Celali Yılmaz’dan 100. Yıl kutlamaları için öneriler

Celali Yılmaz’dan 100. Yıl kutlamaları için öneriler

Bozüyük Girişimciliği Destekleme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Celali Yılmaz, Kurtuluş Günlerinin ve Cumhuriyetin 100. Yıl kutlamalarına ilişkin bir dizi önerilerde bulundu.

A+A-

Bozüyük Girişimciliği Destekleme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Celali Yılmaz, Kurtuluş Günlerinin ve Cumhuriyetin 100. Yıl kutlamalarına ilişkin bir dizi önerilerde bulundu. 

Celali Yılmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“29 Ekim 2023, hepimizin bildiği üzere cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümüdür. Bu özel gün, sadece Türkiye Cumhuriyeti’nce değil bütün Türk cumhuriyetleri ve büyükelçiliklerimizce muhakkak ki şanına yakışır özel programlarla kutlanmalıdır ve de kutlanacaktır.

İçinde bulunduğumuz 2022 yılı ülkemizin birçok il ve ilçesi için ayrı bir öneme sahiptir. Çünkü bu sene, 4 Eylül 1922’de düşman işgalinden kurtulan Bozüyük gibi birçok yerde kurtuluş günlerinin yüzüncü yıl dönümü. Bu yerel kurtuluş günlerine de hakkettikleri değerin verilmesi gerektiğini düşünüyoruz ve bu konuda naçizane önerilerimizi sunmak istiyoruz.

İlk olarak ve acilen, eğer hala oluşturulmadıysa “100. Yıl Kutlama Komiteleri” sivil toplum kuruluşlarının da içerisinde olduğu geniş bir katılımla oluşturulmalıdır. Kutlamalar kapsamında düzenlenecek uzun ve kısa vadeli etkinlik önerilerimiz şunlardır: 

Kurtuluş günlerinde selalar verilerek Milli Mücadele’de şehit düşen hemşerilerimizin, Atatürk ve silah arkadaşlarının adlarına gıyaben cenaze namazlarının kılınması ve Kuran-ı Kerim okunması

Şehitlerimizin isimlerinin köy konakları, mahalle, cadde veya sokaklara verilmesi

İhtiyaç sahiplerine iaşe ve giysi yardımlarının yapılması

Farklı branşlarda spor müsabakaları düzenlenmesi

Bilim yarışmaları ve bölge mucitler sergileri düzenlenmesi

Tarih, bilim, spor ve girişimcilik vb. alanlarda konferans ve seminerler düzenlenerek başarılı olmuş kişi ve kurumlara ödüller verilmesi

Kutlamalara her kurum kendince de katkıda bulunmalıdır. Örneğin bizler, cumhuriyetimizin kuruluşunun yüzüncü yılında Bozüyük Girişimciliği Destekleme Derneği olarak daha önceki yıllarda değişik illerde düzenlediğimiz “Bölge Mucitler Sergisi”ni ilimizin plaka numarasına ithafen 11 ilde patent ve faydalı model başvurusu yapmış yenilikçi ürünlerin yer alacağı yüz stanttan oluşan bir organizasyonla kuruluşun olduğu kadar kurtuluşun da beşiği olan Bilecik’te yaparak bu heyecana destek vermek istiyoruz. 

Bakanlıklar, Valilikler ve Kaymakamlıklar nezdinde 100. yıl kutlamalarında sivil toplum kuruluşlarına da yer vererek, vatan ve cumhuriyet sevgimizi büyütelim ve en ileri seviyeye taşıma enerjisini tüm ülkemizde yükseltelim.”

(Birçoğunun zaten planlaması yapılmış olabilir, çorbada tuzumuz bulunsun diyerek karınca kararınca fikirlerimi paylaşma ihtiyacı duydum.)

Bu haber toplam 3913 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.