GAZETEMİZDEN VALİ ELBAN'A ZİYARET

GAZETEMİZDEN VALİ ELBAN'A ZİYARET

Gazetemiz Sahibi Kadir Erdal, babası Sakarya Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mücahid Erdal,Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü İsmet Cep ve muhabir Aysun...

A+A-

Gazetemiz Sahibi Kadir Erdal, babası Sakarya Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mücahid Erdal,Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü İsmet Cep ve muhabir Aysun Yıldız Vali Süleyman Elban’ı makamında ziyaret etti.

Mücahid Erdal: “Yaklaşık 3 ay önce Yeni Bozüyük Gazetesi el değiştirerek Erdal ailesine geçti. Aile büyüyor. Oğlum Kadir Erdal Yeni Bozüyük Gazetesi’nin yeni sahibi. Bosna-Hersek’te iletişim okuyor. Dede, babadan sonra üçüncü nesil olarak bu mesleğin lisans eğitimini de görerek en iyi şekilde devam ettirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Gazetemiz Sahibi Kadir Erdal’da Yurt Dışı eğitim sebebiyle geçtiğimiz Cuma Türkiye’ye geldiğini ve ilk olarak makamlarını ziyaret ettiğini dile getirdi ve Gazetemiz hakkında bilgi verdi. Bosna Hersek’te Osmanlı izi olan “SEBİL” in ahşap oyma tablosunu Vali Süleyman Elban’a takdim etti.

Vali Süleyman Elban “Hayırlı olsun” temennisinden sonra eğitimi hakkında bilgi aldı. Ardından “Yaptığımız haberi en ufak ayrıntısına kadar yakından takip ediyorum. Siz görevinizi ne kadar iyi yaparsanız bizim de vatandaşa o kadar iyi ve doğru hizmet etmemizi sağlıyorsunuz. Kamu hizmetinin doğru verilmesine yön gösteriyorsunuz." dedi.

Sakarya Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mücahit Erdal, uzun yıllar Sakarya Gazetesi’nin Bozüyük’te temsilciliğini yapan İsmet Cep’in Yeni Bozüyük Gazetesi Yazı İşleri Müdürü olarak atandığını söyledi.

1-265-002.jpg

Vali Süleyman Elban, çalışmalarımızı yakından takip ettiğini ve yeni bildirim uygulamamız sayesinde haberlerden en kısa sürede haberdar olduğunu söyledi. Kendisine haberin resmi kanallardan intikal ve anlatılış şekli ile bizim haberi veriş tarzımızın farklı olduğunu olayların kamuoyunda yansımasını görmek açısından basında yer alan haberlere dikkatle takip ettiğini söyledi. Bunun da olaya bakış açısındaki güzelliği ortaya koyduğunu kaydetti.

Vali Elban, "Hakikaten haberleriniz bize yön veriyor. Sizin haberlerinizde göremediğimiz yönleri görüyoruz. Siz bu işi profesyonelce yaparak vatandaşın duygu ve düşüncesini de yansıtıyorsunuz. Bizim bu işe uzak kalmamız mümkün olamaz. Kalırsak zaten yaptığımız işin bir anlamı olmaz. Kimi zaman aynı parayı aynı kaynağı harcadığınız da bazen az bazen çok memnuniyet elde edersiniz. Bu da vatandaşın istediğini yapmak ile ilgilidir. Vatandaşın hiçbir isteği yerine gelmiyor ama siz dünyanın parasını harcıyorsunuz. Yaptığınız bu çalışmanın ne kıymeti var. Vatandaşın sıkıntısını gideren, onun gönlüne giden çalışma neyse ne olacaksa onu yapmaya gayret ediyoruz. Siz görevinizi ne kadar iyi yaparsanız bizim de vatandaşa o kadar iyi ve doğru hizmet etmemizi sağlıyorsunuz. Kamu hizmetinin doğru verilmesine yön gösteriyorsunuz." dedi.

Mücahit Erdal’da, Vali Süleyman Elban'ın temsil makamının yanında icra makamında da yapmış olduğu çalışmalardan duyduğu memnuniyetini dile getirdi. Erdal, "Sizin göreve başladığınızdan bu yana biraz alışılmışın dışında bir çalışma görüyoruz. Daha önceki dönemlerde Valilik yerleşkesi ve Bilecik'in meseleleri hakkında açıklamalar yapan, belediye başkanlarıyla toplantılar gerçekleştiren bir Valilik makamı görmemiştik. Özellikle de Söğüt'te sizinle birlikte alınan tarihi kararlar memleketimizin hayrına kararlar. Yani sadece temsil makamında değil icra makamında da siz Sayın Valimizi görmek bizleri son derece mutlu ediyor. Aynı Cumhurbaşkanımız gibi sizi de bugüne kadar alışılmışın dışında çalışan, gayret eden ve konulara hakim bir Valimiz olarak görmekten son derece mutluyuz" dedi.

Ardından Sakarya Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mücahit Erdal, Valilik yerleşkesi, İl Genel Meclisinde alınan kararların iadesi ve Bozüyük Lojistik Köy projesiyle alakalı sorularını yanıtladı.

Sakarya Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mücahit Erdal, Valilik yerleşkesiyle ilgili olarak önümüzdeki süreçte neler olacağını sordu.

