‘Cumhuriyet Tüm Vatandaşlarımızın Ortak Paydasıdır’

‘Cumhuriyet Tüm Vatandaşlarımızın Ortak Paydasıdır’

Bozüyük'te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Törenler İle Kutlandı

A+A-

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 97. yıl dönümü dolayısıyla ilçemizde düzenlenen kutlama töreni; içerisinde bulunduğumuz pandemi dönemi nedeni ile sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uygun olarak sınırlı bir katılım ile gerçekleştirildi.
Tören; Hükümet Binası'nın bahçesinde yapılırken İlçe Kaymakamı Hasan Yaman, Garnizon Komutanı Bkm. Yzb. Hamdi Ferhat İnanç ve Belediye Başkanı  Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'nun  tebrikleri kabulü ile başladı. Ardından Şehitlerimiz anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşımız okundu.

whatsapp-image-2020-10-29-at-10-39-35.jpeg
Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Hasan Yaman 'Milli mücadelenin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet'in ilanı ile taçlandığını' belirterek "Cumhuriyet din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın tüm vatandaşlarımızın ortak paydasıdır. Bugün de maalesef milli mücadele döneminde olduğu gibi vatanımız çevrelenmek, sıkıştırılmak istenmektedir. Doğu Akdeniz'de, Libya'da, Kıbrıs'ta Suriye'de, Irak'ta bu emperyalist oyunlar devam etmektedir. Bugün bu önemli günde Dağlık Karabağ'da dünya türklüğü adına çok önemli bir mücadele verilmektedir. 2 Devlet tek millet olduğumuz Azerbaycanlı kardeşlerimizi bu haklı davalarında sonuna kadar yanlarında olduğumuzu, kalplerimizin dualarımızın onlarla olduğunu vurgulamak istiyorum" diyerek Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

Törene Bozüyük Kaymakamı Hasan Yaman, Garnizon Komutanı Bkm. Yzb. Hamdi Ferhat İnanç, Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Emniyet Müdürü Ömer Koparan, muhtarlar, şehit aileleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.


Bu haber toplam 12248 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.