DEVLET BAHÇELİ 'OSMANLI TOKATINI' GÖSTERDİ

DEVLET BAHÇELİ 'OSMANLI TOKATINI' GÖSTERDİ

MHP Lideri Devlet Bahçeli 738’inci Ertuğrulgazi’yi Anma ve Söğüt Şenlikleri’ne katılmak üzere geldiği Ata Toprağı Söğüt’ten adeta meydan okudu. Türkiye düşmanlarına çok sert ifadeler kullanan Bahçeli, Söğüt’ten Osmanlı Tokadı’nı gösterdi.

A+A-

Bu yıl 738’incisi gerçekleştirilen Söğüt Ertuğrulgazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri coşkuyla kutlandı. Cuma günü başlayan etkinlikler Pazar günü düzenlenen resmi törenle sona erdi. 
Törene, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve çok sayıda davetli katıldı. 
GÜVENLİK TEDBİRLERİ HAFİFLEDİ
Önceki yıllarda alınan sıkı güvenlik tedbirlerine yönelik eleştirilerden sonra bu yılki organizasyonda tedbirlerin yumuşatıldığı görüldü. Vatandaşlar, tören alanına giriş ve çıkışlarda çok fazla sorun yaşamazken, araç girişi ve çıkışlarının daha düzenli olduğu görüldü. Ancak, tören alanında kalan boşluklar dikkat çekerken il dışından gelen misafir sayılarında ise düşüş olduğu gözlemlendi. 

