EKİM SONUNDA TAMAMLANIYOR

EKİM SONUNDA TAMAMLANIYOR

Bozüyük’te geçtiğimiz yıl Kasım ayında TCDD Genel Müdürlüğü tarafından yapımına başlanılan Yeşilkent üst geçidi Ekim ayı sonunda tamamlanıyor.Ayakları...

A+A-

Bozüyük’te geçtiğimiz yıl Kasım ayında TCDD Genel Müdürlüğü tarafından yapımına başlanılan Yeşilkent üst geçidi Ekim ayı sonunda tamamlanıyor.

Ayakları dikilerek tabliyesi oluşturulan üst geçidin bir taraftan da her iki tarafının toprak dolguları yapılıyor. Toplam uzunluğu 400 metre olan üst geçidin bir aksilik olmazsa Ekim ayı sonunda tamamlanması hedefleniyor. Üst geçidin Yeşilkent Mahallesi çevre yolu köprüsü ve İsmet İnönü Caddesine bağlantısı ise belediye ekipleri tarafından yapılacak. Belediye ekiplerinin de bir taraftan çevre yolu köprüsü tarafından dolgu çalışmalarına başladığı ve TCDD’nin çalışmalarının da tamamlanması ile birlikte üst geçidin ulaşıma hazır hale gelmesi planlanıyor.  Yüklenici firma yetkililerince yapılan bilgilendirmede, şu anda üst geçit ile ilgili olarak ayaklarının dikilerek tabliyesinin oluşturulduğu ve prefabrik kirişlerin yerlerine konulmasıyla birlikte montalama çalışmalarının tamamlandığı kaydedildi. Üst geçidin sağ ve sol taraflarında toprak dolgu işlemlerinin devam ettiği 400 metreyi kapsayan bu alandaki çalışmaların tamamlanmasıyla belediyeye teslim edileceği belirtildi. Belediyeye teslim edilmesinin ardından da gerekli dolgu ve asfaltlama çalışmalarından sonra Ekim ayı sonlarında üst geçidin kullanıma açılmasının planlandığı ifade edildi.

Yeşilkent üst geçidinin ulaşıma açılmasıyla birlikte Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’nın hemzemin geçitleri ilçe için sorun olmaktan çıkarmak amacıyla başlattığı girişimler ilk meyvesini verecek. Böylece Yeşilkent Mahallesi ile 4 Eylül Mahallesi birbirine bağlanmış olacak. Böylece Yeşilkent Mahallesi’ni ve kent merkezini birbirine bağlayan cadde üzerindeki trafik yükü azalırken sürücüler için demiryolu bir sorun olmaktan çıkacak.

Diğer 2 üst geçit konusunda ise çalışmaların aralıksız olarak devam ettiği belirtildi. Seramik yoluna yapılması planlanan ve ihalesi yapılan üst geçit konusunda ise konut sahipleri ve vatandaşların mağduriyet yaşamaması için proje tadilatı yapıldığı ve önümüzdeki günlerde zaman kaybetmeden inşaat çalışmalarına başlanacağı kaydedildi. Mezbahanın olduğu bölüme yapılacak üst geçit konusunda ise proje çalışmalarının devam ettiği ve proje çalışmalarının tamamlanmasının ardından ihaleye çıkacağı belirtildi. 

ust-gecit-(10)-(3).jpg

Bu haber toplam 2833 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.