COŞKUYLA KUTLANDI

COŞKUYLA KUTLANDI

 Bozüyük’te Özel Sınav Lisesi tarafından Cumhuriyetimizin 94. Yıl dönümü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi. Okul öğrenci ve öğretmenlerinin...

A+A-

 

Bozüyük’te Özel Sınav Lisesi tarafından Cumhuriyetimizin 94. Yıl dönümü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi. Okul öğrenci ve öğretmenlerinin büyük özverisiyle gerçekleştirilen program davetlilerin de katılımıyla büyük bir coşku ile kutlandı.

dsc_0640.jpg

Metristepe Kültür Merkezinde düzenlenen kutlama programı saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ile başladı. Devamında günün anlam ve önemini belirten konuşma tarih öğretmeni eğitimci yazar Deniz Uysal tarafından yapıldı.

Deniz Uysal konuşmasında, “Samsun'da başlayan İzmir'de noktalanan ve Lozan'da biçimlenen kurtuluş yolu çetindir ama büyük önder başından itibaren umutludur. Çünkü Türk milletine güvenmektedir. Bu duygusunda da haklıdır. Çelik gibi iman gücü, vatan sevgisi tüm zorluklara ölümüne direniş ile gerçekten de dillere destan bir zafer kazanılmıştır. Mustafa Kemal Atatürk'e göre asıl önemli olan bundan sonrasıdır. Türk milletinin karakter ve adetlerine en uygun olan Cumhuriyet’tir diyerek bu yönetim biçimini 29 Ekim 1923'te ilan etmekle başlar işe. Cumhuriyet idaresi vatandaşların seçme ve seçilme hakkını özgürce kullandığı milli egemenliğe dayanan bir yönetim biçimidir. Milli egemenliği tam olarak ortaya çıkarmak için kadınlara da sosyal ve siyasi haklarını verir. Cumhuriyetin en büyük erdemi bütün vatandaşların eşit hak ve özgürlüklere ait olmasıdır. Türk halkı millet olma bilincine bu rejimde geçmiştir. Cumhuriyetçilik Atatürk inkılabında, ana ilke ve esas değerdir. Türk milletine seslenen büyük önder şu cümlelerle cumhuriyetin bağımsızlığının ayrılmaz bir parçası olduğunu dile getirmiştir; "Bugün ulaştığımız sonuç yüzyıllardan beri ulusal yıkımlardan uyanmanın ve bu aziz vatanın her köşesini sulayan kanların karşılığıdır. Bu sonucu Türk gençliğin korumasına bırakıyorum. Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir".

dsc_0644.jpg

Örf adet ve geleneklerimize bağlı kalarak, ülkemiz, milletimiz ve devletimizle bir bütün olarak iç ve dış tehditlere karşı dikkatle korunmalıyız. Kuşkusuz ki Cumhuriyet demokrasiyi geliştiren mükemmel bir sistemdir. Ulusça yakın zamanda yaşadığımız 15 Temmuz hadisesi milletimizin birbirine kenetlenerek devletimizle dayanışma içerisinde tehditlerin nasıl önlenildiğinin somut bir göstergesi olmuştur. Gençlerimiz ve geleceğimiz her kuşak inanıyorum ki bu vatanda kurulan cumhuriyet yönetimi Atatürk'ün önderliğinde bir ölüm kalım mücadelesi sonucunda gerçekleşmiştir. Bu büyük başarının ve şanlı cumhuriyetin arkasında binlerce şehidin, binlerce gazinin emeği vardır. Bu nedenle bu büyük eserin her yönüyle geliştirilmesi her türlü tehlikeden titizlikle korunması şüphesiz ki en ciddi görevimizdir. Yurdumuza müjdeler getiren Cumhuriyetimiz ebediyete kadar dalgalanacak şanlı bayrağımızla bir bütün olmuş Türk'ün başına yaraşan bir tüldür. Türkiye Cumhuriyeti'nin mimarı Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve Türkiye’mizin bağrında yatan bu vatanı korumak adına canlarını çekinmeden feda eden aziz şehitlerimizin manevi huzurlarında saygı ve minnetle eğiliyorum” dedi. Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından Cumhuriyet orotoryosu seslendirildi. Cumhuriyet haftası şiir ve kompozisyon birincilerinin eserleri seslendirildi. Cumhuriyet haftası dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ardından okul öğrencileri tarafından vals gösterisi sahnelendi. Cumhuriyet dönemi giysilerinin yer aldığı defilenin ardından Cumhuriyet konseri verildi. Son olarak Atatürk fotoğrafları sergisinin gezilmesi ile program sona erdi.

cosk.jpg

Bu haber toplam 3098 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.