ÇEYREK ASIRDIR ÇALIP SÖYLÜYORLAR

ÇEYREK ASIRDIR ÇALIP SÖYLÜYORLAR

Bozüyük’te PTT’nin karşısındaki Cerrahlar Pasajında yer alan otantik Kanarya Çayevi daha çok bir kültür evi gibi hizmet veriyor. Geçmişe ait birçok...

A+A-

Bozüyük’te PTT’nin karşısındaki Cerrahlar Pasajında yer alan otantik Kanarya Çayevi daha çok bir kültür evi gibi hizmet veriyor. Geçmişe ait birçok antika eşyaların yer aldığı ve Veli Yıldırım tarafından işletilen bu çayevinde 1992 yılından bu yana 25 yıldır her Cumartesi günü saat 14.00 ile 17.00 saatleri arasında geleneksel olarak meşk ortamında yurdumuzun her tarafından türküler çalınıp söyleniyor.

3.jpgYöremizin THM hocası ve bağlama eğitmeni Mehmet Uysal’ın şefliğinde bağlama, kabak kemane, ud, ney ve ritim çalıp, söyleyen ustalar bir araya gelip türkülerimizi icra ediyorlar. Çayevinin bay, bayan her yaştan müdavimleri bir taraftan nefis çay ve kahvelerini yudumlarken bir taraftan da ustaların türkülerini dinleyip eşlik ediyorlar. Fasl-ı Cumartesi olarak yıllardır devam eden bu meşk ortamı Bozüyük dışındaki türkü severlerinde ilgisini çekiyor. Fasıl’ı dinlemek için Cumartesi günleri ilçe dışından misafirler Bozüyük’e geliyorlar. Bu kültür ortamı başta TRT olmak üzere diğer özel televizyon kanallarının da dikkatini çekti ve çekim yapılarak bu güzelliklere programlarında yer verdiler.

1.jpg

Bu haber toplam 4354 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.