ÇÖPÜNÜ ATMA GELECEĞİMİZİ KARARTMA

ÇÖPÜNÜ ATMA GELECEĞİMİZİ KARARTMA

CHP BOZÜYÜK İLÇE BAŞKANLIĞINDAN SOSYAL FARKINDALIK PROJESİ.

A+A-

Bozüyük CHP İlçe Başkanlığı sosyal farkındalık projesi gerçekleştirdi. Sıcaktan bunalan insanların hafta sonu pikniğe gitmesiyle mesire alanları çöp doldu. Bu durum karşısında duyarsız kalmayan Bozüyük CHP İlçe Başkanlığı harekete geçti. 
Chp İlçe Başkanı İhsan Esel öncülüğünde, CHP Kadın kolları ve Gençlik kolları ile birlikte, belediye mücavir alanı dışında bulunan çöpleri topladılar. Kendi imkan, araç ve gereçlerle bölgeye ulaşan ekip  gördükleri manzara karşısında şok oldular. Bu gidişata dur demek için toplumsal farkındalık projesi ile bunun önüne geçeceklerini belirttiler.
"Doğa resmen ağlıyor"
Konuyla ilgili açıklama yapan CHP İlçe başkanı İhsan Esel; "Yaz döneminin son günlerini yaşıyoruz. Havalar sıcak, sıcaktan bunalan insanlar kendini piknik alanlarına atıyor. Gelin görünki, bu piknik alanları pislik ve çöplükten geçilmiyor. Görevlilerin her yere yetişmesi zor. Biz vatandaşlar olarak bilinçlenmeli, çevreci ve duyarlı olmak zorundayız. Piknik alanlarından ayrılırken herhangi bir tehlikeye imkan vermeyecek şekilde mangal ateşini söndüğünden emin olmalıyız. Piknik kültürünün yaygın olduğu ülkemizde doğayla iç içe zaman geçirmek için gittikleri yerde bıraktıkları çöplerden dolayı doğa resmen ağlıyor. 

f0d7022a-0a00-4a92-ac65-ab738b1bbb9a.jpg
Piknik alanlarına bırakılan gelişi güzel kömür poşetleri, kağıt peçeteler, plastik tabaklar, boş şişeler nedeniyle adeta çöplük görünümüne dönüşerek doğayı yaşanmaz hale getiriyorlar. Piknik sonrasında bilinçsizce bulundukları yere çöplerini bırakan kişiler köpek ve diğer canlılar tarafından bunların karıştırılabilme ihtimalini unutuyorlar, çevre kirliliğinin başlıca sebeplerinden biri olan bu çöpler her türlü yaşam alanını tehdit ediyor  ve çok kötü görüntüler oluşturuyor.
Bu gidişata dur demek için toplumsal farkındalık yaratılması için Cumhuriyet Halk Partisi yönetim kurulları olarak bu etkinliği başlattık. Bu gün burada sadece ilçe kadın kolları ve gençlik kolları yönetim kurulu üyelerimiz vardı. Bundan sonraki yapacağımız etkinlikleri tüm üyelerimizle yapmak istiyoruz.  Bugün bizler kendi imkanlarımızla mesire alanları ve çöp atılmış bölgeleri temizledik. Toplanan çöpleri kamyonete doldurduktan sonra çöp sahasına götürdük. Bu farkındalık projemizin geniş kitlelere yayılarak ilerlemesi en büyük dileğimizdir." dedi.

aaf6c4f3-1871-42ad-92a9-7cad8426abf8-1.jpg

Bu haber toplam 12835 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.