DUYARLI VATANDAŞTAN MESAJ VAR!

DUYARLI VATANDAŞTAN MESAJ VAR!

Yangın bölgesinde ilk andan itibaran bulunan duyarlı vatandaş, son durum hakkında bilgi vermekle birlikte yardım için çağrıda bulundu.Yaptığı açıklamada;...

A+A-

Yangın bölgesinde ilk andan itibaran bulunan duyarlı vatandaş, son durum hakkında bilgi vermekle birlikte yardım için çağrıda bulundu.
Yaptığı açıklamada; "Sabahın ilk ışıklarından beri Camiliyayla köyündeki yangındayim. Yangının önüne geçmek mümkün değil özellikle gündüz saatlerinde esen rüzgarlarla, yangın yanmamış yerlere ulaşıyor. İtfaiye araçları, helikopterler uçakların attığı sular yetersiz.Büyük ve geniş çapta bir yangın şuanda üç tepeler bölgesinde olan acı su çiçekli yaylaya ulaşmış durumda. Biz vatandaş olarak ne yapabiliriz veya ben bugün ne yaptim. Nitekim söndürülmüş olarak kabul edilen ve halen sıcak olan bölgelerde yangının sınırını tutup kazma kürekle ateşin yürümesini engellemeye çalıştık. Taban bir karış kuru çam iğnesi ve kuru dallarla kaplı hava aldığı en ufak noktadan tekrar alevleniyor. İtfaiye araçlarının sıktığı su yüzeyde kalıyor fakat közü dibinde hic su görmüyor en iyi çare küreklerle sınır yapıp kontrol altina alabilmek bugun Camiliyayla köylüsü ile Kızılsaray sırtlarından yangına geçise izin vermedik fakat arkamizda kalan kısım inanin cayır cayır yandı bir metre çapındaki güzelim çamlar kibrit gibi tutustu, heryere yetişmemiz mümkün olmadığından sayin belediye baskanimiz Fatih Bakıcı ve sosyal medyadan ulaşabilildiğimiz hemşerilerimizden yardım istedik, Allah hepsinden razı olsun çağrımıza yoğun bir şekilde yanıt geldi şuan dahi gelmeye devam ediyor fakat burdan tekrar bildirmek istiyorum özellikle gündüz esen rüzgar gerçekten tehlike yaratıyor.  Duyarli vatandaslarimiza tekrar sesleniyorum müsait olan arkadaşlarımızı bugün bekliyoruz bir ağaç dikmemiş olabiliriz ama hala bir ağaç kurtarma şansımız varken sizde gelin" dedi.


Bu haber toplam 10666 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.