bahceli-‘osmanli-tokadi’ni-gosterdi1.jpg
BAHÇELİ’YE SEVGİ SELİ
Açılış konuşmaları ile başlayan törende ilk olarak Söğüt Belediye Başkanı İsmet Sever ile Vali Bilal Şentürk misafirlere ‘Hoş geldiniz’ dediler. Ardından kürsüye sırasıyla BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, MHP Lideri Devlet Bahçeli, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop geldi. 
Konuşma sırası Devlet Bahçeli’ye geldiğinde tören alanındaki coşku yükseldi. Konuşmasını gerçekleştirmek üzere platforma ilerleyen Bahçeli’ye yoğun sevgi gösterilerinde bulunulurken, konuşmasının sonunda çok sayıda vatandaş Bahçeli ile fotoğraf çekinmek için adeta birbiri ile yarıştı. 
DESTİCİ’DEN BERABERLİK VURGUSU
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, ülkemizin zor bir dönemden geçtiğini ifade ederek birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğunu vurguladı. Ülkemiz üzerinde kötü emelleri olan çevrelerin bir an olsun boş durmadığını belirten Destici, “Bizler egemenliğimize, vatanımızın bağımsızlığına zeval getirmeyen Alperenler topluluğuyuz. Söğüt ruhu yaşadıkça Türk Milleti varolacaktır. Bizi bölmek ve ayrıştırmak isteyenlere karşı birliğimizi kaybetmeyeceğiz” dedi. 
Konuşmasının son bölümünde, şehitlerimize rahmet dileyen Mustafa Destici bu esnada partilerinin kurucu lideri rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nu da andı. Muhsin Yazıcıoğlu isminin zikredilmesiyle beraber binlerce kişilik kalabalık alanda adeta alkış tufanı kopardı. 
‘SÖĞÜT, SIRADAN BİR YURT KÖŞESİ DEĞİL’
Söğüt’e olan özel ilgisiyle bilinen MHP Lideri Devlet Bahçeli ise konuşmasına ‘Söğüt, sıradan bir yurt köşesi değil’ sözleri ile başladı. Daha sonra Ata toprağı Söğüt’ten terörle mücadele başta olmak üzere Türkiye’nin bekası ile ilgili önemli mesajlar veren Devlet Bahçeli, terör örgütlerine ve işbirlikçilerine sert sözler sarfetti. 
‘TERÖRİSTLERE VE İŞBİRLİKÇİLERİNE HAYAT HAKKI TANIYAMAYIZ!’
“Türk milletinin bekası tarihin her döneminde titizlikle korunmuştur. Dün Bizans ve Haçlı operasyonları vardı, bugün emperyalizm ve desteklediği terör örgütleri vardır. Dün Anadolu’nun fethinden dolayı kuduranlar vardı, aynıları bir kez daha nöbet başındadır. Türk milleti varlığını ne pahasına olursa olsun savunacaktır. Bu Ertuğrul Gazi’nin ve devamı nesillerinin bizlere manevi vasiyetidir. Hiç kimsenin ağzına bakamayız. Türkiye’yi insani felaketlerin içine çekme tertiplerine, sınırlarımızdaki karanlık senaryolara müsaade edemeyiz. Teröristlere ve işbirlikçilerine bu vatanda hayat hakkı tanıyamayız. Hainlerin sınır ötesindeki hesaplarına, Fırat’ın doğusundaki haşarata sessiz kalmak, küresel güçlerin oyalamalarına, aldatmalarına, zamana oynamalarına da asla izin veremeyiz. Pençe darbesiyle sendeleyen, Kıran Operasyonu'yla şaşkına dönen hainleri hem topraklarımızdan, hem de Misak-ı Milli alanından temizlemek, kendi işimizi de kendimiz yapmak zorundayız. Hiç kimseden korkumuz yoktur. 
‘BEDELİNİ ÖDEMEYE HAZIRIZ’
Kahraman bir ceddin torunları olarak tam bağımsız yaşamak milli bir vecibedir. Asırlar evvel Fırat’ın sularına büyük ceddimiz Süleyman Şah’ı vermiştik, inanıyorum ki, aziz naaşı tekrar eski yerine konulacak, bizim olan toprakta ruhu şad olacaktır. Bizim Fırat’ın doğusuna vereceğimiz ise sadece Türk milletinin güçlü sesi, muktedir müdahalesi, hıyanetin tepesine indireceği demir yumruğudur. Türk milleti, tarihin hiçbir devrinde geri adım atmadı. Tehditlere kulak asmadı, zulmü kabullenmedi. İstediğimiz huzurdur, güvenliktir, bekamızın ve egemenlik haklarımızın sonsuza kadar yaşamasıdır. Bu isteklerimizle kimin sorunu varsa bizim de onlarla sorunumuz olacaktır. Bizim önümüzü kesmek için kimler plan yapıyorsa bilsinler ki, ölürsem şehit, kalırsam gazi diyen bir millete karşı yerle yeksan olmaktan başka kurtuluşları da bulunmayacaktır. Varlığımızın bedelini asırlar içinde pek çok defa ödedik. Gerekirse tekrar ödemeye hazır olduğumuzu, bunu da seve seve yapacağımızı herkesin bilmesinde yarar vardır.
‘BİZ BU VATANI ÇEKİLİŞTEN KAZANMADIK’
