ÇANAKKALE MAHŞERİ KARDEŞLİK DESTANI’ ADLI TİYATRO OYUNU İLGİ İLE İZLENDİ

ÇANAKKALE MAHŞERİ KARDEŞLİK DESTANI’ ADLI TİYATRO OYUNU İLGİ İLE İZLENDİ

Bozüyük Belediyesi tarafından 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümü münasebeti ile hazırlanan etkinlikler kapsamında sahnelenen...

A+A-

Bozüyük Belediyesi tarafından 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103. yıl dönümü münasebeti ile hazırlanan etkinlikler kapsamında sahnelenen “Çanakkale Mahşeri Kardeşlik Destanı” adlı tiyatro oyunu yoğun ilgi gördü.
Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak sahnelenen oyunu; Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Süleyman Can, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Avcıoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Mesut Çetin ve vatandaşlar izledi. 2 perdelik oyun Bozüyüklü tiyatro severler tarafından beğeni ile izlendi.

18-mart-tiyatro-canakkale-mahseri-sahnelendi--8.jpg

Mahmud Tahsin’in yazıp yönettiği, iki Anzak askerinin üstlerine verdikleri rapordan alınarak uyarlanmış gerçek bir hikâyeden yola çıkılarak yazılmış bir oyun olan “Çanakkale Mahşeri Kardeşlik Destanı”nda cephede çarpışan askerlerin gözünden savaşın hikâyesi anlatılıyor. Oyundaki; kalmakla gitmek arasında bir seçim yapmak zorunda kalan beş askerin yaşadıkları, her şeyin madde ile ölçüldüğü günümüzde izleyicileri Çanakkale’nin manevi atmosferine götürerek Çanakkale Destanı’nı tiyatro sahnesinde yaşattı.

18-mart-tiyatro-canakkale-mahseri-sahnelendi--3.jpg

Duygusal anların yaşandığı oyunun  sonunda Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı sahneye gelerek oyuncuları tek tek tebrik etti. “Bizlere 103 yıl öncesini yaşatan Kardeşlik Destanı Tiyatro Oyunu Sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. O günkü kadar bugün de biriz çok şükür” diyen Başkan Bakıcı günün anısına tablo hediye etti.

18-mart-tiyatro-canakkale-mahseri-sahnelendi--2.jpg

Bu haber toplam 3634 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.