FETÖ SORUŞTURMASINDA İLK DURUŞMA SONLANDI

FETÖ SORUŞTURMASINDA İLK DURUŞMA SONLANDI

Bilecik’te FETÖ soruşturması kapsamında Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ilk duruşma sonrasında 43 tutuklu sanıktan 12’kisi serbest kalırken, 31 sanığın...

A+A-

Bilecik’te FETÖ soruşturması kapsamında Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ilk duruşma sonrasında 43 tutuklu sanıktan 12’kisi serbest kalırken, 31 sanığın ise tutukluluğun devamına karar verildi.

Pazartesi günü başlayan davada 66 sanığın yargılandığı ilk duruşma bugün akşam saatlerinde sona erdi. Pazartesi gününden beri yapılan duruşmalarda sanıklar savunmalarını verdi. Duruşmada önce tutuklu sanıkların ifadeleri alınırken ardından tutuksuz sanıkların ve itirafçıların savunmaları alındı. Tanıkların dinlendiği dava son olarak sanık avukatlarının dinlenmesiyle birlikte bu akşam saatlerinde sona erdi. Mahkeme sonrasında açıklanan karar neticesinde tutuklu 12 sanık serbest kalırken, 31 sanığın ise tutukluluğunun devamına karar verildi.

Savcı mütalaasını verirken yattıkları süre ve sağlık sıkıntıları göz önüne alınan F.B., K.A. ve A.D.’in tahliyesini, ayrıca O.N.A. ve O.Ç.'ın da dinlenen tanıklar ve deliler neticesinde etkin pişmanlık hükümlerinden de yararlanarak tahliyesini istedi. Savcı, diğer tutuklular ve adli kontrollü sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep etti. Mahkemede savcının mütalaasına uyarak F.B., K.A., A.D., O.N.A., O.Ç., D.A., H.K., O.S., S.K., K.M.S., N.U., F.C. isimli sanıkların tahliyesine karar verdi. Bir dahaki mahkemenin 22 Mayıs tarihinde gerçekleştirileceği belirtildi.

Bu haber toplam 10403 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum