'EĞİTİMİ ŞAHA KALDIRACAĞIZ'

'EĞİTİMİ ŞAHA KALDIRACAĞIZ'

Vali Bilal Şentürk, 2018-2019 Eğitim Öğretim yılının sona ermesinin ardından bir mesaj yayınladı. Öğretmen, öğrenci ve velilere yönelik yayınladığı...

A+A-

Vali Bilal Şentürk, 2018-2019 Eğitim Öğretim yılının sona ermesinin ardından bir mesaj yayınladı. Öğretmen, öğrenci ve velilere yönelik yayınladığı mesajında Vali Bilal Şentürk: 'Beraberce inşallah Bilecik’te eğitimi şaha kaldıracağız. Hem öğrencilerimizin hem öğretmenlerimizin tatilinin doya doya geçmesini diliyorum.' dedi. 
Vali Bilal Şentürk yıl sonu mesajında şunları dile getirdi: 'Sevgili öğrencilerimiz, değerli öğretmenlerimiz, değerli velilerimiz bir eğitim öğretim yılının daha sonuna gelmiş bulunuyoruz. Yıl boyunca farklı etkinliklerle çocuklarımızın daha iyi eğitilebilmeleri noktasında öğretmelerimizin üstün gayretleriyle, çocuklarımızın azimli ve kararlı çalışmalarıyla beraber belli bir noktaya geldik ama biliyoruz ki biz eğitim ve öğretimin sonu yok. Eğitimin her aşamasında yeni şeyler öğrenmek lazım. Dolayısıyla geldiğimiz süreçte yaz tatili başlayacak olsa da bu tatil sürecinde yine farklı çalışmalar yaparak dinlenmenin doğru olacağını değerlendiriyoruz.
'OKUMAYI TAVSİYE EDİYORUM'
Bunların içerisinde; kitap okumak işin başında geliyor. Kitap okurken de seçici olmak lazım. Özellikle gençlerimize bol bol bizim ve dünya klasiklerini, roman okumayı tavsiye ediyorum. Bunun yanında yine mahalle büyüklerinden yöresel hikayeleri, efsaneleri derleyip toparlamalarını bekliyoruz. Bunu onlara bir görev olarak da verdik zaten, önümüzdeki yıl itibariyle ilimizin kültürel değerlerini derleyip toparlayıp, yeni kuşaklara daha kapsamlı bir şekilde yansıtabilmek için bir çalışmamız var. 
 Çalışmalarımıza katkı sağlamak üzere çocuklarımızdan yöresel kültürlere ilişkin kullanılan atasözleri, deyimler, efsaneler, hikayeler gibi kültürel ürünlerimizin derlenip toparlanması noktasında katkı bekliyoruz. Eğitimin temel unsuru öğrenci. Öğrenci olacak ki öğretmek bir şey ifade etsin. Öğrencimizin yanında velileri de çok önemli. 
''ÇOCUKLARIMIZLA VAKİT GEÇİRELİM'
Değerli velilerimiz, sizlerden çocuklarınıza daha çok zaman ayırmanızı istiyoruz. Onlarla birlikte oyun oynamanızı, piknik yapmanızı, kitap okumanızı, ortak zaman geçirmenizi arzu ediyoruz. Yaz dönemini bu yönüyle değerlendirirseniz çok mutlu oluruz. Çocuklarımızla birlikte vakit geçirelim, yarım saat bile olsa beraber okuyalım. Daha sonra tartışalım, değerlendirelim, çocuklarımıza okuduklarını anlattıralım. Bu önemli bir çalışma. Sosyal çevreyi de çocuklarımızın hayata hazırlanması bağlamında devreye sokmakta fayda görüyoruz. Bunun için çocuğunuzu yaptığınız işe ortak edebilirsiniz. Sizin refakatinizde hayata dair işlerde yanınızda yardımcı olarak değerlendirebilirsiniz. Bu yönüyle de onların gelişimine katkı sağlamış olursunuz.
'EĞİTİMİ SIÇRATMAK İSTİYORUZ'
Değerli öğretmenlerimiz, sizler bizim için özelsiniz, bunu her ortamda söylüyoruz. 36 bin öğrencimiz 2 bin 150 de öğretmenimiz var. Öğretmenlerimizin de önümüzdeki yıla daha donanımlı olarak hazırlanmalarını bekliyoruz. Çok kapsamlı bir çalışma yapmak istiyoruz. Bilecik’te eğitimi tam anlamıyla sıçratmak istiyoruz. Bunu sizlerle beraber yapacağız. Dolayısıyla sizlerin de kendinizi yenilemeniz noktasında yıl sonundaki seminerlerde, sonrasında ihtiyaç duyabileceğiniz alanlarda bizler de katkı koymaya çalışacağız ve beraberce inşallah Bilecik’te eğitimi şaha kaldıracağız. Hem öğrencilerimizin hem öğretmenlerimizin tatilinin doya doya geçmesini diliyorum.' dedi. 

 


Bu haber toplam 1778 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.