Elma Bahçe Barajı'nda çalışmalar aralıksız devam ediyor

Elma Bahçe Barajı'nda çalışmalar aralıksız devam ediyor

DSİ Bilecik iline yaptığı yatırımlarla illerimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

A+A-

DSİ Bilecik iline yaptığı yatırımlarla illerimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Bilecik ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

13463.jpg

DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.

Bilecik Merkez Elmabahçe Barajında çalışmaların devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA, ‘Çalışmaları devam eden Bilecik Merkez Elmabahçe Barajının tamamlanması ile barajda depolanacak su ile 6.290 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacağını’ söyledi.

13463-001.jpg

‘Enjeksiyon ve derivasyon tüneli imalatlarının tamamlandığını’ ifade eden Genel Müdür Mehmet Akif Balta, ‘Dolusavak ve gövde dolgu imalatları devam etmekte olup, 475.000 m 3 gövde dolgusunun 415.000 m 3 ü tamamlanarak temelden 31 metre yüksekliğe ulaşılmıştır.  Kalan dolgu ve dolusavak imalatları, vana odası ve cebri boru imalatları tamamlanarak 2023 yılı içinde su tutulması planlanmaktadır.

Temelden yüksekliği 39 metre ve su depolama kapasitesi 1,7 milyon m 3 olan Bilecik Merkez Elmabahçe Barajının tamamlanması ile 2023 birim fiyatları ile dekar başına 5485 TL Gelir artışı ve ülke ekonomisine yıllık 34.500.000 TL katkı sağlanması hedeflendiğini’ söyledi.

13463-002.jpg

Bu haber toplam 7312 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.