Vatan demek imara açılmış arazi, hibe edilmiş arsa, bahşedilmiş, lütfedilmiş, ikram edilmiş toprak parçası demek değildir. Biz bu aziz vatanı çekilişten kazanmadık, eşantiyondan düşürmedik, hediye almadık. Söğüt bunun tarihi kanıtıdır. Şu gerçeği bilhassa vurgulamalıyım ki, biz bu vatanda misafir değiliz, sığınmacı değiliz, gelip geçici değiliz, yolcu değiliz. Ne çizilecek sınırımız vardır, ne verilecek toprağımız. Ne vazgeçecek insanımız vardır, ne bölünecek milletimiz. Ne yıkılacak devletimiz vardır, ne de heba edilecek bağımsızlığımız. Vatanı korumak, vatan kurmak, vatan kurtarmak kadar şerefli bir görevdir. Bu itibarla Ertuğrul Gazi sancağı asla inmeyecektir. İndirmeye çalışanlar ağır sonuçlarına katlanacaklardır. Türk vatanında gözü olanlar, Türk milleti üzerinde hesap yapanlar unutmasınlar ki, Ertuğrul Gazi ahlakı heybetle ve heyecanla ayaktadır. Terör örgütlerini kullanarak zehir saçanlara, fütuhat mirasının rövanşını alabilmek için zulmü rehber edenlere Bizans çetelerinin pespaye durumunu, İzmir’de denize dökülen müstevlilerin kepaze hallerini hatırlatmak isterim. Türk milleti birdir, devletiyle bütünleşmiştir. Bizi bölemeyecekler, tarihi varlığımıza kast edemeyecekler. Gerekirse hepimiz şehit oluruz, ama bu vatanı asla teslim etmeyiz.
‘HESABINI BİRER BİRER SORACAĞIZ’
Bilinmelidir ki, 948 yıldır üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatan toprakları; muzaffer atalarımızın emaneti olup, varlığı her türlü mülahazanın üzerinde tutulması gereken bir hazinedir. Bu hazineyi yağmayı düşünen iç ve dış mihrakları doğduklarına doğacaklarına pişman etmek Türk milleti için şeref konusudur. Onlar kaçacak biz kovalayacağız, onlar pusu kuracak biz bozacağız, tuzak kuracaklar biz dağıtacağız, eninde sonunda da yakalarından tutup yaptıklarının hesabını birer birer soracağız. Türkiye’nin çöküşü için faal halde bulunan şer ve şiddet cephesine karşı Söğüt oluruz, Kosova oluruz, Niğbolu oluruz, Mohaç oluruz, Preveze oluruz, Çanakkale oluruz, Anafartalar oluruz, Conkbayırı oluruz, Sakarya oluruz, Dumlupınar oluruz, bir kez daha taarruz ederek dedelerinin yanına gömeriz. Geçmişte Türk milletini yok etmeye azmeden melun güçlere nasıl cevap verilmişse, bugün de bu büyük milletin iradesinin yeniden şahlanarak hak edenlere Osmanlı’nın şamarını indireceği muhakkaktır. Bu itibarla, Türk milletinin yeniden küresel arenada güçlü ve sözü dinlenir bir hale gelmesi, muhterem ceddimizle başlayan tarihi mirasa sarılarak gerçekleşecek ve mutlaka başarılacaktır” ifadelerini kullandı. 
‘SÖĞÜT, DÜNYA TARİHİNİN BİR KÖŞE TAŞIDIR’
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını ileterek konuşmasın başladı. Söğüt’ün dünya tarihinde bir köşe taşı olduğuna dikkat çeken Bakan Dönmez, Türkiye’nin yeniden dünya sahnesine çıktığını ve başrolü oynadığını ifade etti. 
Bakan Fatih Dönmez, Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğindeki Türkiye’nin daha yapacak çok işi olduğunu anlatarak, şöyle devam etti:
‘HAYALLERİMİZ BÜYÜK, ATMAMIZ GEREKEN ÇOK ADIM VAR’
“Söğüt ruhunu yaşamak ve aktarmak için değerlerimize sahip çıkmamız lazım. Ülkemiz bugün ekonomik saldırılarla karşı karşıya. 15 Temmuz’da hain bir darbe girişimi yapıldı. Şer odakları tüm imkanları ile saldırıyor ve biz gereken cevapları tek tek veriyoruz. Bu şer odakları ile mücadelemizi sürdüreceğiz. Türkiye’nin haklarını koruyacağız, dünya sahnesine yeniden çıktık ve başrolde olmaya devam edeceğiz. Kibire kapılmadan hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Vatandaşımıza hizmeti temel görevimiz kabul ediyoruz. Hayallerimiz büyük atmamız gereken çok adım var, bunları yapacağız” şeklinde konuştu. 
‘GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ’
Son olarak konuşmasını gerçekleştiren TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “Türkiye düşmanları ne kadar saldırırsa saldırsın asla geri adım atmayacağız. Yılmayacağız ve coğrafyanın ve tarihin bize yüklediği vazifelere sahip çıkacağız" ifadeleriyle kararlılık mesajları verdi. 