Vali Elban, Valilik yerleşkesiyle ilgili olarak "OSB yönetiminden bu konuda olumsuz yanıt çıktı ve değerlendirmelerimiz devam ediyor. Milletvekilimiz Halil Bey bu konuyla ilgili olarak Ankara'da ödenek sorununu da çözmüştü. Yer meselesini çözmüş olsaydık yıl içerisinde birçoğunun temelini atmış olacaktık. Böyle Ankara'da da bu konuda potansiyel varken bu konuyu gündem dışı tutmamız mümkün olamaz ama değerlendiriyoruz. Bu konuda orada öyle bir irade tecelli etti. Söyleyecek bir şeyimiz yok" dedi.

İl Genel Meclisi kararlarının geri gönderilmesiyle ilgili olarak da, "Oradaki karar süreci demokratik bir süreç. Biz burada değerlendirmelerimizi yaparken kamu yararına ve hukuk çerçevesinde bir değerlendirme yapıyoruz. Bu anlamda gördüğümüz eksiklik, hata veya uygun olmadığını düşündüğümüz konular varsa meclisi o anlamda uyarıyoruz. Bu aslında onlar içinde bir avantaj. Hiç olmazsa onlarda kararlarını alırken bir daha enine boyuna değerlendirme fırsatı buluyorlar. Bunların hepsi hukuk çizgisi içerisinde olması gereken olaylar. Onlar hem hukuka ve kamu yararına uygun kararlar alacaklar. Biz de bu kararın uygunluğunu denetliyoruz" dedi.

Erdal, "Ben bu yaşananlar karşısında hem İl Genel Meclis'in hem de OSB'nin sizin düşünce ve performansınıza ayak uyduramadıklarını düşünüyorum" dedi.

Bozüyük'te çalışmaları devam eden Lojistik köy çalışmasının 3 aşamalı bir çalışma olduğunu söyledi. Birinci aşaması tamamlandı, ikinci ve üçüncü aşaması devam ediyor. Zemininin hazırlanarak vinçlerinin konulması ve ray sisteminin oluşturulması ve diğer konvansiyonel hatta bağlanması çalışmaları devam ediyor. Burada hasıl olan Milletvekilimiz, Belediye Başkanımız ve Sanayi ve Ticaret Odası başkanımızın da dile getirdiği bir gümrük meselesi var. Çok yönlü yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Birikmiş bu konuların çözümü noktasında gayret sarf ediyoruz. Referandum sonrasında ilimiz ve ilçelerimizde farklı farklı projeleri hayata geçirmeye çalışacağız” dedi.

2-253-001.jpg

Mücahid Erdal, "Biz ilimize gelen hizmetlerden ve çalışmalarınızdan son derece memnunuz. Vatandaşlarımızda yaptığımız röportajlarda memnuniyetini dile getiriyor. Bizim belediye çalışmalarından memnun musunuz diyerek yaptığımız röportajlarda vatandaşlar tüm kamu yatırımlarından  memnuniyetini varsa şikayetini dile getiriyor. Soru her ne kadar belediye içerikli olsa da tüm kamu kurumlarının çalışmalarından memnun musunuz şeklinde algılanıyor. Mesela Osmaneli'nde çok güzel bir tablo çıktı. Çalışmalardan herkes memnun. Sadece bir iki tane eksiklikler yönünde görüş belirten olmuş. Biz bu röportajlarımıza sırayla devam ediyoruz ve edeceğiz" dedi.

Vali Süleyman Elban’da “Ben sizin ve diğer gazetelerimizin tüm haberlerini, röportaj ve köşe yazıları da dahil internet siteleri ve gazeteleri takip ediyorum. Yaptığınız her çalışma benim için boş geçmiyor ve mutlaka bakıyorum. Hakikaten haberleriniz bize yön veriyor. Sizin haberlerinizde göremediğimiz yönleri görüyoruz. Siz bu işi profesyonelce yaparak vatandaşın duygu ve düşüncesini de yansıtıyorsunuz. Bizim bu işe uzak kalmamız mümkün olamaz. Kalırsak zaten yaptığımız işin bir anlamı olmaz. Kimi zaman aynı parayı aynı kaynağı harcadığınız da bazen az bazen çok memnuniyet elde edersiniz. Bu da vatandaşın istediğini yapmak ile ilgilidir. Vatandaşın hiçbir isteği yerine gelmiyor ama siz dünyanın parasını harcıyorsunuz. Yaptığınız bu çalışmanın ne kıymeti var. Vatandaşın sıkıntısını gideren, onun gönlüne giden çalışma neyse ne olacaksa onu yapmaya gayret ediyoruz. Siz görevinizi ne kadar iyi yaparsanız bizim de vatandaşa o kadar iyi ve doğru hizmet etmemizi sağlıyorsunuz. Kamu hizmetinin doğru verilmesine yön gösteriyorsunuz” dedi.

Erdal, Sayın Valim sizin bu sözleriniz bizim şevkimizi ve meslek heyecanımızı arttırıyor. Bize zaman ayırdığınız için çok teşekkür ediyorum" dedi. Ziyaret hatıra fotoğrafı çekinilmesi ile sona erdi.

Bu haber toplam 2347 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.