Düğün Sahibi Pozitif Çıktı, Tüm Mahalle Karantinaya Alındı

Düğün Sahibi Pozitif Çıktı, Tüm Mahalle Karantinaya Alındı

Bozüyük'ün İçköy Mahallesi'nde düğün sahibi pozitif çıktı, mahalle komple karantinaya alındı.

A+A-

 

COVİD-19 salgınıyla mücadele kapsamında içinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde kurallara yeterince uyulmaması maalesef faturayı ağırlaştırıyor. Yasak ve karantina haberleri gelmeye devam ediyor. 

Aşağıköy'de 10 evin karantinaya alınmasının ardından şimdi de Bozüyük'ün İçköy Mahallesi karantinaya alındı. Mahallede birden çok pozitif vaka ve çok sayıda temaslının olması sebebiyle  İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararınca 14 gün süreyle karantinaya alındığı açıklandı. 

 

Düğün, nişan, sünnet vb. organizasyonlar da iptal edildi

Bozüyük İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararında şu ifadelere yer verildi:

"İlçemiz İçköy Mahallesinde COVID-19 pozitif vakanın olması, vakanın İstanbul’da katıldığı düğünde temasının olması, İçköy Mahallesinde yapılan düğünün ev sahibi olması, düğüne katılımın çok fazla olması ve vakanın temaslı sayılarının çokluğu nedeni ile COVİD-19 enfeksiyonunun yayılmasının engellenmesi ve toplum sağlığının korunması amacıyla 17/08/2020 tarihi saat 20:00' dan itibaren 31/08/2020 tarihi dahil saat 20:00' a kadar giriş-çıkışların izine bağlı olmak kaydıyla karantina altına alınmasına;Yukarıda belirtilen tarihlerdeki 14 günlük karantina süresince İçköy Mahallesi'nde yapılacak olan düğün, nişan, sünnet vb. tüm organizasyonların iptal edilmesine; Konu hakkında gerekli hassasiyetin gösterilerek uygulamanın yukarıda belirtilen çerçevede eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesinin sağlanmasına, tedbirlere uymayanlarla ilgili Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesi gereğince idari para cezası verilmesine, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına. Oy birliği ile karar verilmiştir” denildi. 

Vali Şentürk bir kez daha uyardı!

Vali Bilal Şentürk, alınan kararların ardından yaptığı açıklamada, toplu programlarda daha dikkatli olunmasını isteyerek, "İlimiz merkez Aşağıköy ile Bozüyük ilçemiz içköy mahallesinde toplu  katılımlı  programlar (düğün, mevlid) nedeniyle pozitif vakalar  görülmüş olup, temaslı sayısının çokluğu nedeniyle, vakaların bulaşı riskini azaltmak ve alınan tedbirlerin etkinliğini sağlamak üzere belirtilen yerleşim birimlerinde kısmi ve genel karantina uygulanmak durumunda kalınmıştır.  Tüm dünyayı ve  ülkemizi de etkileyen ve son zamanlarda yayılma gösteren Coronavirüsle mücadeleyi hep beraber yapabiliriz. Sevinçlerimizi hüzne çevirmeden maske, mesafe, temizlik hususlarına azami özen göstermek durumundayız" ifadelerini kullandı. 

Bu haber toplam 12017 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.