle konuşmadan camimizin adabına uygun hareket etmemiz gerekir. Yaz Kur’an kursları bizim için son derece önemlidir. Bizim çoğumuzun almış olduğumuz dini eğitimin temeli buralara dayanır. Okullarda bilgi teorik olarak öğrendiğimiz bilgileri burada tatbik ederek uyguluyoruz. Birkaç gün gelip hevesinizi aldıktan sonra kursları bırakmayınız. Kurs boyunca katılım göstermeniz sizlerin faydasına olacaktır. Bu nedenle Kur’an kurslarımıza devam etmeniz sizler ve aileniz için son derece önemlidir. Camilerde öğrendiğiniz bilgileri evde tekrar etmeyi unutmayalım. Öğrendiğiniz bilgileri evde anneniz ve babanızla mutlaka paylaşın." dedi.

Velileri de tebrik eden Müftü Selami Bağcı, çocukları cami ile tanıştırdıkları için velilere teşekkür etti. Müftü Bağcı, "Çocuklarınızı cami ile Kur'an ve İslam ile tanıştırdınız. Hepinize teşekkür ediyorum. Bu çocuklarımızın Kur'an eğitimini alma zamanı tam bu zamandır. Çocuklarımız birkaç gün gelip belki sıkılabilirler ama sizler tavsiyelerinizle çocuklarınızın kurslara devam etmesini sağlayınız. Çünkü sizler bu çocuklarınızı buraya gönderdiğinizde kendinize yatırım yapıyorsunuz. Dinini bilen güzel ahlak sahibi anne babasına ve topluma faydalı insanlara ihtiyacımız var. Bunun yolu da camilerden geçmektedir. Bunun için sabırla çocuklarımızın camilerimize devam etmesini sağlamalıyız" dedi. Kurslardan arta kalan zamanlarda çocuklarla spor faaliyetlerinin yer aldığı çeşitli sosyal etkinliklerin de düzenleneceğinin müjdesi verildi. Açılış programının ardından öğrenciler hocaları nezaretinde sınıflara ayrılarak Kur'an eğitimi almaya başladılar.

unnamed-(4)-037.jpg

Bu haber toplam 2198 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.