Türkiye'nin milyonlarca insanın umudu olduğunu belirten Şentop, "Bizi birbirimize düşürmek için türlü oyunlar sergileyenlere kulak asmayacağız. Suret-i haktan görünüp, bizi büyük gayelere yürümekten alıkoymak isteyenlerin gayretini boşa çıkaracağız. Çelik gibi sağlam olacak; bizi imamesi kopartılmış tespihten kopan taneler gibi dağıtmak isteyenlerin heveslerini kursaklarında bırakacağız. Fitne odaklarını tanıyacak ve içimize ateş düşürmelerine fırsat vermeyeceğiz. Çünkü biz, tarihi şanlı ama imtihanı çetin ve sorumlulukları son derece ağır bir milletiz. Balkanlar’dan Orta Asya’ya, Afrika’dan Batı Avrupa’ya, Asya’dan Amerika’ya milyarlarca insanın umudu biziz. Bize saldırmak için her seferinde bir bahaneye sarılanların kapalı kapılar arkasında planlar yaptıklarını, tuzaklar kurduklarını biliyoruz. Bizler de büyük meseleler karşısında bizi gaflete düşürmeye çalışanlara ve onların yaptıklarına, geçmişten aldığımız derslerle bakıyoruz. Oldu bittiler ile bizi aldatmaya çalışanlara ve Türkiye’nin güçlenmesini engellemek isteyenlere karşı müteyakkız, kararlı ve dirençli olmak mecburiyetindeyiz. Uluslararası sömürü çarkına çomak sokmamızı hazmedemeyenler, yeniden büyük Türkiye davasını tehdit olarak görenler vatanımıza ve bize saldırıyorlar ve saldırmaya devam edecekler. Muhterem Cumhurbaşkanımızın 'Dünya beşten büyüktür' kararlılığı, güneyimizde kurulan fesat ittifakına karşı yürütülen büyük mücadele bazı odakları bize karşı taarruza sevk etmiş olabilir. Ne kadar istiyorlarsa o kadar saldırsınlar. Her saldırıların, Malazgirt’te, Miryokefalon’da, Niğbolu’da, Sakarya’da ve 15 Temmuz’da olduğu gibi boşa çıkaracağız. Türkiye düşmanları ne kadar saldırırsa saldırsın asla geri adım atmayacağız. Yılmayacağız ve coğrafyanın ve tarihin bize yüklediği vazifelere sahip çıkacağız. 
HDP BİNASI ÖNÜNDE OTURAN ANNELERİ TEBRİK ETTİ
Türkiye’nin bugün artık sadece bir ülkenin ve coğrafyanın adı olmadığını kaydeden Şentop, “Türkiye bugün bir umudun, bir hamlenin ve insanlık davasının adıdır. Ve Türkiye bugün sadece vatanımız değil, aynı zamanda vazifemizdir. İşte bu sebeple umudu diri tutmak, insanlığın ortak iyiliğini amaçlayan bir hamleyi neticeye ulaştırmak ve vatanı vazife bilen şuuru tahkim etmek için Türkiye’yi yücelteceğiz, büyüteceğiz ve geleceğini parlak kılacağız. Bu, Sultan Alparslan’ın, Ertuğrul Gâzi’nin, Sultan Fatih’in ve bütün kumandan ve önderlerimizin, aziz şehitlerimizin, 100 yıl önce ‘Ya istiklal, ya ölüm’ şiarını yükselten Milli Mücadele kahramanlarının omuzlarımıza bıraktığı mübarek bir vazifedir. Bu şuur ve inançla Malazgirt Zaferi’nden itibaren İ’lâ-yı Kelimetullah için bedenini siper, canını feda ederek şehadete yükselen bütün şehitlerimizi rahmetle, başta Sultan Alparslan, Ertuğrul Gâzi, Osman Gâzi olmak üzere Nizâm-ı Aleme ömrünü adamış bütün önderlerimizi şükran ve minnetle anıyorum. Bilhassa dün Mardin’in Ömerli ilçesi kırsalında terör örgütü PKK’ya karşı yürütülen operasyon sırasında şehit olan kahraman Özel Harekat Şube Müdürümüz Tufan Kansuva’ya Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Ailesine, emniyet teşkilatımıza ve milletimize başsağlığı diliyorum. Terör örgütüne karşı cesaretle evlatlarının hukukunu savunan Diyarbakırlı annelere tebrik ve takdirlerimi iletiyor, onları saygı ile selamlıyorum. Vatan için, millet için, kardeşliğimiz için mücadele eden her bir ferdimiz milletimizin ve devletimizin desteğinin daima ve sonuna kadar arkasında bulunduğundan emin olmalıdır" ifadelerini kullandı.
Protokol konuşmalarının ardından Vali Bilal Şentürk tarafından hediye takdiminde bulunuldu. 
HALK OYUNLARI BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI
Şenliklerin devamında sergilenen halk oyunları gösterileri büyük beğeni toplarken Mehter Takımı’nın konseri kulakların pasını dildi. 738’inci Ertuğrulgazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri, tören geçişinin ardından son buldu.

 


Bu haber toplam 3136 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.